Annonce
Viborg FF

Efter ni måneders skadespause spillede 19-årig igen kamp for Viborg FF: - Det var nærmest stort for mig at spille træningskamp

Mads Søndergaard var ude med en skade i store dele af 2021. Nu skal han finde kampformen igen. Foto: Johnny Pedersen
En meniskskade holdt Mads Søndergaard ude stort set hele 2021. Lørdag spillede han 45 minutter af testkampen mod Viborg FF. Han var træt bagefter, men glad.

Fodbold: Han hang ind over stålrækværket efter kampen, snappede lidt efter vejret, godt svedende.

Ikke fordi, 19-årige Mads Søndergaard er doven, men fordi, han var træt. Træt efter 45 minutters fodbold, som han spillede i Viborg FF’s testkamp mod Hobro lørdag, som blev vundet 2-0.

Hans første kamp i ni måneder.

Annonce

Stort set hele 2021 gik med at træne sig tilbage fra en meniskskade i det ene knæ, som han fik i en træningskamp mod Silkeborg. Også en operation har Mads Søndergaard været igennem.

Men lørdag stod han så på grønsværen igen efter en julepause, hvor han ikke har mærket noget ubehageligt i knæet, og da han mødte folkebladet efter kampen, var han, udover at være lidt træt, et stort smil.

- Det betyder vildt meget for mig at kunne spille fodbold igen, og det var nærmest stort for mig at spille træningskampen mod Hobro, for der er gået så lang tid, hvor jeg har været ude på sidelinjen. Knæet har det helt fint, men jeg kan godt mærke, at det er lang tid siden, at jeg har spillet kamp, og undervejs i kampen skulle jeg lige have en lille pause og have pusten igen, sagde Mads Søndergaard.

Midtbanespilleren kommer fra Viborgs eget talentmiljø og blev en del af førsteholdstruppen i sæsonen 2020/21. Før det havde han allerede spillet kampe på førsteholdet i 1. division.

Nu handler det for ham i resten af den halvanden måned lange opstartsperiode om at komme i kampform og via indsatsen til træning gøre sig fortjent til spilletid, når Superligaen igen begynder. Han tror på det.

- Jeg ved, at der er stor konkurrence om pladserne, og holdkammeraterne på samme position gør det virkelig godt, men jeg ved også, at jeg tror på mig selv, og jeg vil gerne spille. Min plan er, at jeg gennem træningen skal gøre mig fortjent til at spille, og så tror jeg på, at jeg kan få minutter, sagde Mads Søndergaard.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Viborg FF For abonnenter

Få den bare set: Dokumentarserie er obligatorisk pensum for alle med grønt blod i årerne

Viborg FF

Jubel på Hald Ege Efterskole - fodboldhold hentede skolens første DM-titel nogensinde

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Annonce