Viborg HK bestod ikke manddomsprøven

Der var tryk på i Tyrkiet - og det formåede Viborg HK ikke at stå imod. Foto: Viborg HK

Viborg HK bestod ikke manddomsprøven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et par gode kampe faldt Viborg HK helt sammen i en svær udekamp mod et stærkt tyrkisk hold.

Kastamonu: 28-15.

Cifrene talte deres tydelige sprog efter Viborg HK's udekamp mod tyrkiske Kastamonu, og cheftræner Allan Heine lagde da heller ikke fingere imellem i sin vurdering af kampen.

- Vi blev kørt fuldstændig over.

- De spillede en fin kamp, men vi stressede desværre rigtig meget og usikkerheden spredte sig. Vi forsøgte igen og igen, men blev så ramt af kontrabolde hele tiden, sagde VHK-træner Allan Heine, der ellers havde håbet, at det var VHK, der stod godt defensivt og dermed fik chancen for at løbe en masse kontraløb.

Det store nederlag kommer lige efter to gode VHK-oplevelser via store sejre over Vistal Gdynia og Nykøbing Falster.

- Vi slås med, at vi når vi ikke præsterer bliver frygtelig usikre og vælger løsninger, som ikke er hensigtsmæssige. Og så ender det med at gøre rigtig ondt som hold. Det er noget, som vi arbejder meget med, men det gør også ondt denne gang - ligesom det har gjort de andre gange i sæsonen, hvor det har ramt os, sagde træneren.

- Man skal bare se rundt på pigerne for at se det. Det er en blanding af frustration og skuffelse blandt dem, og man kan se, at de er kede af det. Det positive er, at vi kan gøre noget ved de ting, som ikke fungerede, sagde Allan Heine.

- Det trøster mig en smule, at jeg ved, at vi kan gøre det meget bedre, men det var unødvendigt, at vi faldt så dybt, sagde cheftrænere, som fortsat tror på, at VHK kan finde en mere stabil formkurve.

- Jeg er stadig helt sikker på det. Jeg har været med i elitesport i mange år, og jeg ved, at det går op og ned. Vi har med en interessant og spændende trup at gøre. Og truppen lærer hele tiden og skraber ny erfaring til sig. Der ryger meget ind på læringskontoen, og så bliver der forhåbentlig længere mellem den slags snapse, sagde træneren.

Ikke stærke nok som hold

Blandt spillerne var der også en erkendelse af, at VHK fortsat kæmper med at holde et stabilt niveau.

- Det er jo langtfra første gang, at vi ender i en situation, hvor der er mange parametre, som vi ikke lykkes med over 60 minutter. Der var enkelte fine forsvarsaktioner, men især i angrebet haltede det og vi brændte alt for meget, sagde Rikke Poulsen, der også oplevede, at tyrkerne fik rigtig mange kontrachancer.

Den erfarne målvogter følte også, at holdet blev mere og mere stresset og simpelthen blev straffet af et Kastamonu-hold, som var skarpe i kontrafasen.

- Det var en manddomsprøve i dag, hvor vi skulle vise, at vi kunne stod imod et ekstra tryk, men vi var ikke stærke nok som hold. Vi stod simpelthen ikke godt nok imod Kastamonu og det tryk, som de kom med, sagde hun.

- Vi har spillet godt i et par kampe, men vi mistede for hurtigt selvtilliden og troen på, at tingene kan lykkes. Så vi skal have fundet ud af, hvordan vi kan hjælpe hinanden til at fastholde den. For når vi spiller sådan et sted her, så skal man tro på egne evner, sagde den erfarne målvogter.

Rikke Poulsen følte dog, at kampen trods alt brugbar erfaring, da den blev spillet under maksimalt tryk fra tilskuerne, ligesom holdet også oplevede, hvordan dommerkendelserne i en europæisk kamp sjældent går udeholdets vej.

- Men de blev jo ikke afgørende, for vi var jo ikke i nærheden af at være med i kampen, sagde hun.

Viborg HK bestod ikke manddomsprøven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce