Debat

Annonce
Debat

Den sidste afgang fra Karup – et juleønske herfra

Debat

Kæmpe vindmøller på Tastum Sø – igen igen….

Læserbrev: For godt 10 år siden var der storstilede planer om at opføre en vindmøllepark på Tastum Sø. Disse planer blev efter massive borgerprotester og underskriftsindsamlinger skrinlagt af både Viborg og Skive kommuner.

Debat For abonnenter

Viborg kan blive ét kæmpestort kraftværk

Der er meget store penge i at producere strøm. Det vidner antallet af ansøgninger om at få lov til at opstille solceller og vindmøller i Viborg Kommune om. Alene de nuværende ansøgninger betyder, at Viborg Kommune om få år kan blive ét stort kraftværk, som kan producere tre gange så meget strøm, som kommunen selv bruger.

Debat For abonnenter

Børnenes trivsel, livsglæde og sunde relationer: Hvad sker der lige med vore børn i digitaliseringens hellige navn?

Der kommer flere og flere undersøgelser, der viser, at mistrivslen blandt vore børn og unge stiger og stiger. Flere børn og unge oplever adfærdsvanskeligheder og psykiske lidelser, hvilket betyder, at de bliver introverte eller udadreagerende samt rammes af for eksempel angst, depression, overvægt eller spiseforstyrrelse.

Debat

Hvornår kører den sidste bus?

Debat For abonnenter

Benzin på ekstremisternes hadske bål

Nazister i Tyskland, Trump i USA og terrorister i hele verden har bedre vilkår end nogensinde, fordi det er så nemt at sprede hadske løgne via sociale medier til millioner af mennesker på et splitsekund. Medløberne liker og deler, som var løgnene en sandhed, og det er reelt verdens største udfordring.

Debat For abonnenter

Hvad mon 2023 har at byde os i Europa?

Annonce
Debat

Tidligere SAS-chef: En lufthavn i tornerosesøvn

Læserbrev: Fredag den 9. december 2022 stopper flytrafikken fra Karup til København. Det er meget usikkert, om trafikken kommer i gang igen. Dermed forsvinder underlaget for Midtjyllands Lufthavn, da man kun har trafik til København. Sørgeligt nok, efter 57 år.

Debat For abonnenter

Hænger Viborg Kommune på Østjylland med neglene?

Debat

Ulven skal ud af Danmark

Læserbrev: Utrygheden i jyske landdistrikter stiger i takt med, at der kommer flere ulve i Danmark. Både landmænd og beboere har alt for længe følt sig forbigået af lovgivere, der ikke forstår, hvordan det er at have ulve i baghaven.

Annonce
Leder For abonnenter

Hvor langt kan Viborg Kommune gå for at tilfredsstille en bygherre? Spændende lokal afgørelse i Nævnenes Hus

Hvor langt kan Viborg Kommune gå for at tilfredsstille en bygherre, som vil have flest mulige kvadratmeter byggeri - og den bedste økonomi - ud af en byggegrund, som er købt i det vel nok dyreste kvarter i Viborg, nemlig søgrundene øst for Nørresø?

Debat

Pigerne og drengene

Debat For abonnenter

Et uværdigt cirkus med uværdige politikere

Har du også opgivet at følge med i sagen, hvor Dansk Folkepartis leder, Morten Messerschmidt, er tiltalt for misbrug af EU-midler til at finansiere partiets sommergruppemøde i 2015? Flere end syv år er gået med påstande og retssager om skyld og uskyld, uden at vi er kommet videre.

Debat

Frit gymnasievalg – også når det gælder brobygning og introduktionskurser!

Annonce
Annonce
Debat

Dræner eksterne vikarer virkelig de offentlige budgetter i sundhedsvæsenet?

Læserbrev: Dræner eksterne vikarer virkelig de offentlige budgetter i sundhedsvæsenet? Det påstår Danske Regioner i deres 12-punkts plan, der skal sikre flere medarbejdere på hospitalerne.

Debat For abonnenter

Benhård kamp om gymnasie-elever i Viborg

Debat For abonnenter

VM-fodbold: Der er også en lære for Viborg FF

Det var ikke noget større chok, at vi netop har oplevet den største danske VM-fiasko nogensinde. Forklaringen er ganske simpel: Hverken træner eller spillere havde lyst til at være i Qatar. Det var i hvert fald, hvad man kunne læse ud af, hvad der blev sagt, og ikke mindst af kropssproget på pressemøderne.

