Annonce
Viborg

Corona-koncept blev en succes: Donerer 10.000 kroner til de små børns smil

Kasper Nielsen, Anders Kristensen og Jakob Brønd kunne overlevere 10.000 kroner til klovnen Luni Smil. Foto: Thomas Mark
Et samarbejde mellem Gastro Catering, Viborg Bryghus og Kultur-Anders er gået over al forventning - og derfor kunne trekløveret sende 10.000 kroner til klovnen Luni Smil, der til gengæld lover at øge smiletallet i Viborg.

Viborg: For lidt over en måned siden siden skrev Viborg Nyt om et samarbejde mellem de tre lokale aktører Jakob Brønd (Gastro Catering), Kasper Nielsen (Viborg Bryghus) og Anders Kristensen (Kultur-Anders), der var gået sammen for at lave ”corona-venlige julebakker”.

Ud over at gøre lidt opmærksom på sig selv i en svær tid for restaurations- og kulturbranchen var der også en social side af samarbejdet. For hver solgt julebakke er 25 kroner gået til et godt formål.

Og nu, efter 364 solgte julebakker, er trekløveret klar til at give noget tilbage. Klovnen Luni Smil har fået 10.000 kroner til at sprede smil rundt om på de lokale børns læber i december.

Annonce

- Jeg vil gerne have smiletallet til at stige helt vildt her i Viborg. Og jeg har en udfordring med, at jeg ikke kan komme ind på skoler og institutioner, som man plejer. Men jeg kan nogle gange møde børnene på legepladser – og nogle gange gennem ruder. Smil på afstand virker stadig, siger Luni Smil, der allerede har fået sat en "smilkæde" i gang, hvor hun har planlagt besøg i skoler, børnehaver og dagplejere.

Arrangørerne selv var positivt overraskede over, at de kunne videregive så stor en check til Luni Smil.

- Jeg regnede ikke med, at der ville blive solgt flere end 50. Men Kasper mente, at vi ville sælge mere end det. Det viste sig, at han fik ret, konstaterer Anders Kristensen med et smil, inden Jakob Brønd fra Gastro Catering tager over:

- Vi er glade for, at folk også støtter os, og vi er glade for at kunne give lidt igen. Vi sælger øllet fra bryghuset til kostprisen, mens Anders kan formidle det her i sit netværk, og dermed er vi med til at gøre hinanden stærkere, siger han og fortsætter:

- Vi ville gerne have noget, der var lokalt og gerne noget, der kunne give lidt glæde hos børn. Og der kunne vi ikke finde nogen bedre end Luni Smil.


Vi ville gerne have noget, der var lokalt, og gerne noget, der kunne give lidt glæde hos børn. Og der kunne vi ikke finde nogen bedre end Luni Smil.

Jakob Brønd, Gastro Catering
Annonce
Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Livsstil For abonnenter

Værkstedet blev i stedet til en bæredygtig taskebutik: Et opgør mod smid-ud-kulturen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Debat

Kære Viborg: Det flyder med affald i jeres gader!

Debat For abonnenter

Jantelovens bogstav er da godt nok!

Alarm 112

Det kan åbenbart være svært at forstå, at stoffer i blodet ikke forsvinder ved en blodprøve: To mænd blev snuppet to gange lørdag

Annonce