Annonce
112

Efter mange års ægteskab: 58-årig mand får lang fængselsstraf for at voldtage sin hustru

En 58-årig mand fra Skals er blevet idømt to et halvt års fængsel for voldtægt af sin hustru. Arkivfoto: Henning Bagger.
En våd nat i byen endte med slag, spark og en voldtægt for en kvinde fra Skals. Voldtægtsmanden var hendes egen mand gennem 34 år, og han er nu idømt en ubetinget fængselsstraf på to år og seks måneder.
Annonce

Skals: Efter en tur på kroen slog, sparkede og voldtog en 58-årig mand sin hustru. Det er manden nu blevet idømt to et halvt års ubetinget fængsel for. Af hensyn til offeret bringer vi ikke navnet på den dømte.

Voldtægten skete natten til den 6. januar i år. Om aftenen havde manden, hustruen og deres voksne søn drukket på parrets bopæl i Skals. Kort før midnat tog de en tur på Skals Kro for at fortsætte festlighederne.

Da ægteparret var kommet hjem igen omkring klokken to om natten, var manden meget fuld, fortalte hans hustru i retten. Hun havde ikke selv fået det store at drikke.

Da de skulle til at i seng, ville manden gerne have sex med sin hustru, men det havde hun ikke lyst til. Hun prøvede at falde i søvn, og hun fortalte sin mand, at han burde gøre det samme.

Manden blev aggressiv og hev pludselig trusserne af kvinden, ligesom han flere gange slog hende med knyttet hånd blandt andet i ansigtet og sparkede hende flere gange på kroppen. Umiddelbart derefter tog han fat i kvinden, tvang hende ned på en madras og lagde sig oven på hende.

Annonce

Nægtede sig skyldig

Her tiltvang han sig samleje med kvinden, selvom hun gjorde, hvad hun kunne for at sige fra og skubbe ham væk. Hun råbte ad ham, at han skulle stoppe, mens han holdt hænderne på hendes skuldre, så hun ikke kunne flytte sig. Den 58-årige voldtog hende både vaginalt og analt.

Efter voldtægten faldt den berusede mand i søvn, og hans hustru benyttede lejligheden til at stikke af. Hun skyndte sig hen til en veninde et andet sted i Skals. Veninden kunne straks se, at kvinden havde været udsat for vold - hun var hævet flere steder i ansigtet og havde størknet blod omkring munden.

Parret har været gift i omkring 34 år, og sammen har de tre børn. Ifølge både mandens og kvindens forklaringer i retten var det ikke ofte, at de drak alkohol sammen. Til gengæld er det ifølge kvinden tidligere sket, at manden har tiltvunget sig sex med hende, selvom hun ikke havde lyst. Dog har det aldrig tidligere været så voldsomt, som det var denne januarnat i Skals.

Manden nægtede sig skyldig i tiltalen.

Han sagde dog, at hans hustru har en tendens til at blive jaloux, og at hun derfor ikke vil have, at han har kvindelige venner på Facebook. Han fortalte i øvrigt, at han ikke huskede noget som helst fra aftenen og natten til den 6. januar. Han kunne kun huske, at han dagen efter voldtægten var vågnet og havde konstateret, at hans hustru ikke var hjemme.

Annonce

Stor erstatning

I de efterfølgende dage havde hun søgt tilflugt på et krisecenter for voldsramte kvinder.

En lægeundersøgelse af kvinden viste, at hun efter voldtægtsnatten havde pådraget sig mindre skader på kønsdelene, og at hun havde fået hudafskrabninger og blå mærker flere steder i ansigtet og på armene.

Da Retten i Viborg skulle afsige sin dom, lagde den vægt på kvindens skader, og på at hun alt i alt havde afgivet en troværdig forklaring, som blev understøttet af sagens vidner - hendes veninde og parrets voksne søn, som i mellemtiden var taget videre fra Skals og i byen i Viborg.

På den baggrund blev manden kendt skyldig i både vold og voldtægt og fik sig dermed en ubetinget fængselsstraf i to år og seks måneder.

Retten slog i øvrigt fast, at han skal betale kvinden en erstatning på 60.000 kroner.

Den 58-årige mand har ikke tidligere været straffet for hverken vold eller voldtægt. Han og hans forsvarer bad efter domsafsigelsen den 2. oktober om betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce