Annonce
Erhverv

Corona-frygt hos Grundfos: Klar til at isolere fabrikker i Danmark

Grundfos-topchef Mads Nipper har en klar plan for, hvordan fabrikkerne i blandt andet Bjerringbro kan isoleres, hvis ansatte rammes af coronavirus. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Der blev sparet på håndtrykkene, da industrikæmpen Grundfos mandag fremlagde sit årsregnskab for erhvervspressen.

Frygten for coronavirus er meget konkret på Bjerringbro-virksomheden, der med 19.000 ansatte globalt har masser af mennesker, der rejser på kryds og tværs af kloden.

Virksomheden har tidligt i forløbet nedsat en indsatsgruppe, der mødes dagligt for at diskutere konsekvenserne af coronasygdommen. Hvis virussen rammer en ansat på en af Grundfos’ danske fabrikker, kan det i værste fald lukke store dele af produktionen ned.

- Vi har en veldefineret risikoeskalering. Der er en risiko fra nul til fire. Hvis Danmark kommer op over en given risiko, så kan vi dele vores fabrikker op, så vi lukker af mellem de enkelte fabriksafsnit, siger Grundfos-topchef Mads Nipper.

I øjeblikket får ingen gæster adgang til at besøge produktionen, og skal man gæste hovedkontoret i Bjerringbro, skal man først underskrive en erklæring om, at man ikke har rejst i de største risikolande inden for de seneste 14 dage.

Det kan ses i Grundfos’ luksuriøse gæstebolig, Frisholt, uden for Bjerringbro, hvor pumpekoncernen normalt huser sine forretningsforbindelser.

- På Frisholt er der tomt i øjeblikket. Vi har stort set ikke besøg af udenlandske kunder, og der er ingen af dem, der kommer ind og ser fabrikkerne, siger Mads Nipper.

Han fortæller om en tysk kunde, der driver en fabrik med 1600 ansatte. Her har et sygdomstilfælde hos personalet udløst en nedlukning af fabrikken.

Facts om Grundfos

  1. Grundfos omsatte i 2019 for 27,5 milliarder kroner, og det er det højeste niveau i virksomhedens 75-årige historie.
  2. Resultatet før skat og renter steg med 16 procent til 2,8 milliarder kroner, svarende til over 10 procent af omsætningen.
  3. Grundfos producerer pumpe- og vandteknologi og var i 2019 med til, at 850.000 mennesker i verden for første gang fik adgang til rent drikkevand.

Grundfos har også produktion i Kina, der har været lukket ned, men i dag kører fabrikken igen. Alligevel er Grundfos presset, fordi underleverandører i Kina fremstiller komponenter, som Grundfos skal bruge på sine øvrige fabrikker rundt i verden.

- Vi er i gang med at opdyrke nye leverandører andre steder i verden. Hvis du har en leverandør i Kina og en i Europa, så kan de begge to risikere at lukke ned, men risikoen for, at flere lukker ned samtidig, er mindre, siger Mads Nipper.

Han har signaleret en klar holdning til, at fysiske møder skal begrænses mest muligt og ændres til telefon- eller Skype-møder.

For Grundfos har coronavirus også kastet visse muligheder af sig, og dem står Mads Nipper klar til at gribe.

- Der er kinesiske konkurrenter, som har det markant vanskeligere, end vi har. I Rusland er markedet isoleret set faldet, men når vores kinesiske konkurrenter er væsentligt mindre aktive, står vi klar til at udnytte de tomme pladser i markedet, siger Mads Nipper.

Interviewet blev afsluttet med et albuepuf, og ved udgangen stod der håndsprit klar til de gæster, der alligevel havde taget turen til Bjerringbro.

Grundfos følger situationen tæt og er klar til at sætte gang i tiltag, der skal beskytte produktionen i Danmark mod at blive påvirket af coronavirus. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce