Fejrede sin 21-års fødselsdag med en dagsrejse og småskavanker

Kristina Jørgensen er plaget, men ikke mere, end at hun kan spille med i kampene. Arkivfoto: Morten Pedersen

Fejrede sin 21-års fødselsdag med en dagsrejse og småskavanker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristina Jørgensen har både problemer med knæ og skulder, men det holder hende ikke fra banen. Derfor er hun med Viborg HK til Rusland, hvor hun brugte sin 21 års fødselsdag på en lang rejsedag.

Viborg: Indpakket i plastik gik Kristina Jørgensen onsdag aften rundt i Vibocold Arena efter kampen mod Odense. Både skulderen og med knæet var bundet op, og Jørgensen lignede ikke en spiller, som nødvendigvis var klar på en dagsrejse til Rusland og en hård udekamp i EHF cuppen mod Kuban lørdag.

Men Kristina Jørgensen piver ikke. Og hun kommer helt sikkert til at spille i Rusland, selvom hun i øjeblikket ser noget forslået ud.

- Det er okay, men det er selvfølgelig træls at være småskadet. Man kan ikke gå igennem en håndboldkarriere uden følgeskader, og det er naturligvis træls, at det er lige nu, hvor vi har så tæt et kampprogram, siger Kristina Jørgensen, der godt kan mærke knæ og skulder, men ikke tænker meget over det, når hun er på banen.

I stedet er hun og trænerteamet meget opmærksom på ikke at slide hende unødvendigt meget.

- Vi har heldigvis en god fysioterapeut og nogle gode trænere, som trækker mig lidt ud af træningen, så jeg kan få en pause. Derfor kan jeg nå at restituere mellem kampene. Og så sørger jeg for at få masser af søvn, så jeg snart kan blive klar igen.

Turen til Rusland er lang, og da Viborg HK samtidig blev forsinket undervejs, sneg den samlede rejsetid sig op på mere end 20 timer. En lidt speciel måde, at fejre sin 21 års fødselsdag på.

- Rejserne er en del af det. Det er ikke noget, man kan tage væk. Men der er heldigvis nogle gode piger på holdet, så vi hygger os i lufthavnen og på flyet, hvor vi spiller spil og sådan noget. Så går tiden fint, siger Kristina Jørgensen.

Ikke gearet til 10 skud

Kristina Jørgensens træner, Jakob Vestergaard, er ganske opmærksom på venstrebackens skulder. Ud over at spare hende til træning, har hun også fået besked på at spille lidt anderledes i kampene.

- Vi skal passe lidt på hende. Og hun ved også godt selv, at hun skal passe på skulderen, for den er øm. Den er ikke gearet til at løsne 10 skud i en kamp. Der kan komme et skud eller to, og så skal hun ind og løse sine andre opgaver med at stå godt i forsvaret og sætte tempo i spillet, siger VHK-træneren.

Han erkender, at Kristina Jørgensen i øjeblikket ikke kan levere på sit topniveau.

- Vi har forventninger om, at hun igen bliver en nøglespiller for os, når hun er helt frisk. Men lige nu kan det ikke være anderledes, og hun bidrager med alt det, hun kan, taget i betragtning, at hun skal passe på sin skulder og sit knæ, siger Jakob Vestergaard, der samtidig slår fast, at der trods skaderne ikke skulle være noget i vejen for at lade Kristina Jørgensen spille.

- Vi har fået knæet skannet, og der er heldigvis ikke noget. Det har været ømt, og vi har også holdt hende ude af træningen nogle dage. Der er grønt lys til at spille og træne, slutter træneren.

Fejrede sin 21-års fødselsdag med en dagsrejse og småskavanker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce