Annonce
Viborg

De drømmer stort i sydbyen

Morten Bondgaard Godsk og Kim Ricken Jørgensen har arbejdet i trekvart år på planerne for Liseborgcentret. Foto: Niels-Chr. Jönsson

Søndermarkens IK ønsker at "overtage" Liseborgcentret og skabe sydbyens naturlige samlingspunkt - og et af Jyllands bedste idrætsanlæg.

Viborg: Hvis man skal drømme, kan man lige så godt drømme stort, og det er da også, hvad de gør i Søndermarkens IK (SIK), hvor man drømmer om at skabe "et af Jyllands bedste idrætsanlæg" i og ved Liseborgcentret.

Centret er i dag kommunens, men står det til SIK, skal det fremover ind under klubbens vinger - om det så skal være i form af en selvejende institution eller en anden juridisk model er ikke så afgørende.

- Det, der er vigtigt for os, er, at det bliver klubben, der kommer til at stå for drift, styring og udvikling af centret, for vi tror på, at det vil give de bedste forudsætninger for, at Liseborgcentret kan blive et af Jyllands bedste idrætsanlæg og - og det er altså også vigtigt - det naturlige samlingspunkt for hele sydbyen, siger Kim Ricken Jørgensen, der er en af de tre aktive SIK'ere, der nu i trekvart år har arbejdet med planerne om at "overtage" Liseborgcentret.

Liseborgcentret

Liseborgcentret ejes og drives af kommunen med Viborg Søndermarkens IK (SIK) som primær bruger.SIK ønsker at "overtage" centret, så klubben fremover står for drift, styring og udvikling.

Klubben har lavet en helhedsplan for centret, der blandt andet indeholder en hal 2, etablering af et e-sports-center, center til ældreaktivitet, bedre faciliteter til tennis og squash og mulighed for etablering af flere fodboldbaner.

Det er også klubbens ønske, at Liseborgcentret skal være sydbyens naturlige samlingspunkt til andre aktiviteter.

Lige her kunne en hal 2 godt komme til at ligge, hvis det står til Morten Bondgaard Godsk og Kim Ricken Jørgensen, der sammen med Henrik Sako er det lille udvalg, der arbejder med fremtidsplanerne for Liseborgcentret.

Positivt møde

Kim Ricken Jørgensen repræsenterer fodboldafdelingen, og han har sammen med Morten Bondgaard Godsk fra håndboldafdelingen været med hele vejen, og nu er også Henrik Sako fra tennisafdelingen kommet med i det lille udvalg, der for ikke så længe siden præsenterede sine planer for kommunens kulturudvalg.

- Det var et positivt møde, så vi arbejder fortrøstningsfuldt videre med vores planer i samarbejde med kommunen. Nu skal vi finde ud af, hvad der kan lade sig gøre, hvilken form det skal være i, og så skal vi udvikle planen yderligere i samarbejde med centrets nuværende og kommende brugere, siger Morten Bondgaard Godsk, der som håndboldmand i den grad tripper for at komme i gang.

En hal to er nemlig det, der står allerførst for, og den er der i høj grad brug for til den hastigt voksende håndboldafdeling. Man har da også allerede samlet et væsentligt pengebeløb ind til den nye hal, og når den nu forhåbentlig inden længe skal bygges, vil man rigtig gerne tænke den ind i en større plan - en plan, hvor klubbens idéer med hele anlægget indgår.

Annonce

Naturligt samlingspunkt

- Det handler blandt andet om, at vi rigtig gerne vil have et mere tydeligt indgangsparti til anlægget. Det skal klart signalere, at her går man ind i Liseborgcentret, hvad enten man nu skal til håndbold, fodbold, tennis, squash eller noget helt andet. Det skal signalere, at det her er det naturlige samlingspunkt for hele sydbyen, for vi vil gerne rumme mere, end vi gør nu, siger Kim Ricken Jørgensen, der blandt andet peger på aktiviteter for ældre og faciliteter til e-sport som nogle af de ting, man gerne vil have ind på centret.

Under alle omstændigheder ønsker SIK at skabe en langsigtet plan for Liseborgcentret, og de tre synes da også, at byudviklingen gennem de seneste årtier og den udvikling, der sker i øjeblikket, understreger, at der er behov for en langsigtet planlægning med et lokalt "ejerskab".

- Folk spørger virkelig meget ind til, hvordan det går med planerne, og det viser da, at det betyder meget for beboerne her i området, så vi er overbevist om, at det vil være den rigtige model, at Søndermarkens IK på den ene eller anden måde overtager styringen og udviklingen af Liseborgcentret i samspil med kommunen, siger Morten Bondgaard Godsk.

Annonce

Rigtig gode tanker

Formanden for kulturudvalget, Mads Panny (S), ser mange gode idéer og tanker i udspillet fra Søndermarkens IK, og han glæder sig over, at klubben har arbejdet med en helhedsplan for Liseborgcentret.

- Anlægget er jo præget af, at det er blevet udvidet ved knopskydning, så det er da dejligt, at nogen nu prøver at se centret som en helhed i et fremtidsperspektiv, og det er glædeligt, at klubben ønsker at tage "ejerskab" og påtage sig et større ansvar, siger Mads Panny, som dog hverken på egne eller kulturudvalgets vegne vil tage endelig stilling til udspillet fra SIK.

- Vi er ved at få lavet en analyse af behovet for haller og andre idrætsanlæg, så vi kan tage kvalificeret stilling til denne og andre planer, men jeg synes helt sikkert, det er et spændende projekt med et godt perspektiv, siger Mads Panny.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Debat

I skal huske at stemme den 16. november

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Debat

Flot hyldest til Viborgs 1400 krigsveteraner

Annonce