Lang rejse til vigtig topkamp

Viborg HK er bedre forberedt på, hvad Kastamonu kommer med, end i den omvendte kamp i Viborg, som tyrkerne vandt. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lang rejse til vigtig topkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK har nu et bedre kendskab til søndagens tyrkiske modstander, og det kan blive en fordel i en kamp, der kan sende VHK meget tæt på en europæisk kvartfinale.

Viborg: Fredag morgen rejste Viborg HK til Tyrkiet.

Det lyder måske ikke så uoverkommeligt, men EHF Cup-udekampen mod Kastamonu foregår altså ikke i omegnen af de velkendte feriesteder, som danskere kan komme til med en rejsetid på fire-fem timer.

Udover flyvetiden, så venter en lang tur i bus, så hele fredagen blev brugt på at rejse.

Den nuværende VHK-trup er ikke voldsom erfaren i at håndtere udekampe på så fjerne destinationer, og derfor er der også taget ekstra forholdsregler for at gøre chancen for sportslig succes større. Blandt andet har man udover fysioterapeuten også taget truppens massør med til Tyrkiet, og han får formentlig rigtig travlt i løbet af lørdagen, der er dedikeret til at få rejsen ud af kroppen.

- Det er på forhånd svært at sige, hvor godt vi er rustet til den her slags opgaver, for det er stadig nyt for os som gruppe. Men nogle af os var med ude mod Lada Togliatti sidste år, hvor det også var en lang rejse, og der gik det egentlig fint, siger cheftræner Allan Heine.

Nu har vi spillet to gode kampe, så i træk, så mere end alt muligt andet, så handler det om, at vi skal holde fast i det gode spil.
Allan Heine, cheftræner

Bedre kendskab

Rent sportsligt venter der Viborg HK noget, der godt kunne ligne en rigtig svær opgave.

Kastamonu har vist sig at være stærkere end først antaget og topper sammen med VHK gruppen med seks point for fire kampe. Hjemme i Tyrkiet er det blevet til sejre over både Byåsen og Gdynia, så det tyrkiske hold ligner lige nu en kvartfinalist.

- Vi så i vores hjemmekamp, at det er et stærkt hold, der spiller meget europæisk. De dækker solidt op, har en stærk målvogter og er angrebsmæssigt dygtige til at have de her to og to aftaler, så de rummer masser af spidsfindigheder, siger VHK-træneren, der dog mener, at det er en stor fordel for VHK, at man nu har et større kendskab til det tyrkiske hold.

- I Danmark har vi et system, der gør, at det er relativt let at komme til at se sine modstanderes kampe. Det var umuligt at finde kampe fra den tyrkiske liga, så vi havde sparsomme informationer før den første kamp. Men nu har vi spillet mod dem, og vi har set nogle flere kampe med dem, så forhåbentlig kan vi lære af det og stå bedre i forhold til deres måde at lave mål på og forsvare på, forklarer Allan Heine.

Fastholde flowet

Inden de to sidste spillerunder er tre klubber i tæt kamp om de to pladser i kvartfinalen.

VHK og Kastamonu har seks point, mens Byåsen har fire.

- Hvis vi vinder søndag, så har vi det ene ben videre. Men hvis Byåsen vinder over Gdynia i denne runde, så har de altså også seks point, så uanset vores resultat, så vil den sidste kamp være afgørende. Det handler om, at vi skal have skabt det bedst mulige udgangspunkt inden hjemmekampen mod Byåsen i næste uge, siger VHK-træneren, der dog ikke vil betragte det som en gratis kamp.

- Mange år i elitesport har lært mig, at der ikke findes gratis kampe. Nu har vi spillet to gode kampe i træk, så mere end alt muligt andet, så handler det om, at vi skal holde fast i det gode spil, siger Allan Heine.

Lang rejse til vigtig topkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce