Storkamp af VHK - forsvarende mestre sendt hjem med lussing

Kampen var lige i starten, men Viborg HK endte med at løbe NFH helt over ende. Foto: Johnny Pedersen

Storkamp af VHK - forsvarende mestre sendt hjem med lussing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK sendte sidste sæsons DM-guldvinder fra Nykøbing Falster hjem med en ordentlig øretæve efter en fremragende præstation.

Viborg: Viborg HK fulgte flot op på weekendens storsejr i EHF Cuppen i Polen.

Hjemme i Vibocold Arena leverede VHK en rigtig god præstation, da mesterholdet Nykøbing Falster endte med at blive løbet helt over ende.

Efter en lige første halvleg vandt VHK med hele 33-21 og kravler dermed op på ligaens tredjeplads.

Det var en kamp mellem to hold, der virkelig ville bruge farten i fødderne. Gæsterne spillede med masser af tempo i angrebet, hvilket VHK's defensiv havde svært ved at håndtere i begyndelsen af kampen.

Samtidig var VHK's fart ikke helt nok til at finde huller i NFH-defensiven, hvilket betød, at VHK hurtigt løb i problemer.

Gæsterne kom foran 4-1, men VHK kæmpede ufortrødent videre.

Det lykkedes da også at holde snor i gæsterne og cirka halvvejs fik VHK for alvor hul på bylden. En række hurtige scoringer vendte kampen på hovedet og VHK var pludselig foran.

Især Johanna Westberg var dog svær at styre for VHK. Svenskeren skød simpelthen over VHK-forsvaret og sørgede for at holde NFH på omgangshøjde med VHK.

VHK havde nu fundet formlen til at score og den hektiske kamp bølgede frem og tilbage. VHK-defensiven fik bedre fat, men lidt rigeligt med fejl i offensiven blev prompte straffet af gæsterne, der igen tog føringen mod slutningen af halvlegen.

VHK fik akkurat vendte kampen på hovedet i de sidste minutter og førte det tætte opgør med 15-14 ved pausen.

Lukkede helt af

Viborg HK fik en rigtig god start på anden halvleg. Rikke Poulsen stod stærkt og i den anden ende var både Sanne Van Olphen og Ann Grete Nørgaard skarpe i afslutningerne, hvilket skabte en føring på 22-16 i løbet af halvlegens første 10 minutter.

NFH fik slået en bremse i, men VHK havde nu så godt fat især defensivt, at gæsterne havde svært ved at score.

Omvendt missede VHK også nogle oplagte chancer for at punktere kampen fuldstændig i den midterste periode af anden halvleg.

Det var VHK, som først fik løst op for den lille scoringspause og med en føring på 25-17 midtvejs i halvlegen var de to point på vej direkte ind på VHK-kontoen.

NFH virkede da også mere og mere modløse, mens publikum i Vibocold Arena kom mere og mere i feststemning som anden halvleg skred frem.

Med fem minutter igen førte VHK med 30-19 efter at have lukket helt af og kun tilladt NFH at score fem mål i de første 25 minutter af anden halvleg.

Og hvis gæsterne troede, at VHK ville slappe af og nyde publikums hyldest de sidste fem minutter - så tog de fejl. VHK fortsatte afstraffelsen af Nykøbing Falster, der slet ikke kunne finde løsninger overfor en stærk Rikke Poulsen og et fremragende VHK-forsvar.

Derfor var det fuldt fortjent, at de 1397 tilskuere i kampens sidste minut rejste sig og klappede taktfast ned mod VHK'erne, der havde leveret en af sæsonens allerbedste præstationer.

Storkamp af VHK - forsvarende mestre sendt hjem med lussing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce