Debat

Annonce
Debat

Efterskoler – tumleplads for den øvre middelklasses børn

Debat For abonnenter

Et kæmpe arbejde at redde lufthavnen: Skal protesterne mod lukning tages seriøst, så må de højtråbende nu vise, at de vil bruge lufthavnen

Der er helt sikkert brugt rigtig mange borgmester-timer på at redde Midtjyllands Lufthavn i Karup. Og stærke politiske kræfter med sæde i regionen har nu sikret statslig medfinansiering af lufthavnen i de kommende to år.

Debat

Idrætsforening med opråb i skoledebat: Arnbjerg-børn og forældre er allerede knyttet til lokalsamfundet i Bruunshåb

Læserbrev: I Bruunshåb/Tapdrup IF følger vi med i debatten om en eventuel ændring af skoledistriktet for børn i Arnbjerg. Vi er en forening, der dækker Tapdrup, Bruunshåb og Arnbjerg. Vi har 10 forskellige aktiviteter for både store og små, bl.a. fodbold, gymnastik, floorball og padel. De fleste af ugens dage tilbyder vi både sved på panden, sociale oplevelser og fællesskab, hvor alle kan være med, da vi er en mangfoldig forening.

Debat For abonnenter

Socialdemokratiet må tilbage på sporet - det er en pligt!

Kan Socialdemokratiet i Viborg fra og med i dag vaske fortidens kiv og strid af sig og begynde på en ny æra, hvor politikken bliver sat højere end alt andet? Kan Socialdemokratiet rejse sig af støvet og blive en markant lokal stemme, der tager sit udgangspunkt i frihed, lighed og solidaritet?

Debat

Der rejses tiltale, og pludselig er vagten ikke 'Vi er Viborgs' ansvar

Debat

Nogle vil måske kalde mig en tøsedreng, men jeg lader ikke mine børn på 6 og 8 år krydse Gl. Aarhusvej, selv ikke uden for myldretid

Læserbrev: Som en anden Ole Ritter leverede en anden Ole med efternavnet Bjærge en glimrende enkeltstart fra Dunhammeren i Arnbjerg til henholdsvis Møllehøjskolen og Søndre Skole. Tiden var der ikke noget galt med. Tilmed venlige trafikanter der holdt tilbage på Gl. Aarhusvej (jeg tænker, det var uden for myldretid).

Debat For abonnenter

Derfor er skole-politik i Viborg så vanskelig! Ingen kan vel bebrejde forældrene, at de føler sig snydt

Annonce
Debat

Nu er nyhederne klar for enden af din tommelfinger!

Kære læser.

Debat For abonnenter

Det er de svageste, som bærer byrden for os alle! Kan det være rigtigt?

Debat

Vildledning af borgerne: Endnu ingen afgørelse om motorvejsprojektet

Læserbrev: Når man går ind på Vejdirektoratets hjemmeside under: Motorvej Klode Mølle – Viborg – Løvel, står der øverst under billedet: ”Fase: Undersøgelser”. Hvorfor er det vigtigt? Fordi der endnu ikke er taget stilling til, om der skal være en motorvej på denne strækning, eller om der skal vælges en 0+løsning. Der kan nemlig først tages en endelig beslutning, når de nødvendige og aftalte undersøgelser og høringsprocesser er gennemført.

Annonce
Debat

Først var der ros, men det ændrede sig, da jeg kritiserede en malplaceret happening på kvindernes internationale kampdag

Læserbrev: Den 9. marts takkede Stine Isaksen, historiker og byrådsmedlem for Alternativet, mig formit indlæg fra dagen før på kvindernes kampdag om fremragende kvinder fra Viborg, der burde være på gade- og vejskilte i Viborg og omegn. Det så oprigtigt ud, og det vil jeg hermed kvittere for.

Debat For abonnenter

Hurra: Viborg er ikke længere en kulsort kommune - fremhæves nu som en del af 'det gode selskab'

Debat

Forælder med bøn til Viborgs politikere: Hvorfor har man ikke tænkt på tiden efter børnehaven?

Læserbrev: Jeg vil gerne starte med at appellere til vores politikere om at bevare skoledistrikterne, som de er. Skoledistrikterne er afgørende for vores børns sociale udvikling, og det er vigtigt, at børnene går i en skole tæt på deres hjem.

Bolig

Klumme: Gaverne, der bliver ved med at give

Annonce
Debat

Demokratiet er stendødt i Viborg Kommune

Læserbrev: Formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, lancerede i sin borgmesterperiode i Viborg en borgerinddragelsespolitik, vedtaget af byrådet 25. april 2012 og nævner i forordet bl.a.:

Debat For abonnenter

På safari i en helt anden dansk verden!

Debat For abonnenter

Om vejrguderne vil, sætter Snapsting nye rekorder!

Viborg Kommunes store byfest, Snapsting, åbnede i går for godteposen, nemlig det program, som skal sætte hele kommunen i festhumør i den sidste hele uge i juni (16. til 25. juni). Det vil være et godt råd til alle familier at rydde kalenderen og skrive Snapsting hele ugen.

Annonce
Debat

Den grønne omstilling: - Jubler vi: 'Yes we dit it!', eller tog vi fejl og satte noget af velfærdsstaten over styr i vores iver?

Debat For abonnenter

Ingen lærer skal finde sig i elev-terror!

Det kunne være en hvilken som helst skole. I dag er det Rødkærsbro Skole, der har en alvorlig sag om psykisk terror fra elever mod lærere. Arbejdstilsynet har måttet give påbud om at få tingene bragt i orden.

Debat

- Diskussionen kører nu for fuldt blus og uden den kåbe af pli, som jeg rent undtagelsesvis havde iført mig

Læserbrev: I februar var VSF så venlig at bringe et indlæg fra mig vedr. regeringens planer om ændring af længden på visse kandidatuddannelser primært inden for samfundsvidenskab og humaniora.

Debat

Med ryggen mod muren - vi er nødt til at prioritere i vores sundhedsvæsen

Debat For abonnenter

Kæmpe gave til Viborg by er en udfordring

Er flere boliger svaret på alt, eller skal Viborg by finde på noget helt nyt i stedet for at overfodre boligmarkedet? Det må være spørgsmålet, når byrådet nu skal til at finde ud af, hvad der skal ske med de 28.000 kvadratmeter, som bliver ledige i Overlund.

Debat

Hvor skal gyllen og græsset til energiø komme fra?

Læserbrev: For godt en måned siden var der stormøde i Tjele Centeret i Ørum om den planlagte ”Energi Ø Tjele”. 14 vindmøller på 185 m højde, 700 ha solceller, 35 ha industrianlæg med gyllebeholdere til biogasproduktion samt methan- og brintproduktion, fremstillet af den strøm, der ikke kan afsættes.

Debat For abonnenter

Selvfølgelig skal vores lokale politikere orienteres om svigt af ældre og børn - hvorfor er det ikke allerede fast procedure?

Socialdemokratiets gruppeformand, Mette Nielsen, går til næste møde i Viborg Kommunes økonomi- og erhvervsudvalg med et ønske om en fast procedure i Viborg Kommune, nemlig så de ansvarlige politikere skal orienteres, når forskellige tilsyn påpeger alvorlige svigt i den kommunale service.

Debat

Ligesom den onde heks lokker Viborg Kommune med pandekagehuse! Vi vågner op til et sandt mareridt, og det hele viser sig at være en fælde

Debat For abonnenter

Det er en helt særlig pligt, vi har i Viborg Kommune

Det kommer næppe bag på mange mennesker i vores kommune, at der stort set ikke er fisk i Hjarbæk Fjord, og at de fisk, som gerne skulle leve et frit liv fra gydebanker i åerne og derfra have adgang til verdenshavene, har det mere end svært.

Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Politisk nedbrud - desværre holder min forudsigelse, og der bæres igen nyt brænde til bålet af politikerlede

Pas på de politiske døgnbrændere! Sådan skrev jeg i en leder den 12. januar. Den direkte årsag var partiet Nye Borgerlige, hvis formand, Pernille Vermund, ønskede at træde tilbage. Nu er partiet under nedsmeltning efter eksklusionen af hendes efterfølger, Lars Boje Mathiesen.

Debat For abonnenter

Fantastisk udviklende og fantastisk udmattende - men har vi virkelig råd til det? Spørgsmålet er, om vi har råd til at lade være?

Debat

Kvinder - der er stadig masser at kæmpe for

Den 8. marts var det Kvindernes internationale kampdag, og det fik mig til at tænke på, hvad vi egentlig kæmper for?

Annonce
Debat

Ja, jeg blev valgt. Skuffet?…nej: Politik handler ikke om at råbe højst, det får man ikke mere ret af

Læserbrev: Læste lederen i avisen onsdag, og tænkte efterfølgende: Ja, jeg blev valgt. Skuffet?....nej. Tak til de vælgere, der gav mig muligheden.

Debat For abonnenter

Et helt særligt skilt breder sig i Viborg by - kan det virkelig blive ved?

Til leje! Skiltene med lejligheder til leje breder sig i Viborg by. Man behøver ikke at bevæge sig meget rundt for at se, at der står stadig flere tomme lejligheder. Hvor mange der er tale om, har det været svært at få tal for i Viborg Kommune, men det er mange.

Debat

Ingen motorvej øst om Viborg - der er for meget at tabe

Læserbrev: I Viborg Stifts Folkeblad torsdag den 9. februar kunne man læse, at Vejdirektoratet havde lyttet til indkomne høringssvar vedrørende det foreliggende forslag om en linjeføring af en kommende motorvej øst om Viborg. Således har man ændret en del af linjeføringen i mere østlig retning.

Debat

Når 'Not in my backyard' bliver til 'Not on my stadium'

Læserbrev: Det var næsten ren underholdning - hvis det ikke var for alvoren i den situation vi står i - at høre borgmester Ulrik Wilbeks argumenter i TV Midt-Vest tirsdag for at forsvare opvarmningen af den kommunale græsplæne på Viborg Stadion.

Annonce