Annonce
Debat

Det koster samfundet milliarder! Der er brug for flere sunde arbejdspladser

Debat

Det går den forkerte vej - også i Viborg

Læserbrev: Den 3. december er FN´s internationale handicapdag. Den dag markeres verden over. Dagen skal give anledning til overvejelser og handlinger, der gør tilværelsen lettere for mennesker med funktionsnedsættelser og deres familier, og der er nok at tage fat på.

Debat

Manglen på kvalificeret arbejdskraft er et paradoks

Læserbrev: Det er sjældent, at de røde og blå partier i det her land er enige om noget. Men hvis der var én ting, som alle politikerne kunne blive enige om under valgkampen, så var det, at vi mangler kvalificeret arbejdskraft.

Debat For abonnenter

Det ser sort ud for kunsten og den frie debat

Debat

Flere mener, at Viborg-søerne skal bruges mere: Det seneste år er det blevet til 3800 ture og 35.362 kilometer på søerne!

Læserbrev: Ret så ofte er der røster fremme om, at Viborg-søerne skal bruges noget mere. Senest her i avisen forleden.

Debat For abonnenter

Krænkelser af flere kvinder på sygehuset er rystende

Kan tre kvinder - og måske flere - være udsat for alvorlige seksuelle krænkelser af en læge på Regionshospitalet Viborg i januar i år, uden at personale og ledelse opdager det? Det spørgsmål er naturligt, efter at kvinde nummer tre nu har henvendt sig om overgreb på sygehuset efter presseomtale af sagen.

Debat

Manipulation… Falsk varebetegnelse synes at være normen i de kredse

Læserbrev: Manipulation… sådan deklarerer Viborg Stifts Folkeblad lørdag et læserbrev fra Foreningen for Grundvandsbeskyttelse. I læserbrevet skriver fagchef Bente Andersen, at landbrugets sprøjtemidler er helt uskyldige i forurening af det danske drikkevand.

Debat

Hjælp Ukraine i kulden - køb de sidste collager!

Bolig

Mormors underbukser og det, der var værre

Når jeg tænker tilbage på min mormor - og det, jeg husker hende for - så overvejer jeg også, hvad det er mine børnebørn kommer til at huske mig for, og om jeg selv kan være med til at lave spor hos dem, eller jeg på forhånd har tabt til en iPad?

Annonce
Annonce
Debat

Krigen mellem kommuner og region endegyldigt forbi

Læserbrev: Gang på gang er borgerne kommet i klemme mellem kommune og region, når vi taler sundhed. Eksemplerne er mange, og regionen gav kommunerne skylden og kommunerne omvendt. Hvem skulle nu betale?

Debat For abonnenter

Skeptisk førstegangsfar med våde øjne til ammekursus: - Skal jeg virkelig med til det?'

Debat

Storcenter-ballade: Væk med de p-vagter!

Læserbrev: Hvorfor er der ikke snart nogen, der stopper de p-vagter ude ved Viborg Storcenter!

Annonce
Debat For abonnenter

Regnbuen og den (in)konsekvente danske godhed - er det ikke hykleri?

Det er dansk at behandle alle lige uanset race, religion, politisk anskuelse, køn og seksuel observans. Det skal vi kæmpe for - også uden for landets grænser. Derfor fuld støtte til markeringerne ved VM i Qatar.

Debat

En energiø til en pris på 200 mia. kr. kan formodentlig producere nok Power to X brændstof til at drive 25 Mærsk skibe

Læserbrev: Hvis man investerer et beløb i fossil energi, får man 25 gange så meget energi ud af investeringen, som hvis man investerer samme beløb i vedvarende energi. Det vil sige, at hvis der investeres én mio kr. i fossil energi, skal der investeres 25 mio. kr. i vedvarende energi for at få samme energimængde.

Debat For abonnenter

24-årig direktør og masser af gode, lokale historier

Der er på mange måder optræk til vinter - også i dansk økonomi. Men i aftes skinnede solen på nogle af de lokale erhvervsfolk, som skal bære Danmark ind i fremtiden. Og at dømme efter stemningen blandt de næsten 500 erhvervsfolk til Business Viborgs awardshow er der mange gode, positive erhvervshistorier.

Debat

Det hemmelige nonnekloster

Bymandens tankegang: Nogle byer lokker med æggende ture til "de hemmelige steder". Nøj, hvor spændende.

Annonce