Annonce
Danmark

Dødsfald: Kendte som vi mistede i 2019

På billedet ovenfor ses Marie Frederiksson, Ole Stephensen, Lars Larsen og Luke Perry. Foto: Tt News Agency, Ida Marie Odgaard, Niels Ahlmann Olesen og Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix. Collage: Morten Seest
Annonce

Avisen bringer her et overblik over en række markante personligheder fra ind- og udland, som døde i løbet af det forgangne år.

Kent Nikolajsen

Kent Nikolajsen fik i sommeren 2018 konstateret kræft i spiserøret og døde godt et halvt år efter, 48 år gammel. Foto: Bjarke Ørsted/Ritzau Scanpix

DANMARK: Journalist og tv-vært Kent Nikolajsen blev født i Esbjerg den 31. marts 1970.

Han begyndte sin karriere i tv-verdenen med at lave lokal-tv i Esbjerg. Herefter debuterede han professionelt som nyhedsvært på TV Syd.

Senere arbejdede han som journalist hos flere af TV2's regionale tv-stationer, før han blev ansat på DR i 1995, hvor han arbejdede som journalist og vært frem til 2001. Siden var han også redaktør på DR, før han blev tv-producent på Metronome i 2005.

Kent Nikolajsen fik i juni 2018 konstateret kræft i spiserøret. Han døde den 10. januar og efterlod sig sin kone og tre børn.

Emiliano Sala

Den argentinske fodboldstjerne Emiliano Sala styrtede ned med et fly i Den Engelske Kanal to dage efter, at han var blevet solgt fra franske Nantes til den walisiske Premier League-klub Cardiff. Han blev 28 år. Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix.

ARGENTINA: Den argentinske angriber Emiliano Sala blev født i Cululu las Colonias den 31. oktober 1990.

Han spillede for flere franske klubber og blev den 19. januar 2019 solgt fra franske Nantes til den walisiske Premier League-klub Cardiff for 15 millioner pund svarende til 127 millioner kroner. Han havde underskrevet en treårig aftale med Cardiff, hvor han aldrig nåede at få sin debut.

Efter at have taget afsked med sine franske fodboldkolleger steg Emiliano Salo og piloten David Ibbotson den 21. januar om bord på et privatfly med kurs mod Wales. Ifølge fodboldstjernens far sendte Emiliano Sala bekymrende beskeder til sin familie fra flyet:

"Jeg er på et fly, der virker til at være ved at falde fra hinanden" og "Jeg er så bange", lød dele af beskederne.

Samme aften forsvandt flyet fra myndighedernes radar cirka 20 kilometer fra kanaløen Guernsey.

Emiliano Salas lig blev bjærget og identificeret den 7. februar. Han blev 28 år.

Liget af den 59-årige pilot David Ibbotson er aldrig blevet fundet.

Jane Aamund

Jane Aamund var gift tre gange, fik to sønner samt fire børnebørn. Her er hun fotograferet i Lemvig, hvor hun boede i mange år. Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DANMARK: Journalist og forfatter Jane Aamund blev født den 8. november 1936 på Frederiksberg.

I mange år arbejdede hun som journalist og var blandt andet ansat ved Berlingske Tidende fra 1980 til 1996.

Hun debuterede som forfatter i 1977 med bogen "Bag damen stod en Christian". Siden fulgte bestsellere som "Colorado drømme" (1997) og romanerne "Klinkevals" (1989), "Juliane Jensen" (1990) samt "Oven vande" (1992), også kendt som Klinkevalstrilogien.

Sygdom prægede en stor del af Jane Aamunds liv. Hun fik sin første kræftdiagnose som 33-årig - livmoderhalskræft. I midten af 1990'erne slog en sjælden kræftform til i ganen. Kort tid efter var det brystkræft. Og en hjertefejl medførte, at hun måtte have pacemaker.

I mange år boede Jane Aamund i Lemvig, før hun i 2018 år flyttede til Nørre Nissum. Hun døde på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande den 29. januar og blev bisat fra Heldum Kirke, hvor store dele af hendes mors familie ligger begravet.

Jane Aamund nåede at skrive endnu et bogmanuskript inden sin død. Romanen "Bjergsted Drømme" udkom 1. november.

Ole Stephensen

Ole Stephensen blev bisat fra Holte Kirke, hvor han både var døbt og konfirmeret. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

DANMARK: Journalist, skuespiller og lokalpolitiker Ole Stephensen blev født den 26. oktober 1955.

Han begyndte sin karriere som kriminalreporter på Dagbladet Aktuelt og rykkede herefter videre til Danmarks Radio og senere TV 2.

På tv blev han især kendt for sin værtsrolle sammen med Suzanne Bjerrehus i "Eleva2ren" på TV 2. Senere var han gennem ti år vært på "Go' Morgen Danmark".

Hans karriere på filmlærredet blev skudt i gang i 1985 i rollen som den godmodige Walter i de tre "Walter og Carlo"-film med Jarl Friis-Mikkelsen.

Som lokalpolitiker blev han i november 2017 valgt ind i byrådet i Gentofte Kommune for De Konservative. I januar 2018 meddelte han, at han desuden ville stille op for sit parti ved det kommende folketingsvalg og også ville være parat til at tage en tørn i Europa-Parlamentet.

Han nåede dog ingen af delene. Ole Stephensen døde onsdag aften i sit hjem i Gentofte-bydelen Vangede uden forudgående sygdom, 63 år gammel. Han mistede bevidstheden omkring klokken 18.30, og trods hurtig indsats fra redningsfolk og læger lykkedes det ikke at genoplive ham.

Ole Stephensen efterlod sig sin kone og to døtre på 19 og 21 år.

Karl Lagerfeld

- Jeg er på en måde en karikatur af mig selv, og det kan jeg ret godt lide, lyder et ofte brugt Karl Lagerfeld-citat. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix

TYSKLAND: Modeskaber Karl Lagerfeld blev født den 10. september 1933 i Hamborg som søn af en tysk mor og en svensk far.

Karl Lagerfeld var særligt kendt for sin tid hos det ikoniske modehus Chanel, hvor han var chefdesigner i over tre årtier frem til sin død. Her var han, fra han blev ansat i 1983, med til at booste Chanels popularitet.

Han var et af de mest profilerede og anerkendte navne inden for modeverdenen og har været aktiv i langt over et halvt århundrede. Hans store gennembrud kom i 1954, hvor han tegnede en uldjakke, der vandt en konkurrence og sikrede ham en praktikplads hos den verdenskendte designer Pierre Balmain.

Karl Lagerfeld var kendt for sit særlige look, der blandt andet bestod af et mørkt jakkesæt, håret trukket tilbage i en hestehale og store mørke solbriller.

Han døde den 16. februar i Neuilly-sur-Seine i Frankrig, 85 år gammel.

Luke Perry

Luke Perry knuste utallige hjerter verden over, da han i 1990'erne medvirkede i ungddomsserien "Beverly Hills 90210". Her er han fotograferet i 2005. Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix

USA: Skuespiller Luke Perry blev født i Mansfield i Ohio den 11. oktober 1966.

Han var især kendt for sin rolle i den amerikanske ungdomsserie "Beverly Hills 90210", der havde danmarkspremiere i 1992. Her spillede rollen som den rebelske hjerteknuser Dylan McKay.

Rollen gjorde Luke Perry voldsomt populær, og i perioder modtog han omkring 4.000 fanbreve om ugen. Da han på et tidspunkt viste sig offentligt i et indkøbscenter i Seattle, dukkede der så mange fans op, at han måtte smugles ud af centret i en vasketøjskurv.

Siden medvirkede Luke Perry i en lang række film og tv-serier, blandt andet i rollen som den jordbundne far Fred Andrews i Netflix-serien "Riverdale".

Luke Perry døde den 4. marts efter at være blevet ramt af et slagtilfælde i sit hjem i Los Angeles. Han blev 52 år og efterlader sig sin forlovede samt to børn.

Master Fatman

Multitalentet Master Fatman med det borgerlige navn Morten Lindberg var blandt andet dj, radiovært, filminstruktør, foredragsholder, musiker og tv-vært. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

DANMARK: Morten Lindberg blev født den 24. september i Munkebo.

Som 21-årig valgte han at smide sit borgerlige navn og skabte sig en karriere som overvægtig discomusiker under navnet Master Fatman. Det var fortolkningerne af gamle Abba-sange og discoklassikere, der førte til hans gennembrud både med livebandet Master Fatman and his Freedom Fighters og senere med albummet "Hail Hail".

Siden tog hans karriere fart med et hav af titler på cv'et. For den hæse stemme kunne mere end at spille musik.

I 1992 debuterede Master Fatman som filminstruktør med kultfilmen "Gayniggers from Outer Space", hvor han styrede slagets gang.

Senere blev det også hans egen tur til at blive instrueret, da Fatman i 2006 deltog i tredje sæson af "Vild med dans" og i 2014 i programmet "Dit hjem i vores hænder".

Han har også lagt vejen forbi radioen, hvor han har været vært på radioprogrammerne P8 Jazz og Radio24syv-programmet "Croque Monsieur".

Master Fatman døde den 26. marts, 53 år gammel. Dødsårsagen er ikke offentliggjort. Han efterlod sig sin kone samt fem børn.

Ib Glindemann

Dansk bigbands grand old man, Ib Glindemann, boede i mange år på Langeland. Her sov han stille ind den 5. april, 84 år gammel. Foto: Robert Wrengler/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

DANMARK: Komponist og kapelmester Ib Glindemann blev født den 27. september 1934 på Frederiksberg.

Ib Glindemann har fortalt, at det var til en koncert med Louis Armstrong i KB-Hallen i København i 1949, at han fandt kærligheden til jazzmusikken.

Egentlig havde han ikke råd til en billet, da Louis Armstrong gav koncert. Men en kontrollør forbarmede sig over den dengang 15-årige knægt og lukkede ham ind til det sidste kvarter, hvor han kom helt tæt på scenen.

Siden blev Ib Glindemann uddannet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i årene 1952-56 og var sideløbende orkesterleder for bigbandet Skyliners.

I 1958 blev Ib Glindemann musikchef for den danske reklamefinansierede Radio Mercur, der sendte frem til 1962. Herefter grundlagde han Det Ny Radiodanseorkester, der senere skulle blive til DR's Big Band, og han er blevet hædret med et utal af priser.

Ib Glindemann boede i sine sidste år i Rudkøbing og sov stille ind efter kort tids sygdom den 5. april. Han blev 84 år.

Doris Day

Doris Day blev i 1960 Oscar-nomineret for sin rolle i filmen "Løs på tråden", men tabte til Elizabeth Taylor. Her er hun fotograferet i 1946. Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix

USA: Den legendariske skuespiller og sanger Doris Day blev født i Cincinnati i Ohio den 3. april 1922.

I løbet af det meste af sin karriere var Doris Days filmoptræden et stort trækplaster, da publikum ville se hendes komedier, thrillers og westerns.

Fra 1948 til 1968 var hun med i 40 film, hvor hun blandt andet er kendt for filmen "Pillow Talk" med den danske titel "Løs på tråden".

Doris Day var også kendt for sin sangstemme og udgav en lang række plader. Hun er blandt andet kendt for hittet "Que Sera Sera".

Doris Day døde den 13. maj, 97 år gammel, sit hjem i Californien. Hun var gift fire gange og fik en søn, der døde efter en længerevarende sygdom i 2004.

Jesper Langberg

Skuespiller Jesper Langberg døde hjemme den 29. juni omgivet af sine tre ekskoner. Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix

DANMARK: Jesper Langberg blev født den 20. oktober 1940 på Frederiksberg som søn af skuespillerparret Sigurd og Karna Langberg, mens hans storebror var den kendte skuespiller og instruktør Ebbe Langberg.

Det er blandt andet fra rollen som Omegnsbankens direktør Kristen Skjern i "Matador", den håbløse kriminalassistent Mortensen i Olsen Banden-filmene og den demensramte læge Christian Sommer i DR's dramaserie "Sommer", at mange danskere kender ham.

Det var imidlertid i 1965, at han fik gennembrud på det store lærred, da han spillede med i "Flådens friske fyre", "Pigen og millionæren" og "Een pige og 39 sømænd".

Undervejs i sin karriere er Jesper Langberg blevet tildelt en lang række af priser. I 1968 fik han en Bodil-statuette for bedste hovedrolle for sin rolle i "Sådan er vi alle". I 1993 fik han tildelt endnu en Bodil-statuette. Denne gang for bedste birolle i filmatiseringen af bogen "Det forsømte forår". I 2014 modtog han en Æres-Bodil for sin karrieres lange bidrag til dansk film.

I 2013 trak den ranglede og engang rødhårede skuespiller sig tilbage fra skuespilfaget efter sin 50-års jubilæumsforestilling "Kærestebreve" på Folketeatret.

Jesper Langberg døde hjemme den 29. juni omgivet af sine tre ekskoner, skuespillerinden Susanne Heinrich, designeren Hanne Mørup og skuespillerinden Eva Jensen. Han blev 78 år gammel og efterlod sig tre børn.

Berrit Kvorning

Berrit Kvorning døde efter lang tid tids sygdom den 11. juli. Hun blev 69 år. Foto: Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

DANMARK: Skuespiller Berrit Kvorning blev født den 14. september 1949 i København.

Hun blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1974. To år efter spillede hun overfor Dirch Passer i filmen " Piger i Trøjen 2", hvor hun var premierløjtnant Merethe Clausen.

Derudover medvirkede hun blandt andet i tv-serierne "Huset på Christianshavn", "Taxa", "Rejseholdet" og "Krøniken".

Berrit Kvorning udviklede sig til at være en af sin generations store komedieskuespillere og har medvirket i mange revyer og lystspil, heriblandt "Kys og Kaos" og "Skønne Skår". Hendes sidste forestilling var i rollen som dronning Elizabeth i "Richard III" på Det Kongelige Teater i 2010.

I 2007 foretog Berrit Kvorning et karriereskift, da hun videreuddannede sig indenfor voksenpædagogik og derefter etablerede virksomheden Kvorning Kommunikation.

Hun døde i hjemmet i København den 11. juli efter lang tids sygdom.

Berrit Kvorning blev 69 år og efterlod sig sin kæreste og to døtre.

Peter Fonda

Peter Fonda skrev sammen med Dennis Hopper manuskriptet til kultfilmen "Easy Rider" om to potrygende bikere på roadtrip gennem det sydvestlige og sydlige USA. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix

USA: Skuespiller og instruktør Peter Fonda blev født i New York den 23. februar 1940.

Hans far, Henry Fonda, var gennem flere årtier en af Hollywoods store stjerner og blev blandt andet hædret med en Oscar. Hans søster Jane Fonda kan også se tilbage på en markant filmkarriere, som har kastet to Oscar-statuetter af sig. Hun er i dag mest kendt som politisk aktivist og forfatter.

Selv om Peter aldrig opnåede samme status i Hollywood som sin far eller storesøsteren Jane, så huskes han for sit gennembrud i 1969 i filmen "Easy Rider", hvor han spillede sammen med Dennis Hopper og Jack Nicholson. Filmen er siden af American Film Institute blevet rangeret som en af de 100 bedste amerikanske film gennem tiderne.

Peter Fonda led i del år af lungekræft og sov fredeligt ind i hjemmet i Los Angeles den 16. august. Han blev 79 år og efterlod sig sin kone og to børn, heriblandt Bridget Fonda, der også gik skuespillervejen.

Lars Larsen

Lars Larsen nåede inden sin død at opleve sit erhvervsimperiums 40-årsfødselsdag og at indvie kædens første butik i Irland. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

DANMARK: Lars Larsen blev født i Arnborg den 6. august 1948.

Han færdiggjorde sin handelsskoleeksamen i 1969 og etablerede ti år senere sin første Jysk Sengetøjslagerbutik i Aarhus. Allerede i 1983 var det blevet til 48 butikker, og Jysk, som butikskæden blot hedder i dag, har mere end 2800 butikker fordelt på 52 lande.

Lars Larsen blev landskendt, efter han i 1988 for første gang tonede frem på danskernes tv-skærme i reklamerne med det legendariske slogan ""Go'daw, jeg hedder Lars Larsen - jeg har et godt tilbud til dig".

I 2004 skrev han en selvbiografi, der bar samme titel som sloganet, og bogen blev husstandsomdelt i 2.435.530 eksemplarer.

I december 2018 blev det vurderet, at Lars Larsen havde en formue på omkring 35,1 milliarder kroner. Det gjorde "købmanden", som han kaldes af medarbejderne i Jysk, til en af de rigeste i Danmark.

Dynekongen trak sig i juni 2019 fra bestyrelsesposten i Lars Larsen Group og Jysk, og i den forbindelse meddelte erhvervsmanden, at han havde fået konstateret leverkræft. Sønnen Jacob Brunsborg overtog i den forbindelse posten som bestyrelsesformand i Jysk.

Lars Larsen sov stille ind i sit hjem i Sejs-Svejbæk ved Silkeborg den 19. august. Han efterlod sig sin kone, to børn og fire børnebørn.

Jacques Chirac

Jaques Chirac var gennem årtier en af Europas mest drevne politikere, som altid var i stand til at overleve politisk. Foto: Patrick Kovarik/Reuters/Ritzau Scanpix

FRANKRIG: Den tidligere franske præsident Jacques Chirac blev født i Paris den 29. november 1932.

Gennem sin karriere ledede han flere ministerier, og han var overborgmester i Paris og premierminister to gange, inden han flyttede ind i præsidentpaladset, hvor han sad fra 1995-2007.

Han kritiserede åbent USA for at invadere Irak i 2003 og er også kendt for at have sagt om briterne, at "man ikke kan stole på et folk med så dårligt et køkken".

Hvilken politik Chirac selv stod for, var dog mere utydeligt. Han er blevet kaldt en politisk vendekåbe og kamæleon. Engang var den konservative politiker eksempelvis EU-skeptiker, men forvandlede sig til en af euroens varmeste fortalere.

Der er dog udbredt enighed om, at Chirac gennem årtier var en af Europas mest drevne politikere, som altid var i stand til at overleve politisk.

En plet på Chiracs renommé er, at han i 2011 blev idømt to års betinget fængsel for korruption og magtmisbrug. Chirac havde forsøgt at fremme sit parti ved at fuske med offentlige midler, da han var Paris' overborgmester fra 1977 til 1995.

Han vil dog også blive husket for at have gennemført forkortelsen af præsidentperioden i Frankrig fra syv til fem år, selv om det betød, at han selv måtte nøjes med 12 og ikke 14 år i embedet.

Jacques Chirac døde i sit hjem i Paris den 26. september. Han efterlader sig sin kone samt to døtre.

Pedal-Ove

På billedet ses Ove Hansen i 1995 til åbningen af Restaurant Fladstrand i Frederikshavn, som han var daglig leder af i 22 år. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DANMARK: Ove Hansen, bedre kendt som Pedal-Ove, blev født den 28. juni 1944. Frederikshavneren blev hovedperson i sagen, der er kendt som danmarkshistoriens største justitsmord.

Så sent som i efteråret 2019 trak sagen om Pedal-Ove, der fik sit tilnavn grundet jobbet som fritidsmusiker, endnu engang overskrifter i medierne. Det skete oven på udgivelsen af en ny bog og en dokumentar på TV 2 om den historiske drabssag.

Ove Hansens fraseparerede hustru, Brita Hansen, forsvandt 12. december 1981 sporløst. Syv måneder senere blev hendes lig fundet i havnen. Hun var blevet kværket til døde. Hendes mand, som hun var flyttet fra, blev anholdt, sigtet og dømt for drabet.

Efterfølgende begyndte journalister fra DR at grave i sagen. Det lykkedes at få sagen for Den Særlige Klageret, som gav tilladelse til, at den skulle prøves på ny.

Ved retten kunne to vidner fortælle, at de havde set Ove Hansen på drabstidspunktet, og gav ham dermed det alibi, han manglede. Ove Hansen fik 5,4 millioner kroner i erstatning for næsten otte års uberettiget fængsling.

I en ny bog af forfatteren Michael Teschl, "Den dag Brita forsvandt", sås der dog snart 40 år efter drabet tvivl om rigtigheden af de to vidners forklaring, som var den primære årsag til frikendelsen af Ove Hansen.

Ove Hansen døde den 23. november efter kort tids sygdom. Han blev 75 år.

Raymond Poulidor

Raymond Poulidor slap ikke cykelsporten efter sit karrierestop i 1977, men var altid at finde i tourkaravanen På billedet ses han under Tour de France i 2013. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tidligere cykelrytter Raymond Poulidor blev født den 15. april 1936 i Masbaraud-Mérignat i Frankrig.

Raymond Poulidor blev kendt som den evige toer, da han tre gange blev nummer to i Tour de France og nummer tre hele fem gange.

Han vandt syv Tour-etaper og vandt samlet Vuelta a España i 1964.

Raymond Poulidor slap ikke cykelsporten efter sit karrierestop i 1977. Hvert år var han at finde i Tour-karavanen, hvor pressefolk og journalister befinder sig under verdens største cykelløb. Her lod Poulidor sig interviewe og fotografere. Senest i sommer hvor han ganske symbolsk bar en gul t-shirt.

Raymond Poulidor døde den 13. november. Han blev 83 år.

Herbert Pundik

Herbert Pundik har skrevet to erindringsbøger med titlerne "Det er ikke nok at overleve" og "Du kan hvis du tør". Foto: Carl Redhead/Ritzau Scanpix

DANMARK: Politikens tidligere chefredaktør Herbert Pundik blev født den 23. februar 1927 i København.

Foruden chefredaktør var Herbert Pundik før det udenrigskorrespondent, hvilket blandt andet kastede en Cavling-pris af sig. Han blev efter sine 23 år i hjørnekontoret på Rådhuspladsen seniorkorrespondent.

Journalistikken var dog ikke hans eneste fag. Herbert Pundik var også formet af sin jødiske slægts fortid. I 1907 flygtede hans fars familie til København fra Ukraine. I 1943 var Herbert Pundik med, da familien under Anden Verdenskrig igen måtte tage flugten til Sverige.

Umiddelbart efter krigen blev Pundik soldat, da han gjorde tjeneste i den jødisk-arabiske krig i 1948.

Og han holdt fast i forbindelsen til Israel, hvor han også boede i store dele af sit liv. Sideløbende med sin journalistiske karriere udførte han arbejde for den israelske efterretningstjeneste Mossad.

Herbert Pundik døde den 9. december, 92 år gammel. Han efterlader sig sin kone, Sussi, og deres datter, Michal.

Han har også haft to sønner. Den ældste, Uri, blev dræbt i Yom Kippur-krigen i 1973, mens den yngre søn, Ron, døde af kræft i 2014.

Henriette Zobel

Efter Henriette Zobels virksomhed Pureheart gik konkurs i 2011, fortsatte hun som meditationslærer og coach. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

DANMARK: Henriette Zobel (født Henriette Bjerring Jørgensen) blev født i Sæby den 6. oktober 1962.

Hun arbejdede i sine unge år som fotomodel, og i 2002 skabte hun tøjvirksomheden Pureheart, som gik konkurs i 2011.

Henriette Zobel døde den 9. december efter længere tids sygdom i en alder af 57 år.

Hun efterlader sig to voksne børn, Alexander og Nicolai, som hun havde med den danske erhvervsmand Peter Zobel, som hun var gift med af to omgange. Først fra 1987 til 1988 og igen fra 1991 til 2004.

Peter Zobel, der tidligere var direktør i forsikringsselskabet Codan, døde for to år siden, 81 år gammel.

Marie Fredriksson

Marie Fredriksson dannede Roxette sammen med Per Gessle i 1986. Billedet er fra en koncert i Kalmar i Sverige i 2015. Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

SVERIGE: Den kvindelige forsanger i Roxette, Marie Fredriksson, blev født den 30. maj 1958 i Össjö i Sverige.

Duoen Roxette blev grundlagt i 1986 og er et af Sveriges mest internationalt kendte bands med hits som "It Must Have Been Love", "Listen to Your Heart" og "Spending My Time".

I 2002 blev Marie Fredriksson ramt af en tumor i hjernen, og ifølge lægerne havde hun mellem 20 og 25 procent chance for at overleve.

Det blev starten på et langt sygdomsforløb. Marie Fredriksson blev senere erklæret rask, men havde fortsat sundhedsmæssige udfordringer efter strålebehandlinger.

Som følge af Fredrikssons sygdom gik Roxette i opløsning, men blev gendannet igen i 2009 og har turneret med jævne mellemrum siden.

Det har også flere gange bragt bandet til Danmark. Blandt andet på Smukfest i 2010, Forum i Horsens i 2011 og på Jelling Festival i 2015.

Marie Fredriksson døde den 9. december, 61 år gammel.

Hun efterlader sig manden Mikael Bolyos og deres to børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce