Annonce
Debat

'Viborgs borgere og medarbejdere bliver ført bag lyset: Byrådet fejer nedskæringer ind under gulvtæppet'

Debat

Debatten raser også lokalt: 'Naturnationalparker er en stor misforståelse'

Læserbrev: Det er helt misforstået, at staten tiltvinger sig arealer (naturparker), som indhegnes, for derefter at lukke køer og heste, som hentes fra tamme besætninger, ind for at lade dem klare sig selv med den kost, der er til rådighed uden nævneværdig tilsyn og tilskudsfoder for er det ikke, hvad vi som skatteyder og samfundsborgere hidtil har oplevet?

Debat

På kant: Enten gør vi det i fællesskab - eller også gør vi det ikke

Debat:  De fleste ser elbilen som et alternativ til fossilbilen og økologi et alternativ til det konventionelle. På samme måde som privathospitaler og friskoler er alternativer til det fælles offentlige tilbud. Vi har som individer et valg mellem to gode muligheder og det er jo altid rart.

Debat For abonnenter

Henrik Brask Pedersen fortjener at få et svar

Vi har snart valg til byrådet. Derfor forstår jeg ikke, at politikerne i Viborg ikke er vakse ved havelågen, når der rent faktisk er en borger, Henrik Brask Pedersen, som i et læserbrev stiller nogle helt relevante spørgsmål om salg af Viborgs elnet for flere hundrede millioner kroner.

Debat

Banebyparken: Vi blev lovet noget grønt. Og fik en øjebæ!

Debat

Det er blevet svært at sige goddag: Danmark har fået krammeabstinenser

Undgå kys og kram. Det var en noget nær ufattelig udmelding, som borgerne modtog fra de danske myndigheder og statsministeren tilbage i marts 2020.

Debat

Har du tænkt over, hvordan Viborg mange lørdage i træk kan invitere til gratis koncerter med danske topnavne? Stor tak til Viborgs erhvervsliv og ildsjæle

Annonce
Debat For abonnenter

Nye gaver i tasken til dig ved valget

Vi har i mange år målt Viborg Kommunes succes på antallet af arbejdspladser, tilvækst af indbyggere, salg af erhvervs- og boligkvadratmeter og lignende vækst-tegn. Skiftende borgmestre har specielt i kommunens fødsel solet sig i fremgang.

Debat

Rene søer: Igen omkostningsfrie drømme fra venstrefløjen

Debat

Efter sygeplejerskestrejken – hvad nu?

Læserbrev: Situationen rundt på regionens hospitaler er mere end udfordret, hvis de forskellige meldinger fra medier og ansatte er korrekt. Og det tyder det på, de er. Der lukkes senge rundt omkring, da der ikke kan skaffes personale. En udvikling vi har set gennem længere tid.

Annonce
Debat

Kronik: Kampen mod Lukashenko - Anerkend Belarus’ legitime eksil-regering nu

På et hotel i Vilnius i Litauen sidder en journalist fra Belarus i to timer og fortæller, bliver ved og ved. Hun fortæller, hvordan hun pludselig blev revet ud af en af de fredelige demonstrationer i Minsk, kidnappet, truet med at blive dræbt og derefter smidt i fængsel til vold og tortur, inden hun efter ti dage slap ud og hurtigt derefter sørgede for at forsvinde helt ud af landet.

Debat

Helipad: Godt forslag, Per Møller – måske. Har du aftalerne på plads?

Debat For abonnenter

Et rent hjem og et bad - det er værdigt

Et af verdens rigeste lande kan ikke tage vare på de svageste, så de kan bo rent og pænt og i øvrigt have en personlig hygiejne, så andre kan holde ud at være i stue med dem.

Debat

Helikopterlandingsplads på hospitalet i Viborg - det må vi da kunne løse i fællesskab

Annonce
Debat For abonnenter

Anders Samuelsen: Løkkes comeback skaber panderynker både i blå og rød blok

Undervurdér aldrig Lars Løkke. Manden har overlevet de mest ufattelige mediestorme, egne svagheder og et hav af politiske fjender. Ikke bare én gang, men igen og igen og igen.

Debat

Ejer af fredskov i Dollerup Bakker: Jeg fik nej til at bygge - en anden fik ja!

Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Vi kender det alle sammen. Man har været en tur i haven med hækkesaksen og har været i gang i et par timer. Sveden pibler frem på panden. Pulsen pumper, som var man midt i en mild workout. Man er lidt over halvvejs med hækken og har gjort sig fortjent til en pause.

Annonce
Debat

Debat: Digitale sundhedstilbud kan ikke erstatte den lokale læge og det lokale apotek

Debat

Bedre tilbud til familier med børn

Læserbrev: Familier med balance mellem arbejde og fritid giver forældre med mere overskud. Forældre med overskud giver glade og sunde børn.  Derfor er familiepolitik og gode rammer for børnefamilier kernevelfærd.

Debat

Debat: Ingen vinder på at blive tvunget ind i et rigidt barselssystem

Debat: Er spørgsmålet om øremærket barsel egentlig familiepolitik eller ligestillingspolitik? For os i Det Konservative Folkeparti er vi ikke i tvivl. Barsel er familiepolitik. Og det er familien, som skal afgøre, hvad der er bedst for dem og deres børn. Det skal hverken EU eller vi politikere blande os i. For os er det ikke noget mål i sig selv, at mænd og kvinder skal tage lige meget barsel. Målet må være at familien selv fordeler, hvem der skal tage barslen. Det er trist, at vi er nået dertil, at samfundets og politikernes mål for ligestilling går forud for friheden til den enkelte og familierne. Men vi skal også lige huske på, at bare fordi nogle politikere og EU beslutter at øremærke barsel til far, betyder det ikke, at han får ret til løn under barsel pr. automatik. Nej han får ret til barselsdagpenge. Hvilket han sådan set allerede har i dag.

Debat

Redaktørens stol: Nyhedsbrevet Dagens Danmark står tidligere op

Debat

Forsvarsministeren: En soldateruddannelse skal åbne døre

Debat: Det er ingen hemmelighed, at danske soldater er blandt de dygtigste inden for deres felt. Vi kan være stolte af den respekt, partnere og allierede har for de danske soldaters faglighed, samarbejdsevner og menneskelige egenskaber. Det skal vi være stolte af.

Debat

Kronik: Nederlag for USA og Nato - en tragedie for Afghanistan

Ligesom Sovjet måtte opgive efter 10 år, så har USA og Natos nederlag stået klart siden 2010, da den første exitstrategi blev lagt. Danmark forlod Afghanistan i 2013 efter 12 års krig, som har kostet 20 milliarder kroner og 43 danske soldaters liv. I 2017 sendte Danmark igen soldater til Afghanistan, fordi regimet var ved at miste kontrollen.

Debat

Måske er det tid til nye kræfter i byrådet

Læserbrev: Du har muligvis bemærket en øget opmærksomhed fra Viborgs politiske kandidater på det seneste. Måske har du også set, den pludselig opstået idealisme og valgløfter fra de allerede eksisterende byrådsmedlemmer.

Debat For abonnenter

Det er en trussel mod os alle sammen

Debat

Alternativ til en motorvej skal undersøges

Læserbrev: Vi er blevet bekendt med, at Transportminister Benny Engelbrecht mener, det vil være hensigtsmæssigt, at en alternativ såkaldt ”0+ løsning” til en motorvej indgår i Vejdirektoratets analysearbejde.

Annonce
Annonce
Debat

Kære Mette, din studietid er ikke arbejde!

Læserbrev: Min gamle fysiklærer, Herr Rasmussen, stillede engang klassen spørgsmålet, at hvis en bonde en morgen sender sin karl ud på marken og beder ham fjerne en stor sten, og karlen så kommer hjem til fyraften dødtræt og svedig, uden at have været i stand til at flytte stenen, har han så arbejdet?

Debat

Debat: Tomme tønder buldrer mest

Debat

Debat: Nu skal vi lave tiltag og finde de langsigtede løsninger for danske høner

Debat: Situationen med høner, der har skader på brystbenet, optager mange og med rette. Vi skal ikke acceptere, at sådanne skader sker i så stort et omfang som en undersøgelse fra Københavns Universitet (KU) har dokumenteret.

Annonce
Debat

Debat: Regeringen nøler stadig med at investere i grønne hænder

Debat

Debat: Mens Danish Crown fodrer klimakrisen, forsøger de at narre os til at tro, at deres kød er bæredygtigt

Debat: Rigtig mange danskere vil gerne forbruge mere bæredygtigt og tage mere hensyn til klimaet, når de køber ind og sætter mad på bordet. Men selv den mest dedikerede og klimabevidste forbruger risikerer at blive efterladt i en tilstand af dyb forvirring over den jungle af bæredygtighedsmærker, de møder i supermarkedet.

Debat

Kronik: Vi skal turde stole på vores værdier og samarbejde i EU

Hvis ikke EU fandtes, skulle det opfindes!, siger nogle af mine kolleger tit som kæk indledning til en af de endnu alt for sjældne debatter om Danmark og EU.

Debat

En tvivlsom fornøjelse at gæste Viborg

Debat For abonnenter

Stærkt signal og støtte til sygehuset i Viborg

Viborg vil kæmpe for sit sygehus, og nu melder den lokale kandidat til regionsrådet, Per Møller Jensen (S), sig ind i kampen med et forslag om at sikre en helipad (helikopterlandingsplads) på sygehuset med lokal støtte.

Debat

Hvorfor skal el-forbrugerne i Viborg betale for det samme el-net to gange?

Læserbrev: Det borgerlige flertal i Viborg Byråd besluttede den 1. september 2021 at gå videre med salget af Viborgs elforsyning. Den politiske diskussion af fordele og ulemper ved dette salg har udelukkende handlet om lokale arbejdspladser, sponsorater og hvad provenuet fra salget kan bruges til.

Annonce