Efter ny skuffelse - VHK risikerer at misse Europa for første gang i 25 år

Allan Heine havde meget svært ved at finde ud af, hvorfor VHK faldt så markant sammen i første halvleg. Foto: Johnny Pedersen

Efter ny skuffelse - VHK risikerer at misse Europa for første gang i 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK fortsætter slingrekursen. Cheftræner Allan Heine havde svært ved at forstå, hvordan holdet kunne levere så skidt i første halvleg mod Silkeborg-Voel. Nedturene i foråret kan ende med at få alvorlige konsekvenser for VHK.

Viborg: Sjældent har man hørt Viborg HK's cheftræner råbe så højt i en timeout, som han gjorde i første halvleg af onsdagens nederlag på 30-25 til Silkeborg-Voel - og sjældent har man oplevet ham så rystet over, hvor skidt holdet leverede i de første 30 minutter, som gæsterne vandt med hele 18-10.

- Jeg har virkelig svært ved at forstå, hvordan vi kan levere så dårlig en første halvleg. Jeg forstår ikke, at vi kan falde så dybt, sagde træneren, der undervejs i halvlegen ledte og ledte, men slet ikke kunne finde brugbare løsninger.

Han så et hold, der blev mere og mere usikkert, og som derfor blev blæst fuldstændig omkuld af Silkeborg-Voels skarpe kontrafase.

- Det blev en dødsspiral, hvor der bare gik mål ind hver gang. Og i stedet for at tage det roligt og arbejde os langsomt ind i kampen, så ville vi gerne gøre det hele med det samme - og det formåede jeg ikke at få stoppet, sagde træneren.

Allan Heine erkendte, at det var alt for galt i første halvleg til, at man kunne vende det i anden halvleg - selv om VHK faktisk ikke var så langt fra og havde flere chancer for at bringe Silkeborgs forspring helt ned på tre mål med fem-seks minutter tilbage af kampen.

Det blev en dødsspiral, hvor der bare gik mål ind hver gang. Og i stedet for at tage det roligt og arbejde os langsomt ind i kampen, så ville vi gerne gøre det med det samme.
Allan Heine, cheftræner

30 dårlige minutter

Det er bestemt ikke første gang i denne sæson, at VHK falder sammen i perioder af en kamp. Allan Heine er enig i, at det er et tilbagevendende problem, men han føler, at det hver gang har været forskellige ting, der er gået galt.

- Det er meget komplekst, men vi kan hurtigt blive enige om, at skal blive bedre til at være dårlige, hvis man kan sige det sådan. Vi skal have forkortet de perioder, så det ikke bliver så markant. I dag var det 30 dårlige minutter, og det er bare for meget, sagde cheftræneren, der dog fortsat tror på, at VHK kan finde ind frem til et mere stabilt niveau end hidtil i foråret.

- Jeg håber, at vi når at løse det. Der er mange kampe endnu. Og mange drabelige kampe. Vi har vist, at vi kan spille godt, og jeg krydser fingre for, at vi kan time det til, når det for alvor skal afgøres, sagde cheftræneren.

På vej ud af Europa?

Grundspillet nærmer sig efterhånden sin afslutning.

Og VHK's slingrende forår kan måske ende med en nærmest historisk konsekvens.

Fra denne sæson uddeles de europæiske pladser nemlig allerede efter grundspillet, så hvis VHK ikke får rettet op kan næste sæson blive den første i 25 år, hvor VHK ikke skal være med på den europæiske scene.

- Vi kan jo efterhånden risikere at ryge langt ned, og så kan konsekvensen ende med at blive, at vi ikke kommer til at spille europæisk håndbold i næste sæson - med mindre vi bliver dansk mester, sagde VHK-træneren, der dog fortsat tror på, at VHK med en god slutspurt kan stå stærkt i billedet, når grundspillet er forbi.

- Jeg tror på, at vi kan vende det. Men det kræver altså toppræstationer hele vejen rundt. Det kræver en god slutspurt, men jeg kan huske et hold, der blev dansk mester sidste år, som faktisk sidst i januar var uden for slutspillet, sagde Allan Heine.

Efter ny skuffelse - VHK risikerer at misse Europa for første gang i 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce