Drømmen om semifinalerne lever fortsat for Viborg HK

Da kampen mod FC Midtjylland blev fløjtet af, væltede de glade Viborg HK-spillere straks ind på banen for at fejre sejren og den fortsatte chance for at nå semifinalerne. Foto: Johnny Pedersen

Drømmen om semifinalerne lever fortsat for Viborg HK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK slog lørdag ærkerivalerne FC Midtjylland. Med sejren og de to point lever drømmen om semifinalepladsen videre for de grønblusede, der dog er afhængige af Odense Håndbold for at spille med om medaljerne.

Ikast: Viborg HK tog til Ikast med et klart mål - kun en sejr var nok til fortsat at kunne nå semifinalerne. Og VHK kom, så og sejrede i Ikast-Brande Arena efter en hård fysisk kamp og en hæsblæsende afslutning.

Og selvom Viborg-holdet ikke selv kan afgøre dets skæbne, så gav sejren en enorm tro på egne evner og en kæmpe tilfredsstillelse over stadig at bevare håbet om semifinalerne.

- Den målsætning, vi havde før sæsonen, var, at vi er et hold, der kan være med til at spille om medaljer. Og selvom vi har svinget lidt, så betyder det alt for os, at vi stadig er inde i billedet til semifinalerne. I dag havde det været lettest at sætte sig ned og give op på forhånd. Det skal der nogle visse legemsdele til for at trodse, og det gjorde vi i dag. Det kræver power, sagde den rutinerede målmand Rikke Poulsen.

Der lå et stort pres på skuldrene af Viborg-pigerne inden lørdagens kamp. Et nederlag ville slukke håbet definitivt og gøre den sidste kamp i slutsspillet mod Silkeborg-Voel ligegyldig. Ifølge cheftræner Allan Heine er spillerne gode til at håndtere presset, selvom det kan føles som om, at hele verden afhænger af en enkelt håndboldkamp.

- Jeg synes, vi har et godt hold med gode spillere. Vi har nogle spillere, der er gode til at træde i karakterer, når det virkelig gælder. Og vi var godt forbedredt, hvilket FC Midtjylland også var, men det hjælper på presset, sagde Allan Heine, der påpegede, at heldet også skal være med i sådan en kamp, og det var det med Viborg.

En fornyet tro på tingene

For at Viborg HK kan sikre sig en af de fire eftertragtede pladser, så kræver det først og fremmest en sejr over Silkeborg-Voel næste weekend.

Derudover kræver det, at FC Midtjylland taber til Odense Håndbold, når den kamp bliver spillet samtidig i Odense.

- Nu skal vi op imod det måske bedst spillende hold i 2018, Silkeborg-Voel. Og tingene er jo, som de hele tiden har været: Vi skal spille godt hver gang. Hvis vi gør det, så har vi en fornuftig chance, men gør vi det ikke, så har vi ikke gode chancer, sagde Allan Heine.

Men cheftræneren er optimistisk efter lørdagens sejr, og han tror på, at Viborg HK har muligheden for en semifinaleplads.

- Vi går ind i næste uge med en masse tro på tingene. En sejr giver jo altid selvtillid. Vi skal gå ind til kampen med samme energi og power, især defensivt, som i dag, og så må vi krydse fingre for, at det er nok.

Også keeper Rikke Poulsen tror stadig på at kunne spille med om medaljerne.

- Vi skal bare gøre alt, hvad vi kan og levere samme indsats mod Silkeborg-Voel, som vi leverede i dag. Jeg synes, vi har en god chance, og selvom vi ikke kan afgøre det hele selv, så bliver vi nødt til at kæmpe, sagde Rikke Poulsen.

Drømmen om semifinalerne lever fortsat for Viborg HK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce