Medaljeløs sæson truer - VHK har et skud tilbage i bøssen

Kristina Jørgensen vil samle kræfter efter EHF Cup-nederlaget og slå tilbage mod FC Midtjylland. Arkivfoto: Ole Nielsen

Medaljeløs sæson truer - VHK har et skud tilbage i bøssen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK fik en europæisk lærestreg af Vipers Kristiansand, og nu er der kun én chance tilbage for at hente medaljer i denne sæson. VHK har en uge til at lade batterierne op, og så handler det om at gå "all in" mod FC Midtjylland i slutspillet, siger VHK's unge profil, Kristina Jørgensen.

Kristiansand: 2000 nordmænd rejste sig op i slutfasen af EHF Cup-seminalen og brølede "Seieren er vår" ned mod spillerne på banen. For udeholdet Viborg HK var det den endegyldige besked om, at håbet om finalepladsen var smuldret.

En brølstærk stregspiller, Kari Brattset, og en bundrutineret topmålvogter, Katrine Lunde, gjorde reelt forskellen i en kamp, hvor VHK-spillerne oplevede, hvad der skal til for at stå distancen blandt de bedste på den internationale scene.

- I sådan nogle tætte kampe er det tit målvogteren, som gør forskellen, og sådan var det med Katrine Lunde i anden halvleg i dag. Jeg synes ikke, at Vipers var så meget bedre spillende end os, men Lunde gjorde det fremragende og var årsagen til, at Vipers fik en klar sejr, sagde Allan Heine efter nederlaget på 23-29.

Viborg HK begyndte begge halvlege rigtig dårligt. Her steppede Vipers' forsvar op med stor fysik og fik bremset VHK'erne, men det norske hold kunne ikke holde dampen oppe. VHK kom flot tilbage i første halvleg og fik også chancen for et comeback efter pausen.

Men VHK brændte store chancer, og i forsvaret fortsatte problemerne hele kampen. Så det blev kun til lige ved og næsten for udeholdet.

- Vi var tæt på at spille os i en europæisk finale, og det har generelt været en flot europæisk turnering for os. Men vi må samtidig erkende, at hvis vi skal i en EHF Cup-finale, så skal vi spille bedre, end vi gjorde i dag (lørdag, red.), sagde Allan Heine.

Lært meget

Mens flere af VHK's rutinerede kræfter ikke slog til i Kristiansand, så viste 20-årige Kristina Jørgensen sig igen flot frem. Som i den første semifinale blev hun sit holds topscorer og var spilleren, som trak det store læs i angrebet.

Og hun har lært en masse af de to semifinaleopgør i EHF-Cuppen.

- Jeg har fået helt vildt meget ud af de her kampe. Sådan nogle knald eller fald-kampe er gode for min mentalitet og psyke. Jeg føler, at vi kæmpede og virkelig prøvede - og dem på bænken gav god energi til os inde på banen. Men vi fik aldrig fat i vores forsvar i dag, sagde Kristina Jørgensen efter det samlede nederlag på 57-60 til Vipers Kristiansand.

Sammen med holdkammeraterne må hun sande, at muligheden for en medalje i den her sæson bliver mindre og mindre. Nu er der kun den hjemlige turnering tilbage, og VHK har pistolen for panden i slutspillet. Om en uge venter FC Midtjylland på udebane, og kravet er en sejr.

- Nu går vi all in. Vi har stadig masser at kæmpe for, men vi har kun én chance tilbage, så den skal bare have fuld gas. Nu har vi en uge til at lade op, og det er lang tid siden, at vi har haft det. Så nu må vi håbe, at vi kan få den sejr mod FC Midtjylland, sagde Kristina Jørgensen.

Bygge op igen

Hverken Allan Heine eller Line Uno havde i minutterne efter nederlaget i Norge overskud til at kigge frem mod mødet med FC Midtjylland.

- Nu skal vi have lov til at være skuffede, og så handler det om, at vi fra begyndelsen af næste uge skal bygge tingene op igen. Hvordan vi gør det på den rigtige måde, skal vi lige vurdere lidt på, sagde Allan Heine.

Line Uno var bare irriteret over at opleve finalen forsvinde mellem hænderne.

- Lige nu tænker jeg bare, at det er mega nederen, at vi ikke kom i den finale. Det havde været godt for os at få den finaleplads. Så må jeg evaluere på kampen senere, sagde Line Uno.

Medaljeløs sæson truer - VHK har et skud tilbage i bøssen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce