U16-piger sikrede sig ligaplads med hjælp fra Horsens

Viborg HK's U16-piger er klar til ligaen for første gang i flere sæsoner. Privatfoto

U16-piger sikrede sig ligaplads med hjælp fra Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK's U16-hold troede egentlig, at chancen for en ligaplads var forduftet, men en overraskende hjælpende hånd fra Horsens betød, at holdet er klar til det fine selskab efter nytår.

Viborg: For første gang i mange år får Viborg HK et hold med i U16-ligaen.

Det blev afgjort, da holdet i sidste spillerunde vandt så klart som 28-16 over VIES hjemme i Vibocold Arena.

Men for at ligapladsen overhovedet kunne opnås, var det påkrævet med det rigtige resultat et helt andet sted - nemlig i Horsens, hvor hjemmeholdet overraskende besejrede SINE Håndbold og dermed genåbnede en dør, som VHK egentlig troede var lukket.

Den melding kom til Viborg cirka 10 minutter før slutfløjt, så der var stor jubel i Viborg-lejren over en ligaplads, som man længe har tørstet efter.

- Det er bare alletiders. Nu har jeg været i Viborg i fire år uden at være med i ligaen, men nu får jeg endelig lov til at prøve det. Så vi er mega glade for det, siger U16-holdets træner Dennis Pedersen, som også mener, at ligapladsen øger motivationen til træningen henover jul og nytår.

Vejen til ligapladsen har ikke været helt lige til.

VHK fik en rodet start på sæsonen. En skrivebordsfejl betød nemlig, at en premieresejr i Horsens blev vekslet til et nederlag - og dermed to tabte point i bestræbelserne på at rykke op.

VHK kom dog fint efter det og hentede blandt andet point hjemme mod Skanderborg, hvilket var de eneste point, som topholdet smed undervejs. Efter en fin stime endte det med, at VHK selv kunne afgøre sagerne i en udekamp mod SINE Håndbold, men her spillede nervøsiteten en kæmpe rolle. VHK kom bagud 0-7, og nåede aldrig at komme tilbage.

- Så vi troede egentlig, at pladsen var væk, da vi var overbevist om, at SINE ville vinde i Horsens, men det gjorde de så ikke, siger Dennis Pedersen.

Han føler, at VHK har leveret en god halvsæson, hvor der dog burde være kommet mindst fire point mere ind, end hvad der reelt kom.

- Og så havde det ikke været så spændende i den udekamp mod SINE. Vores spil har været til 15 point, men vi har kun fået 11. Flere af de andre hold har også udtrykt glæde over, at vi er kommet op, da de tror på, at vi kan give dem mere modstand, siger træneren.

Udvikles af nederlag

Modstanden i ligaen bliver i trænerens øjne rigtig hård, men det er akkurat sådan, han gerne vil have det.

- Jeg tror på, at man bliver bedre udviklet af at tabe med to eller 10 mål, end hvis man vinder med 15. Vi er kommet op i et selskab, hvor vi skal spille op til vores bedste, hvis vi skal have point med os, men det lærer man rigtig meget ved, siger træneren, som dog ikke tror på, at VHK bliver prygelknabe.

- Der er nogle hold, som ser ud til at være stærkere end alle andre. Men der er flere af de andre, som vi har prøvet at vinde over i træningskampe, så jeg tror ikke på, at vi bliver sidst. Men jeg tror nu heller ikke, at vi ender som nummer et, siger Dennis Pedersen, som mener, at det passer VHK rigtig fint, at man i ligaen vil være underdog i de fleste kampe.

Udover U16-holdets succes, så bød weekenden også på succes til Viborg HK's U18-drenge, som sikrede sig en plads i 1. division efter nytår, mens klubbens U18-piger sikrede sig adgang til en afgørende playoff-kamp om en plads i U18-ligaen.

Kampen for U18-pigerne er mod Aarhus United og spilles i Bjerringbro Idrætspark tirsdag aften klokken 20.

U16-piger sikrede sig ligaplads med hjælp fra Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce