Forhenværende VHK-træner i Frankrig tror mest på sin tidligere klub

Allan Heine vurderer Viborg HK til at være et bedre hold end Besancon. Arkivfoto: Bo Amstrup

Forhenværende VHK-træner i Frankrig tror mest på sin tidligere klub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allan Heine er efter tre år i Viborg HK nu træner i fransk klubhåndbold - og når han skal vurdere på styrkeforholdet mellem sin tidligere klub og det franske hold Besancon, sender han favoritværdigheden til Danmark.

Viborg/Nantes: Det franske eventyr er stadig ganske nyt for Allan Heine. Så sent som i søndags blev han indlogeret i den lejlighed, som han skal bo i, når han passer sin trænergerning i franske Nantes.

Holdet, som Heine nu er cheftræner for, er placeret som nummer fem i den bedste franske række - to placeringer under Besancon, som altså er Viborg HK's kommende modstander i EHF Cuppen.

Allan Heine her endnu ikke indgående kendskab til Besancon, da det først er senere i januar, at de to franske klubber skal møde hinanden i den nationale liga. Men han har fået et indtryk af holdet såvel som niveauet i den franske række, og ud fra det han har set, så peger han på Viborg HK som det bedste hold.

- Set over to kampe vurderer jeg, at Viborg HK kommer stærkest ud, lyder konklusionen på den analyse, som Allan Heine har forberedt, da folkebladet giver ham et opkald i det franske.

Han uddyber:

- Besancon er et stærkt hold med den tidligere Esbjerg-spiller Lara Gonzalez Ortega på venstre back, Amanda Kolczynski på højrefløjen og Maria Nuñez Nistal på stregen som de største profiler. Det er spillere på landsholdsniveau, og Besancon har vist god kvalitet i den franske række, hvor de lige nu er placeret som nummer tre.

Hvor stærk vurderer du, at den franske række er i forhold til den danske?

- Den direkte sammenligning er meget svær at lave, fordi man spiller på forskellige måder. I Frankrig spiller man mere individuelt og hurtigt, hvor den danske måde måske er mere effektfuld, siger Allan Heine.

Det kan netop blive effektiviteten, der kan afgøre kampene i EHF Cuppen til Viborg HK's fordel.

- Viborg skal være klar på de situationer, hvor de franske spillere kaster sig ud i individuelle aktioner. Får Viborg styr på det, så er der masser af muligheder for at få en kontrafase i gang. Samtidig skal Viborg være kynisk angrebsmæssigt.

- Jeg så Viborg HK's seneste kampe mod Aarhus og Larvik, og Viborg skal finde det spil frem, som de leverede i første halvleg mod Larvik. Den måde, som franskmændene dækker op på, minder lidt om Aarhus' tilgang. I forsvaret presser fløjene med op og dobbeltdækker ofte områder for at stoppe spillet, slutter Allan Heine.

Forhenværende VHK-træner i Frankrig tror mest på sin tidligere klub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce