Annonce
Viborg

Boligselskab har stoppet byggeriet oven på Bach Gruppen-kælder: - Vi er da meget bekymrede

Boligselskabet Sct. Jørgen, som har købt byggeretten på en del af p-kælderen, har fået byggeriet stoppet, selv om det ikke engang er halvvejs endnu.
Allerede for en måned siden stoppede Boligselskabet Sct. Jørgen sit byggeri oven på parkeringskælder i banebyen.
Annonce

Viborg: Torsdag kom det frem, at en parkeringskælder i Viborg Baneby ifølge byggesagkyndige er i yderst kritisabel stand - og det på trods af, at den er helt ny.

Det er Bach Gruppen, der har stået for byggeriet af kælderen, og Bach Gruppen bygger selv boliger oven på den.

Det gør Boligselskabet Sct. Jørgen også. Selskabet har nemlig købt byggeretten oven på en del af p-kælderen, og her begyndte man før sommer at opføre det, der efter planen skulle blive til 36 små boliger.

Den plan blev dog allerede for en måneds tid siden sat i bero, fortæller byggechef Ole Nielsen fra Boligselskabet Sct. Jørgen.

- Vi har jo også læst dagbladene og har kunnet se, at der foregik noget omkring Bach Gruppen og beton, så derfor har vi bedt om at få noget kvalitetssikringsmateriale frem på det, siger han.

- Vi har sagt, at de skal stoppe byggeriet derovre. De skal ikke lave mere, før vi har den redegørelse, så vi med sikkerhed ved, at det, vi bygger på, er i orden.

Boligselskabet har i øvrigt bedt om, at der bliver foretaget såkaldte destruktive undersøgelser. Det vil sige, at man udtager en boreprøve af betonen, og derefter vil man så kunne teste, om den har den rette kvalitet.

For nylig har Viborg Kommune også bedt Bach Gruppen om en redegørelse for betonen. Nu afventer Boligselskabet Sct. Jørgen resultatet af denne, og derefter vil der blive taget stilling til, hvad der skal gøres, lyder det fra Ole Nielsen.

Annonce

Noget skal udbedres

Det var egentlig meningen, at Boligselskabet Sct. Jørgens 36 nye boliger skulle stå klar til sommer, men nu vil selskabet først fortsætte byggeriet, når der er sikkerhed for, at den underliggende konstruktion er helt i orden.

- Vi er da meget bekymrede, og det er også derfor, at vi nu har bedt om at få kvalitetssikringen frem og om at få arbejdet stoppet, indtil vi er blevet betrygget i, at vi bygger på noget, der kan holde, siger Ole Nielsen.

Ud af 40 store søjler i kælderen er der afskalninger på 14 af dem. Og når ret skal være ret, mener Ole Nielsen, at det ikke ser helt så slemt ud i kælderen, som det kan se ud til på billederne i medierne.

Han er dog ikke et sekund i tvivl om, at noget er helt galt dernede.

- Der er virkelig noget der, som skal udbedres, siger han.

Annonce

Ikke færdigbygget

Ole Nielsen slår fast, at kommende lejere hos Boligselskabet Sct. Jørgen på Vilhelm Ehlerts Allé ikke skal være usikre på, om boligen nu også er god nok.

- Vi har selv rådgivere, der gennemgår byggeriet, og derudover er vi underlagt Byggeskadefonden. Det vil sige, at der i forbindelse med afslutningen af byggeriet kommer tredjepartskontrol på det, og det gør der også fem år efter. Ser de det mindste, der gør dem bekymrede, så laver de også destruktive undersøgelser, siger han.

Folkebladet har torsdag aften været i kontakt med direktør Lene Christensen fra Bach Gruppen.

Hun oplyser, at kælderen slet ikke er færdigbygget endnu, og at p-kælderen nok skal blive færdig og i orden. Hun siger, at billederne, som er blevet taget, slet ikke skulle kunne tages, da kælderen endnu er en byggeplads, som er lukket for offentligheden.


Vi har sagt, at de skal stoppe byggeriet derovre. De skal ikke lave mere, før vi har den redegørelse, så vi med sikkerhed ved, at det, vi bygger på, er i orden

Ole Nielsen, byggedirektør, Boligselskabet Sct. Jørgen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce