En ubeskrivelig oplevelse

Sarah Paulsen jubler over én af sine syv scoringer mod Sønderjyske. Foto: Morten Dueholm.
Foto: Morten Dueholm

En ubeskrivelig oplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev sammenlignet med Lærke Møller og Karina Jensen, da 16-årige Sarah Paulsen lørdag fik en fornem debut på Viborg HK?s ligahold.

Mange Viborg HK-fans stod efter kampen mod Sønderjyske klar til jagte autografer fra de grønklædte spillere, men denne gang var det ikke Louise Burgaard, Isabelle Gulldén og Maria Fisker, som var de mest eftertragtede. Nej, det var de bare 16-årige Sarah Paulsen og Cecilie Dalmose, som netop havde fået ligadebut i Viborg Stadionhal.

Cecilie Dalmose havde en fantastisk eftermiddag i Viborg Stadionhal.
Cecilie Dalmose havde en fantastisk eftermiddag i Viborg Stadionhal.
Foto: Morten Dueholm

Begge gjorde det glimrende, men især Sarah Paulsen fik VHK-fansene til at spærre øjnene op. Den purunge bagspiller havde tilsyneladende glemt, at hun mødte seniorspillere fra »verdens bedste liga«, for på knap 25 minutter sendte hun bolden i nettet syv gange og stod desuden bag et par fine frispilninger til holdkammeraterne. Ikke siden Karina Jensen fik debut for Viborg HK tilbage i 1991, har en 16-årig imponeret så meget på klubbens førstehold, mente en af tilhængerne til lørdagens ligakamp mod Sønderjyske, og jeg kan kun give ham ret. Jeg husker i hvert fald ikke andre, som har været i nærheden af det, som Sarah Paulsen leverede i sin debutkamp.

Maria Fisker var i hopla mod Sønderjyske - både som fløj og i bagkæden.
Maria Fisker var i hopla mod Sønderjyske - både som fløj og i bagkæden.
Foto: Morten Dueholm

VHK-træner Christian Dalmose var da også begejstret for det, som Sarah Paulsen præsterede mod Sønderjyske.

»Jeg tog Lærke Møller med som 16-årig dengang (jeg trænede Aalborg DH, red.), og den måde, som Pau (Sarah Paulsen, red.) spiller på, er lidt som at se Lærke Møller i den alder. Pau er hurtig, fintestærk og evner at løbe forbi modstanderne. Hun har en god underhånd, har blik for spillet, er fræk og tør tage chancer. Det belønner sig i håndbold, og det var fedt at se,« sagde Christian Dalmose.

Mange sommerfugle

Det kan godt være, at Sarah Paulsen nu er udskreget til at være »Lærke Møller 2«, men det ændrer ikke på, at den 16-årige spiller var rystende nervøs inden sin første ligakamp - selv om man ikke kunne se det på banen.

»Jeg tænkte på det værste, der kunne ske. At jeg faldt, når vi skulle løbe ind i hallen. Jeg havde også helt vildt mange sommerfugle i maven, da jeg skulle på banen, men jeg fik snakket med Christian (Dalmose, red.) om, hvad jeg skulle ind og gøre, og det hjalp meget,« sagde Sarah Paulsen, som efterfølgende var meget tilfreds med sin ligadebut.

»Det var en ubeskrivelig kamp, for jeg havde slet ikke troet, at jeg ville score så mange mål,« sagde Sarah Paulsen.

Hun kunne hurtigt mærke, at Sønderjyskes nu forhenværende ligamandskab har spillere med noget mere fysisk end de U16-spillere, som hun normalt møder, og derfor valgte hun fornuftigt at holde god afstand til forsvaret. Men i anden halvleg fik hun mod på endnu mere.

»Der turde jeg også lave et par finter, og det gik fint. Men deres størrelse skræmte mig lidt,« sagde Sarah Paulsen.

Sarah Paulsen kommer fra en lille by i Vejle-Horsens området og er i gang med sit første år på Sports Academy Viborg, som hun skal gå på i yderligere tre år.

»Det har været det rette valg, og jeg er så glad for det,« sagde Sarah Paulsen, som rykker op som U18-spiller i næste sæson, hvor hun også håber at få noget mere tid sammen med ligaholdet.

Den anden 16-årige debutant i lørdagens kamp har et kendt efternavn - nemlig Dalmose. Og ja, Cecilie Dalmose er træner Christian Dalmoses datter, og hun tog ligesom Sarah Paulsen kampen op med de ældre og fysisk stærkere spillere.

»Det var en fantastisk oplevelse. Hallen var næsten fyldt, selv om vi bare spillede mod Sønderjyske, og der var sådan en dejlig stemning, når vi unge scorede. Det var fedt, og jeg følte mig virkelig på hjemmebane,« sagde Cecilie Dalmose, som for nylig er blevet omskolet til stregspiller.

Fremadrettet håber Cecilie Dalmose, at hun kan få flere oplevelser som den mod Sønderjyske, og nu gælder det bare om at træne hårdt og blive endnu bedre.

Endnu er der tilsyneladende ingen i Dansk Håndbold Forbunds talentsystem, som har fået øjnene op for VHK's to 16-årige talenter. I hvert fald er ingen af dem inde omkring ungdomslandsholdet.

»Nej, det er vi ikke. Men vi træner hårdt og kæmper for det, og så må vi se, hvad folk synes om det,« sagde Cecilie Dalmose, som har det fint med at have sin far som træner.

»Nu er det jo nogle år siden, at jeg sidst har haft min far som træner, men jeg ved, at jeg har hans støtte hundrede procent, og det er bare super rart. Og når vi er på banen, er vi gode til at håndtere, at han er min far. Så er jeg en spiller ligesom alle de andre,« sagde Cecilie Dalmose.

En ubeskrivelig oplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce