Viborg HK siger farvel til fem efter denne sæson


Viborg HK siger farvel til fem efter denne sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK er i fuld gang med at trimme truppen til den kommende sæson. Onsdag aften har klubben offentliggjort, at fem spillere siger farvel efter denne sæson.

Viborg: Der resterer endnu en hel halvsæson med masser af spændende kampe i både Danmark og sandsynligvis også i Europa for Viborg HK.

Men allerede nu er klubben ved at have styr på truppen til den kommende sæson, der altså først begynder efter sommerferien i 2018.

Klubben har allerede fortalt omverdenen, at man henter højrebacken Pauline Bøgelund og højrefløjen Stine Andersen i TTH Holstebro samt stregen Ida Marie Dahl i Ajax København.

Med så mange tilgange, så er det også naturligt, at der er spillere, der ikke længere er plads til i klubben.

Onsdag aften kunne VHK således også fortælle, at der efter denne sæson bliver sagt farvel til Nikoline Lundgreen, Signe Hald, Natasha Nolevska, Sidsel Bodholt Nielsen og hollandske Sanne Van Olphen.

Folkebladet har bedt VHK-direktør Henrik Dahl sætte lidt ord på, hvorfor man siger farvel til netop de fem.

Nikoline Lundgreen
Nikoline Lundgreen skal videre i søgen efter spilletid. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Nikoline Lundgreen har længe været et af klubbens store håb, men det er ikke for alvor lykkedes at få hende kontinuerligt ind på holdet. Hun har til tider fået godt med chancer, men er ikke brudt igennem i den grønne trøje, og derfor skal hun til sommer videre i karrieren.

- Specielt omkring vores højreback har vi valgt en anden strategi fra den kommende sæson. Vi har været hårdt ramt i et par sæsoner, hvor vi måske har haft for stor niveauforskel på de to spillere, som vi har rådet over til pladsen. Vi har haft en stjerne og så unge Nikoline, der har budt ind med alt det, som hun kan. Men forskellen har måske været for stor, så vi er blevet voldsomt udfordret i den side, siger Henrik Dahl, der forventer, at klubben fra den kommende sæson vil råde over en duo på pladsen, der måske ikke er på stjerneniveau, men som kan levere et solidt og stabilt niveau.

- For Nikolines udviklings skyld er det her også nødvendigt. Vi må bare erkende, at vi ikke har formået at folde hendes talent helt ud. Hun skal spille nogle flere minutter, og det har vi haft svært ved at tilbyde hende. Hun bliver jo ikke dygtigere af at sidde på vores bænk. Så vi har valgt at sige, at hun skal videre - men forhåbentlig bliver det på gensyn. For vi synes, at hun har mange kvaliteter, men hvis hun skal blive så god, som vi forventer, at hun kan blive, så skal hun videre og spille noget mere, siger direktøren.

Sanne Van Olphen
Sanne Van Olphen (t.v.) stopper i VHK efter denne sæson. Arkivfoto: Lars Rasborg

Den hollandske højreback blev hentet til som en stor profil, men har kun optrådt ganske få gange for VHK på grund af en skade. Hun er på vej tilbage, men det bliver altså kun til en enkelt sæson i VHK, da hun også bliver ramt af den nye strategi på højrebacken, hvor VHK søger efter et mere ligeværdigt og stabilt makkerpar.

- Noget af det er også affødt af, at Sanne Van Olphen har været ude i den første halvsæson, hvilket betyder, at vi har stået med de her problemer. Højrehænderne og Nikoline har budt ind, men vi har følt, at vi har haft for store problemer på pladsen. Så Sanne er blevet offer for en anden strategisk løsning, siger direktøren.

Træner Allan Heine uddyber.

- Jeg er enormt ærgerlig. Sanne er en fantastisk pige og klæder enhver trup med sit humør, og hun passer godt ind i den måde, som vi gerne vil spille på. Men hun har fået en uheldig skade, så i og med, at vi gerne vil satse lidt anderledes på højreback, må vi desværre sige farvel, siger træneren.

Sidsel Bodholt
Sidsel Bodholt (t.v.) stopper elitekarrieren. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Der var stor glæde, da Viborg HK i løbet af sidste sæson kunne forlænge aftalen med den "skjulte" forsvarsprofil Sidsel Bodholt, som ofte i ubemærkethed gør en god figur i VHK-defensiven, men også hun er fortid i klubben til sommer.

- Sidsel har selv valgt at stoppe med at spille håndbold på eliteplan. Hun vil gerne i gang med at arbejde, og det har vi efterkommet. Vi havde en aftale om, at det var en mulighed. Men Sidsel kæmper videre i resten af sæsonen, siger Henrik Dahl.

Natasha Nolevska
Natasha Nolevska stopper i klubben efter kun en sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen

Det er ikke nogen stor overraskelse, at den makedonske højrefløj Natasha Nolevska også ryger ud. Med tilgangen af Stine Andersen efter sæsonen så det nemlig ikke længere ud til, at der var plads til makedoneren, der har haft svært ved at slå til i VHK. 

- Vi fik muligheden for at tilknytte Stine Andersen, og vi havde en kontraktmæssig mulighed for at afbryde med Natasha. Så vi blev enige om, at det var den vej, vi ville, hvis det kunne lykkes med Stine Andersen, og det gjorde det, siger VHK-direktøren.

Signe Hald
Signe Hald skal søge andre udfordringer efter sæsonen.

Det kommer sikkert heller ikke bag på mange, at Signe Hald kun får kort tid i klubben. Hun blev et stykke inde i sæsonen hentet til som gardering på grund af Mathilde Storgaards skade, og da Ida Marie Dahl kommer til efter sæsonen, er der ikke længere brug for det tidligere VHK-talent.

- Vi har hentet Ida Marie Dahl ind, vi har forlænget med Stine Bodholt, og vi har også Mathilde Storgaard på vej tilbage. Og vi har faktisk også en Anne Hykkelbjerg på vej op i truppen som en fremtidens spiller. Så der er ikke plads til Signe Hald, siger Henrik Dahl.

Viborg HK siger farvel til fem efter denne sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce