Annonce
112

Betinget fængsel for Facebook-dødstrusler: "Du burde tæskes til døde med et bat"

Dødstruslerne, som blev sendt over Facebook, har kostet den 29-årige mand en betinget fængselsstraf på 20 dage. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

Viborg: "Du er jo skingrende idiot."

Sådan indledte en 29-årig mand fra Viborg en Facebook-besked til en anden mand. Beskeden blev skrevet i juli sidste år, og den har nu fået dens forfatter dømt for at true modtageren på livet.

Beskeden fortsatte således:

"Jeg synes også, du burde hænges op i dine klunker og tæskes til døde med et bat, ikke fordi jeg forholder mig til noget rigtigt eller virkeligt, men bare fordi jeg synes, du er et dumt svin, der skal afgå ved døden, bare sådan fordi."

Da den 29-årige for nylig var for retten, indrømmede han, at det var ham, der havde sendt beskeden til den anden mand. Han mente dog ikke, at der var tale om trusler, men at de to mænd bare udvekslede meninger i en debat om narkotikamisbrug.

Det var retten dog ikke enig med ham i.

Den 29-årige viborgenser endte med at blive idømt 20 dages betinget fængsel for Facebook-beskeden. I det kommende år skal han i øvrigt være under tilsyn af Kriminalforsorgen.

Den dømte fortalte i retten, at han har droppet sine profiler på de sociale medier som følge af sagen. Han valgte ikke at anke dommen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce