VHK's mest rutinerede: Gruppespil er gratis teambuilding

Viborg HK (DEN) vs. HC Podravka Vegeta (CRO), EHF Women's Cup Qualification Round 3, Viborg Stadionhal (Viborg, Denmark). Saturday 11 November 2017.. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2017)

VHK's mest rutinerede: Gruppespil er gratis teambuilding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EHF Cuppen kan ikke måle sig med Champions League. Alligevel vil et gruppespil på næsthøjeste europæiske niveau være meget værdifuldt for Viborg HK, mener Ann Grete Nørgaard.

Viborg: Ann Grete Nørgaard er Viborg HK's klart mest rutinerede spiller i europæisk sammenhæng. Den 34-årige venstrefløj har været med til at vinde Champions League to gange, EHF Cuppen én gang og har spillet langt over 100 A-landskampe.

Med lørdagens sejr på 32-17 over Podravka kan hun med stor sandsynlighed se frem til et europæiske gruppespil i EHF Cuppen efter jul, og Ann Grete Nørgaard er fortsat sulten efter nye oplevelser i international sammenhæng.

- Ja, jeg glæder mig helt vildt. Det har virkelig været et stort mål for mig, at vi skulle kvalificere os til det her gruppespil. Også fordi vi på sigt har et mål og en plan om, at vi gerne vil spille Champions League igen, sagde Ann Grete Nørgaard.

- Og Champions League er bare noget helt andet end det her, så det er rigtig vigtigt, at vi henter al den europæiske erfaring, som vi kan få, sagde Ann Grete Nørgaard.

Bliver modnet

I slut 90'erne var Podravka noget nær den værste modstander, som man kunne få i europæisk kvindehåndbold. Klubben vandt blandt andet Champions League én gang, men nutidens hold kan slet ikke måle sig med fortidens bedrifter.

- Vi havde jo regnet med mere modstand fordi klubben hedder Podravka, så det er selvfølgelig lidt ærgerligt for dem. Men udviklingen har været, at de gode spillere tager hen, hvor pengene er, og de er tilsyneladende ikke i Podravka, sagde Ann Grete Nørgaard med et smil.

Podravka blev tidligere på sæsonen bombet ud af Champions League-kvalifikationen af norske Vipers Kristiansand, og nu er det kroatiske hold godt i gang med at få samme tur af Viborg HK, som har deltagelse i EHF Cuppens gruppespil som et stort sæsonmål.

- Vi har mange unge spillere, der vil have rigtig godt af den erfaring, som et europæisk gruppespil vil give dem. Der er sindssygt meget gratis teambuilding i at være på Europa Cup-tur sammen, så det giver bare meget til et hold, sagde Ann Grete Nørgaard.

- Man bliver udsat for ting, som man ikke lige er vant til hjemmefra. Det var værre for 15 år siden, men det er stadig anderledes at spille på udebane. Det kan være alt muligt - for eksempel at få maden til rette tid - og det hele er bare med til at modne én som håndboldspiller. Man lærer at stå imod mere end bare presset inde på banen, sagde fløjspilleren.

Viborg HK spiller returkamp i Kroatien på lørdag og skal altså sætte et forspring på 15 mål over styr, hvis kvalifikationen til EHF Cuppens gruppespil skal glippe.

VHK's mest rutinerede: Gruppespil er gratis teambuilding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce