Direkte fra en skidt oplevelse til en vanskelig opgave

Viborg HK kommer på en ualmindelig svær opgave i Odense. Arkivfoto: Martin Ravn

Direkte fra en skidt oplevelse til en vanskelig opgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK har haft kort tid til at bearbejde nedturen i Tyrkiet. Og onsdag aften venter en ualmindelig svær opgave i Odense.

Viborg: Viborg HK's damer kommer bogstaveligt talt til at rejse nærmest direkte fra en rigtig skidt oplevelse og et stort nederlag i Tyrkiet til en særdeles vanskelig og vigtig udekamp mod Odense.

Stemningen efter nederlaget på 13 mål til Kastamonu i EHF Cuppen var naturligvis ikke videre god.

Blandt andet brugte cheftræner Allan Heine en del tid på at være rundt og tale med de enkelte spillere om oplevelsen. Nogle skulle opmuntres lidt ekstra, mens andre mere havde brug for selv at bearbejde skuffelsen.

Hele mandagen fra tidlig morgen til godt ud på aftenen blev brugt på at rejse hjem fra Tyrkiet, så forberedelsen til onsdagens vigtige topkamp bestod blot af en enkelt tirsdagstræning, inden spillerne sidder i bussen på vej til udekampen mod et stjernebesat Odense-hold.

- Det er altid spændende. Vi skal "heldigvis" op mod et stærkt hold, så vi ved, at det kan komme til at gøre nas, hvis vi ikke er 100 procent, hvor vi skal være. Så jeg tror, at det med den mentale motivation kommer helt af sig selv. Den fysiske dimension er mere spændende at se. Vi har ikke prøvet det her (med en lang rejse så tæt på en ny kamp, red.) så ofte før, så det er svært at sige, hvordan vi reagerer, siger træneren.

En del af Heines forklaringen på, hvorfor VHK bliver ved med at svinge fra den ene yderlighed til den anden, er det hårde kampprogram, som VHK har været inde i siden årsskiftet.

- Jeg forstår godt, at folk kan undre sig over, hvordan vi kan præstere sådan, som vi gjorde i Kastamonu, når vi kort forinden havde gjort det rigtig godt mod Nykøbing Falster. Men jeg tror også, at det er et billede på, at vi har spillet rigtig mange kampe.

- Når vi bliver presset til vores yderste, så er forskellen på succes og det modsatte ikke så stor. Derfor arbejder vi på, at vi, når vi ikke lykkes, skal komme sikkert i land uden at falde så dybt. Det er et stort fokusområde for os, men det er ikke nogen let opgave, siger træneren.

Vi skal "heldigvis" op mod et stærkt hold, så vi ved, at det kan komme til at gøre nas, hvis vi ikke er 100 procent, hvor vi skal være
Allan Heine, cheftræner

Odense er stadig DM-favorit

Før sæsonen var Odense udskreget til den helt nye magtfaktor i dansk håndbold efter et indkøbsraid af store profiler.

Sæsonen har absolut ikke været problemfri for Jan Pytlicks piger, men det ændrer ikke ved Allan Heines syn på onsdagens modstander.

- I min optik er Odense stadig en af de helt store favoritter til guldet. Jeg ved godt, at Odense også har spillet svingende, ligesom alle andre med undtagelse af København, men med det hold, som de kan stille, så er det et ualmindeligt stærkt mandskab. Så vi skal være rigtig dygtige, hvis vi skal have noget med, siger Allan Heine, der peger på flere områder, hvor meget skal gå godt for VHK, hvis kampen i Odense skal give pointmæssig gevinst.

Odense stiller med masser af offensive profiler, så VHK-forsvaret skal virkelig være på stikkerne for at bremse Stine Jørgensen og kompagni. Samtidig skal der spilles og afsluttes med omtanke fra VHK, hvis Odenses velfungerende kontrafase ikke skal blive for giftig for VHK.

- Jeg prøver ikke at tænke for meget på, hvor svær eller ikke svær en opgave, det er. Jeg ser alle kampe i ligaen, som opgaver, der bestemt ikke løses ved bare at møde op. Det er alle opgaver, som vi skal være maksimalt forberedte på, og hvor man skal levere godt, hvis man skal have en chance for succes, siger Allan Heine, som dog ikke er meget for at gå med på præmissen om, at onsdagens kamp er en direkte duel om tredjepladsen i grundspillet.

- Vi vil altid gerne vinde, men jeg har slet ikke fokus på, om den er afgørende for en eller anden position. Det er en kamp, som vi kan vinde, hvis vi spiller godt, og det fokuserer vi på, siger han.

Direkte fra en skidt oplevelse til en vanskelig opgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce