Annonce
Navne

75 år og stadig aktiv på arbejdsmarkedet

Elund Rønning Nielsen. Privatfoto
Bortset fra en kort afstikker har Elund Rønning Nielsen boet i Rødkærsbro hele sit liv.
Annonce

75: At man for længst har passeret den officielle pensionsalder betyder ikke nødvendigvis, at man lægger jobbet på hylden. Det er Elund Rønning Nielsen, Brandstrupvej 28 A, Rødkærsbro, et godt eksempel på.

Torsdag den 28. januar fylder han 75 år, og han er stadig aktiv på arbejdsmarkedet, hvor han gerne møder som den første om morgenen.

Elund Nielsen, der er søn af nu afdøde Ruth og Børge Nielsen, er en rigtig ”Rødkærsbro-dreng” med et godt kendskab til byen, dens borgere og dens historie, der ofte bliver ”vendt” i gode venners lag.

Bortset fra den allertidligste barndom og halvandet år, hvor han aftjente sin værnepligt hos Jydske Dragonregiment i Holstebro, har Elund Nielsen boet i Rødkærsbro hele sit liv. Efter skolegang på den lokale folkeskole samt på Bjerringbro Realskole blev han i 1965 udlært murer hos sin far, hvis murerfirma han siden overtog. De seneste mange år har han været ansat som byggeleder hos firmaet Regnbueparken.

I årene efter den tyske genforening opførte firmaet et stort antal boliger i det tidligere Østtyskland, primært i og omkring Schwerin. Gennem flere år var Elund Nielsen derfor udstationeret som byggeleder i Schwerin.

I dag er det byggeprojekter i Danmark, han beskæftiger sig med, men så vidt muligt besøger han stadig gerne Schwerin mindst en gang om året.

Elund Nielsen blev i 1973 gift med Anna Marie, der stammer fra Mønsted. Parret har tre voksne børn, to sønner i Rødkærsbro og en datter i Strellev ved Ølgod, samt otte børnebørn.

Især i de senere år har Elund og Anna Marie Nielsen deltaget i mange busrejser til udlandet, gerne sammen med gode venner.

Gennem en årrække var Elund Nielsen aktiv i den lokale fodboldklub, RIF, først som spiller, siden som holdleder. Ud over familien, rejser og læsning af bøger, især om historiske emner, spænder interesserne i dag fra motorløb til opera. Blandt andet har han flere gange deltaget på ture til Le Mans i Frankrig, ligesom han sammen med sin kone gerne tager turen til København for at opleve opera og klassisk musik fra første parket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce