VHK-træner forventer åbent opgør i Tyskland

Viborg HK er draget til Tyskland for at spille returkamp mod Buxtehuder SV. Arkivfoto: Morten Dueholm

VHK-træner forventer åbent opgør i Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er helt lige mellem Viborg HK og Buxtehuder SV før returkampen lørdag, mener cheftræner Jakob Vestergaard.

Buxtehude: Viborg HK-spillerne ankom fredag eftermiddag til Buxtehude i Tyskland, hvor holdet lørdag skal spille den afgørende returkamp mod Buxtehuder SV i EHF-Cuppen. VHK har taget en tremålsføring med sig i bagagen fra det omvendte opgør i Viborg, der endte 27-24.

Efter kampen i Vibocold Arena fortalte VHK-cheftræner Jakob Vestergaard, at han ikke længere mente, at VHK var favorit til at gå videre fra de to kampe. Efter ankomsten til det tyske fredag mener han stadig, at begge hold har lige muligheder for at gå videre.

- Jeg synes, det er helt åben. Hvis man kigger på oddsene, er de også meget 50/50. Men vi har fine muligheder for at gå videre, fortæller han.

Cheftræneren mener ikke, at lørdagens modstander kommer til at overraske de grønblusede i returkampen.

- De leverede meget, hvad vi forventede, da vi spillede i Viborg. De fik godt nok et tidligt rødt kort (til Frederikke Gubernatis), og hun er vel den eneste ubekendte mellem to hold, der kender hinanden godt, fortæller Jakob Vestergaard.

Omstillinger og overtal

Modsat modstanderen er VHK omvendt stadig ved at forbedre sig, mener træneren, der fortæller, at holdet har brugt ugen til at få nogle taktiske elementer på plads.

- Vi har fået nye facetter i vores spil. For eksempel vores omstillinger, der virkede fint mod EH Aalborg i onsdags. Derudover har vi trænet en del syv mod seks, så vi bevæger os i den rigtige retning, siger Jakob Vestergaard, der omvendt mener, at en lidt hakkende offensiv skal forbedres.

- Det handler om, at vi skal forsøge at afslutte vores angreb bedre. Vi skal arbejde lidt mere med deres forsvar, så vi kan afslutte klogere. På den måde kan vi måske afslutte på mål og have 80 procent chance for at score i stedet for 70 procent.

Kampen mod Buxtehuder kan blive vigtig for VHK's målsætninger i sæsonen. Holdet er ude af Santander Cuppen og ligger på en 10. plads i HTH ligaen. Så udsigten til et eventuelt europæisk gruppespil kan redde noget af det tabte hjem.

- Man kan sige, at alle kampe er vigtige. Ikke kun den i morgen. Men det er helt essentielt for os at få muligheden for at komme tættere på EHF-gruppespillet, siger træneren, der trives med det store pres i VHK.

- Det er fedt, at vi skal vinde alle kampe, for det kommer sig jo af, at vi har spillerne til at have nogle højere ambitioner, siger han.

VHK spiller mod Buxtehuder lørdag klokken 16.00 i Tyskland. Kampen kan følges på liveblog på folkebladets hjemmeside.

VHK-træner forventer åbent opgør i Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce