Annonce
Viborg

10 læger advarer regionsrådet i fælles bekymringsbrev: Dårlig ledelse ødelægger Viborgs børneafdeling

Foto: Morten Dueholm
10 bekymrede læger fra børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg har i fællesskab sendt et bekymringsbrev til regionsrådet med råb om hjælp.
Annonce

Viborg: Vi er alle dybt ulykkelige over og bekymrede for, hvad der sker med den afdeling, som tidligere har været en af landets bedste børneafdelinger. Vi synes, vi har haft en meget velfungerende afdeling, som på nuværende tidspunkt er i gang med hastig ødelæggelse alene grundet dårlig ledelse.

Sådan står der i det bekymringsbrev, som 10 læger fra børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg i fællesskab har skrevet. Brevet er søndag aften sendt til medlemmerne i regionsrådet samt til formand Anders Kühnau.

Lægerne beskriver, hvordan der siden ansættelsen af den nye afdelingsledelse 1. maj 2019 er sket "store forandringer, der berører mange ansatte og mange områder i negativ retning". Der står skrevet, at ledelsen benytter sig af metoden "management by fear" - altså brugt frygt som en metode til at styre sine ansatte.

Brevet fortæller, hvordan lægerne i første omgang har forsøgt sig med dialog med afdelingsledelsen uden held og herefter forsøgt sig hos hospitalsledelsen. Det har heller ikke hjulpet noget, og derfor har lægerne følt sig nødsaget til at skrive dette brev til regionsrådet.

Annonce

Personaleflugt og forringet faglighed

Efter fratrædelsen af overlæge Birgitte Hertz og senere opsigelsen fra speciallæge Ann-Margrethe Rønholt er flere ansatte på afdelingen blevet sygemeldt eller har fundet andet arbejde. Og det bekymrer de 10 afdelings- og overlæger, der står bag brevet.

- Vi er der, hvor arbejdsmiljøet er af en sådan karakter, at der er sygemeldinger, sygefravær og personaleflugt i flere personalegrupper. Vi vurderer, at fagligheden forringes. Værst ramt er hormonsygdomme og diabetes, hvor der aktuelt ikke er nogen speciallæger, der kan varetage området, står der i brevet.

Det dårlige arbejdsmiljø har også fået lægerne til at rette henvendelse til Arbejdstilsynet, da kommunikationen med afdelings- og hospitalsledelsen ikke har hjulpet. Bekymringerne om afdelingens fremtid er derfor sendt som et råb om hjælp til regionsrådet.

Bekymringsbrevet er som nævnt sendt til hele regionsrådet søndag aften. Da regionsrådsformand Anders Kühnau (S) tirsdag morgen endnu ikke er blevet sat ind i sagen eller har nået at tale med de involverede parter, vil han endnu ikke kommentere sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

S slækker på udlændingepolitikken

Annonce