Nervøs sitren blev til håndklask og jubel

Da Lada var ude af billedet kom det første jubelbrøl. Foto: Danni Kristensen

Nervøs sitren blev til håndklask og jubel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK fik ønskemodstanderen i EHF Cuppens kvartfinale. Folkebladet var en flue på væggen, da spændingen blev udløst på Viborg HK's kontor.

Viborg: Sådan. Yes. Endelig. Det er jo bare med færgen!

Der blev klasket hænder, knyttet næver og sendt begejstrede eder rundt på Viborg HK's kontor i Vibocold Arena, da det tirsdag formiddag klokken lidt efter 11 stod klart, at klubben skulle møde norske Larvik i EHF Cuppens kvartfinale.

Et kvarters tid tidligere var det lille kontor begyndt at blive godt befolket. Trænerteamet med Allan Heine og Susanne Munk Wilbek, holdleder Liss Kristensen, direktør Henrik Dahl, formand Jørgen Hansen og hele personalet var forsamlet, og en skærm blev gjort klar til at vise det europæiske håndboldforbunds livesending fra lodtrækningen i Wien. Ventetiden blev fordrevet med kaffe, godmodige drillerier, anekdoter og en nervøs trippen. Utålmodigheden begyndte at melde sig, da først lodtrækningen gik i gang. Mens de runde kugler blev åbnet i Wien blev der bidt negle i Viborg, hvor hovedmålet var at undgå den dyre og besværlige rejse til Rusland, hvor Lada Togliatti var en mulig modstander.

Da det russiske hold var ude af billedet kom det første jubelbrøl, og da det et par minutter stod klart, at Viborg HK skulle møde Larvik i kvartfinalen blev hænderne sendt i vejret, da det var ønskemodstanderen på grund af den korte rejsetid.

Og tilfredsheden blev bestemt ikke mindre, da lodtrækningen magede det således, at en rejse til Rusland heller ikke bliver aktuel i en eventuel semifinale, der vil blive mod vinderen af opgørene mellem franske Brest og norske Vipers.

Sådan endte lodtrækningen
Kvartfinaler:Viborg HK-Larvik (Norge)

Craiova (Rumænien) -Lada (Rusland)

Vipers (Norge)-Brest (Frankrig)

Zalau (Rumænien) - Kastamonu (Tyrkiet)

Kampene spilles i weekender den 3/4. marts og den 10/11. marts

Semifinaler:

Vinder af Zalau (Rumænien) - Kastamonu (Tyrkiet) mod vinder af Craiova (Rumænien) -Lada (Rusland)

Vinder af Vipers (Norge)-Brest (Frankrig) mod vinder af Viborg HK-Larvik (Norge)

Semifinalerne spilles 7/8. april og 14/15. april
Øjnene var fæstnet til skærmen der viste lodtrækningen fra Wien.
Øjnene var fæstnet til skærmen der viste lodtrækningen fra Wien.

Giver sammenhold

Viborg HK har gjort det til en form for tradition, at klubbens ledelse og administration ser lodtrækninger sammen.

- Når vi træner og spiller, så kan vi jo påvirke resultatet med vores handlinger, men ved de her lodtrækninger kan vi ikke gøre noget som helst. Så det er ekstra spændende. Vi har også formået at køre hinanden godt op og har aftalt, at vi skal mødes og se det sammen, sagde cheftræner Allan Heine, der påpeger, at man i klubben er blevet gode til at skabe den slags fælles oplevelser.

- Det giver fællesskab, og det synes jeg faktisk, at vi generelt er gode til i klubben. Fællesskab og sammenhold er en del af os, og derfor er det ekstra fedt, at vi også fik lov til at opleve en god lodtrækning, sagde chefræneren, der tidligere har ment, at VHK i hans regeringstid har haft decideret lodtrækningsuheld.

Spændingen var til at få øje på, mens der blev trukket lod.
Spændingen var til at få øje på, mens der blev trukket lod.

To storklubber under genopbygning

Rent sportsligt slår Allan Heine fast, at Larvik ligesom de øvrige mulige modstandere er en enorm opgave. Det bliver ikke lettere af, at VHK begynder på hjemmebane i weekenden den 3.-4. marts for at slutte af med udekampen i Larvik ugen efter, hvilket han ser som en lille norsk fordel.

Han har et fornuftigt kendskab til den norske storklub, men skal først nu til at analysere modstanderen nærmere, men han peger på, at man er et stærkt hold, når man kan vinde sin pulje i EHF Cuppen.

- Det er måske ikke et hold, der er der, hvor det var for et par år siden. Men det er jo ligesom os selv. VHK har også vundet Champions League for år tilbage. Så jeg vil sige, at det bliver et møde mellem to storklubber, der er i gang med at bygge sig op igen, sagde Allan Heine.

Larvik er netop nu nummer tre i den norske liga. Kun to point efter Vipers Kristiansand.

Nervøs sitren blev til håndklask og jubel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce