Debat

Annonce
Debat

Tillykke med et lille lyspunkt i Viborg

Debat For abonnenter

Dokumentation mig her og der... Hvorfor skal det registreres, at alt er, som det skal være?

Hver dag bruger de ansatte i ældreplejen næsten en time af arbejdsdagen på at dokumentere deres arbejde. Nærmere bestemt 50 minutter.

Debat

Fælles tro på nye løsninger på skoleområdet

Læserbrev: Mange unge søger i disse dage og uger bolig i de store studiebyer. Der venter et fedt ungdomsliv, med alt hvad dette indebærer.

Debat For abonnenter

På med hjelmen og tilbage i hamsterhjulet! Det er bare regn, ikke syreregn

Nu gik det lige så godt, men på mandag går det altså løs igen.

Debat

Held og lykke med valg af uddannelse: - De unge får hårdt brug for den bedst mulige faglige ballast

Debat

Debat: Angreb er det bedste forsvar

Læserbrev: Tak til Håkon Brandt for et godt læserbrev i avisen onsdag 27. juli - "Der er ikke noget galt i Danmark".

Debat

'Det er så længe siden, at deres fortvivlede råb kun sidder som et svagt ekko i murværket'

Annonce
Debat For abonnenter

Lige nu skinner solen på Viborg FF, men projektet skal også være bæredygtigt i modvind

Solen brød igennem, det var dejlig lunt, og duften af de sprøde, ja næsten forkullede, grillpølser nåede næseborene, straks jeg havde fået scannet min billet og nåede ind under tribunen på Energi Viborg Arena.

Debat

'De borgere, der ikke er en del af fællesskabet, skal med på vognen'

Debat

Der skal gøres noget – ellers er det en bombe under fremtidens velfærd!

Læserbrev: Hvem skal tage sig af børn, unge, handicappede og syge mennesker i fremtiden? Det spørgsmål kan man med rette stille sig selv. I Viborg Kommune er der markant færre, der vil læse til både sygeplejerske og pædagog end sidste år. Der er henholdsvis tale om en nedgang på 38 procent for sygeplejerskerne og en nedgang på 32 procent for pædagogerne.

Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg: Liseborg Mark 19 solgt for 3.595.000 kroner

Debat

Lavt optag på pædagoguddannelsen handler om dårlige vilkår

Læserbrev: 4155 er optaget på pædagoguddannelsen i forbindelse med studieoptaget for 2022. Det lyder måske af mange, men tallene dækker over, at mere end hver femte pædagogstuderende er forsvundet siden 2016. Og sammen med tallene fra de øvrige velfærdsprofessioner ligner det en tikkende under den danske velfærdsmodel.

Debat For abonnenter

Den dag i tøjbutikken krummede jeg tæer: Man behøver altså ikke dele alt med alle

Debat

En gren i øjet - vil I ikke godt hjælpe os?

Læserbrev: For de fleste er sommerferien nu slut, og det er tilbage til hverdagen, med uddannelse, arbejde og mange dagligdags opgaver. I sommerferien er planter, hække og buske vokset - også vokset ud over veje og stier, og der venter lidt arbejde med at få klippet ned - også at få klippet væk fra veje og stier.

Debat

Kom nu i gang! Det går simpelthen for langsomt

Annonce
Debat

Mangel på natur kræver handling

Læserbrev: Kristian Pihl Lorentzen er igen ude i et angreb på Naturnationalparkerne (NNP); som sædvanlig uden at fortælle, hvad han og Venstre vil gøre for at styrke naturen og stoppe biodiversitetens tilbagegang.

Debat

Børnekulturen er flyvende – kom med op at flyve

Debat

Søndermølles stemmeværk

Viborg: Hvor er det let at stå og fortabe sig ved Søndermølles stemmeværk. Den stille mølledam og det fossende fald mod møllen giver et meget godt billede af, hvad filosoffen Ludvig Feilberg mente, da han om kreativ tankegang sagde: "Der må hæmmes, før der kan fremmes."

Annonce
Debat

Venter I på, at der skal ske en ulykke, før I gør noget ved problemet?

Debat

Læserbrev: Kvinder vil blive en større magtfaktor i Viborg Byråd

Læserbrev: Kvinder er generelt markant underrepræsenterede i både folketing og byråd. I Viborg er det glædeligt, at der ved valget i november er valgt 14 kvinder ud af 31 byrådsmedlemmer.

Debat For abonnenter

Jeg bliver kun 86 år - bare de bliver gode!

Vi havde en lille "event" på redaktionen i denne uge. Ved at svare på nogle spørgsmål om vores livsførelse fik vi en beregning på, hvor gammel vi hver især kan forvente at blive. Jeg scorede højt - 86 år - og blev alligevel noget chokeret, da eftertanken meldte sig.

Debat

Grænsekontrol der, men ikke der og der: Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår!

Debat

En jævn fodboldoplevelse og en tynd øl!

Læserbrev: I aftes var jeg til en god kamp mellem VFF og litauiske FK Sūduva. Jeg er ikke sportsgal og faktisk oprindelig fra Aalborg, hvor jeg så fulgte AaB. Nu bor og arbejder jeg i Viborg – ja lige tæt på stadionbygningen og vil gerne støtte klubben og livet i byen.

Debat For abonnenter

Banebyen er en særdeles god forretning for kommunen - men det her kan og skal vi altså gøre bedre

Mange synes, at der er bygget for tæt i Viborg Baneby. Det er sikkert ikke det, der er begrundelsen for byrådets velvilje over for bygherrers ønske om at bygge så tæt og så højt som muligt, men netop fortætning af byen er en særdeles god forretning for Viborg Kommune.

Debat

Psykiatrien er et smertensbarn: Jeg glemmer aldrig sagen om Sofie!

Læserbrev: Mange gange denne sommer har der i medierne været efterlyst den ene eller anden person, som er beskrevet: Gået hjemmefra i nedtrykt tilstand. Nogle gange har der efterfølgende stået: Fundet i god behold. Andre gange har der stået: Fundet død. Ingen tegn på, at der er sket en forbrydelse.

Leder For abonnenter

Uddannelser: Det er også som at skyde sig selv i foden

Debat

Konservative ønsker styr på værdikæderne

Læserbrev: Snart lakker sommerferien mod enden, og i den konservative byrådsgruppe ser vi frem til det politiske arbejde, der venter os.

Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Stop de hysteriske angreb på statsministeren

Det er ikke nemt at være statsminister. Og man skal ikke blive statsminister, hvis man ikke tåler kritik. Vores statsminister, Mette Frederiksen, må finde sig i at være genstand for offentlig opmærksomhed, men aktuelt er det altså gået over gevind med kritikken af, at hun afbrød sin ferie og rejste til Paris for at fejre danske Jonas Vingegaards sejr i Tour de France.

Debat

It-kaos fortsætter i politiets administrative center: Det er på tide, at nogen tager ansvar

Leder For abonnenter

Hvilken dansk by har sidst været europæisk kulturhovedstad?

Mange kender sikkert svaret på overskriften til denne leder. Det var naturligvis Aarhus, og Viborg blev en del af det. Det europæiske ministerråd besluttede i 1985 hvert år at udnævne kulturhovedstæder med den ædle hensigt at bringe de europæiske befolkninger tættere på hinanden.

Annonce
Debat

Der er noget galt i Danmark! Bør hun ikke som minimum fyres?

Debat

Fortsat udvikling af Viborg som kreativ Unesco-by

Læserbrev: Viborg har store muligheder for at videreudvikle sine kreative styrker på både animations- og det øvrige visuelle kreative område, hvor Viborg i forvejen allerede står stærkt. Det har vi oplevet som deltagere på UNESCO's årsmøde for Creative Cities, som i år blev afholdt i Santos i Brasilien i uge 29, og hvor vi deltog som delegation fra Viborg sammen med Henrik Holmskov, specialkonsulent og UNESCO-projektleder.

Debat For abonnenter

Motoren er brændt varm - det er farligt!

Der bliver snart udskrevet folketingsvalg, og det kan gå hen at blive den mest konfliktfyldte valgkamp hidtil i dette århundrede, fordi der oven på corona og krigen i Ukraine er så mange problemer, som politikerne vil kæmpe om at overbyde hinanden på. Også hvis man helt ser bort fra mink, der er valgkampens atombombe.

Debat

Nej tak til flere solcelle- og vindmøllefarme på land: Indfør dog atomkraft

Læserbrev: Det er vist forbigået de fleste danskeres opmærksomhed, at næsten alle Folketingets partier i slutningen af juni indgik et forlig, der betyder, at mængden af strøm fra havvindmøller skal femdobles, og strøm fra solceller og landvindmøller skal firedobles inden 2030.

Debat

Mette Nielsen: Tange Sø skal bevares!

Læserbrev: Tange Sø har gennem mine 16 år i politik været et af de emner, som er blevet diskuteret rigtig meget. Søen er en naturperle i landskabet og inspirerer til udeliv, og søen skaber glæde for mange mennesker i hverdagen.

Annonce