VHK henter stort norsk talent

Moa Høghdal skifter til VHK fra norske Byåsen.

VHK henter stort norsk talent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK har skrevet en treårig kontrakt med det store norske talent Moa Høghdal.

Viborg: Viborg HK har længe været i gang med forberedelser til den kommende sæson. Allerede nu har klubben forlænget aftaler med profiler som Line Haugsted, Stine Bodholt og Ann Grete Nørgaard, ligesom klubben har offentliggjort, at den efter denne sæson henter Ida Marie Dahl i Ajax København samt Pauline Bøgelund og Stine Andersen i TTH Holstebro.

Onsdag aften blev endnu et navn føjet til listen over kommende VHK-spillere. Norske Moa Høgdahl skifter til klubben fra Byåsen efter denne sæson. Den 21-årige norske højreback regnes som et rigtig stort talent og er med på det norske "rekruttlaget", som er det norske boblerlandshold, der har fostret masser af talenter til det suveræne norske kvindelandshold.

Moa Høgdahl har fået en treårig kontrakt med VHK.

- Det er en spændende spiller med et stort potentiale. Samtidig vurderer vi, at hun allerede har et godt og stabilt niveau, og faktisk har hun også en del erfaring fra internationale kampe. Så vi føler, at vi får en ung spiller, som både har en ballast og et stort potentiale, siger VHK-direktør Henrik Dahl, der er sikker på, at Moa Høgdahl bliver en gevinst for holdet og klubben.

Ikke fra fremmede

Det norske talent glæder sig meget til skiftet til Viborg HK og hun føler, at VHK er det helt rigtige sted at indlede udlandskarrieren.

- Jeg har fået et godt indtryk af Allan Heine, og tror, at han og jeg sammen kan hæve mit niveau, så det bliver højere endnu. Jeg har også fået et godt indtryk af klubben, som har gode traditioner for at ligge i toppen af dansk håndbold, siger hun i en pressemeddelelse.

21-årige Moa Høgdahl er vokset op i Trondheim og har fået håndboldtalentet ind med modermælken. Hendes mor, Mia Hermansson-Høgdahl, blev i 1994 kåret til verdens bedste håndboldspiller af IHF.

Moas håndboldkarriere startede i Strindheim, hvorfra hun i 2014 valgte at tage skridtet videre og skifte til Byåsen Håndbold Elite. 

- Jeg tror på, at jeg i Viborg HK kan opnå en personlig udvikling i alle faser af spillet gennem den stærke træningsgruppe med højt niveau. På holdet håber jeg, at jeg kan bidrage til, at vi kan nå klubbens målsætning og spille med om titler, siger Moa Høgdahl.

En stor pakke

Cheftræner Allan Heine ser rigtig spændende perspektiver i det kommende samarbejde med Høgdahl. 

- Moa er en stor og stærk norsk spiller. Hun skyder godt og har samtidig et godt blik for både streg og fløje. Hun er god i ankomstfasen til angrebet og dækker godt op, så det er ting, som enhver træner vil sætte pris på - og så er hun endda venstrehåndet, siger træneren, der er sikker på, at Moa Høgdahl vil passe godt ind i VHK's stil.

VHK henter stort norsk talent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce