Målvogter før dansk-norsk gysersemifinale: Vipers kørte træt i Viborg

Rikke Poulsen ved godt, at det er nødvendigt, at hun leverer en stor kamp, hvis Viborg HK skal videre til EHF Cup-finalen. Foto: Christian Hald

Målvogter før dansk-norsk gysersemifinale: Vipers kørte træt i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et formodet inferno af kobjælder og andre norske tilskuertiltag skal Viborg HK lørdag forsøge at spille sig i en europæisk finale. Rikke Poulsen ved, at hun skal ramme topniveauet i målet, hvis VHK skal have en chance - og hun er klar til at give alt i sæsonens sjoveste kamp indtil nu.

Hirtshals/Kristiansand: - Er der nogen, der skal have en søsygepille?

Viborg HK's kvinder er ankommet til Hirtshals og venter på færgen til Langesund i Norge. Udenfor er der heftige bølger på vandet.

Søsygepillerne forsvinder hurtigt fra pakken, inden Viborg HK's trup går ombord.

De sætter med det samme kursen mod buffeten med morgenmad. Kaffe, smoothie, brød, frugt med mere glider ned, mens der bliver talt om løst og fast.

Rikke Poulsen virker afslappet. Som så mange andre i øjeblikket er hun blevet ramt af noget forkølelse, men kræfterne er i behold, forsikrer målvogteren.

Hun glæder sig til det, som venter på den anden side af Skagerrak.

Det er afgørelsens time for Viborg HK, når det lørdag eftermiddag gælder den anden semifinalekamp i EHF-Cuppen mod Vipers Kristiansand. Viborg HK har et forspring på tre mål med til Norge efter 34-31 i Vibocold Arena for en uge siden, hvor 500-600 norske fans sammen med VHK's hjemmepublikum skabte en fed atmosfære i hallen.

- I morges sad jeg og tænkte på, at det her bliver den sjoveste kamp i sæsonen. Det er nu, at det hele skal afgøres. Det er KAMPEN. Enten kulminerer det for os, eller også bliver det en skuffelse. Det er super fedt som håndboldspiller at være med til sådan en kamp, sagde Rikke Poulsen, som sammen med den øvrige trup forlod Viborg i bus klokken 05.45 fredag morgen.

Allan Heines tropper rejste fra Viborg fredag morgen og trænede fredag aften i Kristiansand.
Allan Heines tropper rejste fra Viborg fredag morgen og trænede fredag aften i Kristiansand.

Larm kan være mange ting

Vipers Kristiansand er godt på vej til at blive den nye magtfaktor i norsk kvindehåndbold, efter at Larvik herskede i mange år. Der er store ambitioner hos opkomlingen, og der forventes en intens kulisse, når Viborg HK med al fortidens storhed i bagagen for tredje gang i denne sæson gør sin entre på norsk grund.

- Jeg har det fint med, at vi skal spille den afgørende kamp deroppe. Det var sindssygt flot, at der var så mange norske tilskuere i Viborg. De skabte meget larm, og jeg er spændt på, om de er ligeså ihærdige i egen hal. Der vil nok være nogle kobjælder og andre norske tendenser, sagde Rikke Poulsen.

Viborg HK har tidligere på sæsonen fået ørene i maskinen på udebane mod Tyrkiet, men har omvendt klaret sig flot i fremmed hal mod henholdsvis Byåsen og Larvik.

- Larm kan være mange ting. I Skandinavien er tilskuerne temmelig ens. Der bliver heppet, men der er også perioder, hvor der er ret stille i hallen. I Østeuropa - og også i Tyrkiet - er det mere en konstant larm af båthorn, og det er trykkende at være i. Men generelt har jeg det bare sådan, at jo mere pres fra tilskuerne - jo sjovere er det at spille, sagde Rikke Poulsen.

Der venter VHK'erne en intens kulisse, hvor der formentlig er masser af larm.
Der venter VHK'erne en intens kulisse, hvor der formentlig er masser af larm.

Kommer under stort pres

Rikke Poulsen finder troen på samlet sejr over Vipers i, at Viborg HK i denne sæson har vist evnen til at komme igen, når det har set svært ud. Senest mod Odense HC, hvor VHK haltede efter med et tociftet antal mål, men alligevel var lige ved at nå op i anden halvleg.

- Uanset hvordan det ser ud, så bliver vi ved med at kæmpe. Det er der ikke nogen, som kan tage fra os. Det giver mig en tro på, at vi kan lykkes, selv om vi kommer under stort pres deroppe. Mit indtryk var, at Vipers-spillerne i Viborg blev overraskede over, at vi løb så meget med dem. Det høje tempo gjorde dem trætte i anden halvleg, selv om de egentlig også godt kan lide at løbe meget kontra, sagde Rikke Poulsen.

Interviewet bliver kort afbrudt, da Rikke Poulsen får stukket et nøglekort i hånden af holdkammerat Ann Grete Nørgaard. Det giver adgang til en kahyt på færgen, så VHK'erne kan få hvilet på den tre timer lange sejltur.

Det handler i den grad om opladning, inden alt skal fyres af i en kæmpe energiudladning mod Vipers Kristiansand, som blandt andre råder over tvillingerne, Katrine og Kirstine Lunde med VHK-fortid.

Og Rikke Poulsen føler sig i god form. Hun har været tilfreds med redningsprocenterne i denne sæson, selv om hun mener, at VHK har fået flere kontramål imod sig end tidligere. Måske fordi VHK ofte har praktiseret hurtig håndbold, som har givet mange afslutninger til både sig selv og modstanderen.

- Der er ingen tvivl om, at jeg skal spille på topniveau i morgen, hvis vi skal kvalificere os til finalen. Jeg er klar over, at målmanden er vigtig for et hold, så derfor har også tænkt mig at give alt og stå godt mod Vipers, sagde Rikke Poulsen med et smil.

Rikke Poulsen slår dog fast, at alle på Viborg HK's hold er dybt afhængig af hinanden for at kunne levere en ny stor præstation mod Vipers, som har fået tanket selvtillid i ugens løb.

Her lykkedes det nemlig for Vipers at sikre sig førstepladsen i det norske grundspil ved at besejre Larvik på hjemmebane.

Uden Daglund

Efter færgesejladsen blev VHK-truppen hentet og i Vipers-bus kørt gennem et i begyndelsen af turen snedækket norsk landskab, inden man et par timer senere ankom til hotellet i Kristiansand.

Her stod den på frokost, haltræning og aftensmad, inden VHK'erne smuttede i seng og forhåbentlig drømte søde drømme om samlet sejr og finaleplads i EHF Cuppen.

Viborg HK må i Norge undvære Hanna Daglund, som onsdag fik en bold i hovedet under slutspilskampen mod Odense. I stedet er Josephine Nordstrøm udtaget til braget i Kristiansand - et opgør, som begynder lørdag klokken 16 og kan følges på folkebladets liveblog.

Målvogter før dansk-norsk gysersemifinale: Vipers kørte træt i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce