Sejr har givet selvtillid - og tro på en sejr i Norge

Allan Heine har respekt for Byåsen, men tror på, at VHK kan hente en vigtig udesejr i Norge. Arkivfoto: Bo Amstrup - Ritzau/Scanpix

Sejr har givet selvtillid - og tro på en sejr i Norge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK skal formentlig bruge en udesejr, hvis holdet skal videre fra EHF Cuppens gruppespil. Og cheftræner Allan Heine tror på, at den sejr allerede kan findes i Norge, hvis VHK spiller op til sit bedste.

Trondheim: Viborg HK er ankommet til Trondheim, hvor holdet lørdag aften skal forsøge at hente de første to point i EHF Cuppens gruppespil.

Men opgaven er bestemt ikke nem. Byåsen slog i første spillerunde polske Vistal Gdynia på udebane, mens Viborg HK som bekendt skuffende tabte hjemmekampen mod Kastamonu fra Tyrkiet.

- Nu handler det jo om, at vi skal finde en sejr på udebane, hvis vi skal gå videre. Og forhåbentlig kan vi spille med om sejren mod Byåsen. Det har jeg i hvert fald en tro og en forventning om, at vi kan, siger Allan Heine.

- Jeg ser Byåsen som et rigtig stærkt hold. Det er et lidt atypisk hold, da de har to venstrehænder i bagkæden (blandt andet den kommende VHK-spiller Moa Høgdahl, red.). Så vi kommer til at møde et anderledes tryk, end vi er vant til, så vi skal omstille os til det, siger træneren.

Byåsen beskrives som et klassisk norsk hold, der har en solid defensiv og ellers holder meget af at løbe rigtig stærkt i kontrafasen, hvor holdet råder over hurtige og skarpe fløje.

- De har to lynhurtige og teknisk dygtige fløje. Så vi skal virkelig være dygtige til at få afsluttet vores angreb og til den omstilling, der er efter ethvert angreb. Men får vi styr på det, så tror jeg også, at vi kan kontrollere Byåsen, siger VHK-træneren.

Troen på et godt resultat i Norge fik mere styrke af onsdagens flotte hjemmesejr over Team Esbjerg.

Den sejr kom efter en trist start på året med to nederlag, men cheftræneren så klare forbedringer i den kamp.

- Vi har haft svært ved at håndtere en hel kamp ad gangen, men det gjorde vi mod Team Esbjerg. Og kan vi fortsætte ad den sti, så kan der også lure to point lørdag aften, siger træneren.

Gør som vi plejer

Kampen i Trondheim er blot den anden europæiske udekamp for Viborg HK i denne sæson, og Allan Heine ved godt, at flere spillere på holdet ikke har den store erfaring at trække på omkring den slags opgør.

Derfor har både han og de øvrige ledere en opgave i den forbindelse.

- Vi skal forsøge at forberede os og spillerne bedst muligt. Så noget gør vi lidt anderledes, men i bund og grund forsøger vi ellers at gøre, som vi gør i forbindelse med kampene i ligaen, hvor vi jo har været ganske stabile på udebane, siger træneren.

Lørdagens kamp i Norge er den fjerde for VHK i 2018, og indtil videre spiller det tætte program ikke nogen stor rolle.

- Det ser fint ud fysisk. Vi har folk klar, og Line Haugsted ser bedre og bedre ud fysisk, men nu må vi se, hvordan det ser ud med hende op til kampen i morgen (lørdag, red.). Så jeg vil vurdere, at vi er helt klar til at give den fuld skrald, siger træneren.

Sejr har givet selvtillid - og tro på en sejr i Norge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce