Hvor var Peter Cassøe på vej hen?

Sportsjournalist Christian Hald går bag om Peter Cassøes beslutning om at blive i Viborg HK. Hvad mener du om, at Peter Cassøe fortsætter? Skriv din kommentar under klummen. Foto: Morten Dueholm.

Hvor var Peter Cassøe på vej hen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er folkebladets sportsjournalist Christian Halds bud på, hvorfor Peter Cassøe valgte at blive i Viborg HK, selv om han fire måneder forinden havde sagt op.

»Det var en proces, der begyndte for lang tid siden. Det kan godt være, at det er en floskel, men når man bliver 50 år, så gør man status på livet. Det gjorde jeg også, og jeg tænkte, om jeg ville være direktør i Viborg HK, til jeg skulle pensioneres, men jeg tænkte også, at det skulle være snart, hvis jeg skulle nå at prøve noget andet.«

Sådan sagde Peter Cassøe til folkebladet den 22. september, da det blev meldt ud, at han ville stoppe som VHK-direktør efter 10 år på posten. Men nu har Peter Cassøe - blot fire måneder senere - ændret en beslutning, som det tilsyneladende tog ham lang tid at komme frem til. Og hvorfor så det?

Selv siger han, at det skyldes en kombination af klubbens nye strategiplan, talrige opfordringer fra bestyrelsen og personalet samt et brændende engagement for VHK. Men folkebladet erfarer, at andre faktorer har haft afgørende betydning.

Det var nemlig meningen, at Peter Cassøe skulle være administrativ chef for en midlertidig overbygning mellem Viborg HK og Tinghallen. En sådan overbygning skulle være en frontløber for det driftsselskab, som skal drive det kommende kongrescenter i Viborg - også kendt som den nye arena. Det er stadig meningen, at de ambitiøse planer om et kongrescenter med plads til messer, koncerter og store håndboldkampe skal blive til noget, og Bach Gruppen og Viborg Kommune arbejder i øjeblikket videre med en lokalplan. Til gengæld har VHK trukket sine 11,7 millioner kroner ud af projektet, men klubben har på ingen måde droppet tankerne om igen at være med. Og når tiden kommer, er Peter Cassøe ifølge folkebladets oplysninger i høj grad i spil til at blive øverste chef for driftsgruppen bag kongrescentret.

At Peter Cassøe ikke endte som administrativ chef for en overbygning mellem Tinghallen og VHK skyldes ifølge folkebladets oplysninger, at Tinghallens bestyrelse valgte at sige nej, selv om Tinghallens direktør Tommy Pedersen - i hvert fald - i begyndelsen var indforstået med planerne. Bestyrelsen kunne imidlertid ikke acceptere en midlertidig overbygning, før Bach Gruppen havde stillet en økonomisk garanti for det nye kongrescenter.

Nu er Peter Cassøe så »vendt tilbage« som VHK-direktør, og det er på flere måder et scoop for klubben. VHK beholder nemlig en direktør med et kæmpe netværk og med en udpræget sans for den gode forretning. Samtidig er han en mand, som tør skære igennem på klubbens vegne - selv om det nogle gange går hårdt ud over de personlige relationer.

Også andre end VHK har efterspurgt Peter Cassøes evner. Folkebladet erfarer, at han har fået tilbudt et lukrativt job på fuld tid hos det Europæiske Håndbold Forbund. Nu er der imidlertid fundet en løsning, hvor Peter Cassøe bruger cirka en femtedel af sin arbejdstid på at udvikle et nyt koncept for kvindernes Champions League. For det arbejde sender EHF hvert år 100.000 euro (cirka 750.000 kroner) til VHK de næste tre år. På den måde sparer VHK næsten en direktørløn om året, men beholder samtidig Peter Cassøe i klubben. Eftersigende har 10 af de store europæiske klubber skrevet under på, at de accepterer denne løsning, som virker endog meget gunstig for VHK.

Når alt kommer til alt, er det tvivlsomt, om Peter Cassøe nogensinde har haft til hensigt helt at slippe sit tag i VHK. Jeg tror personligt ikke, at han har.

Hvor var Peter Cassøe på vej hen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce