Annonce
Viborg FF

Erfaren georgier er glad for skiftet til VFF: - Jeg blev en mand i Danmark og føler mig hjemme her

Davit Skhirtladze er tilbage i Danmark og tørner nu ud for Viborg FF. Foto: Morten Pedersen
Den 27-årige georgier Davit Skhirtladze skrev sidste fredag under med Viborg FF. Dermed vender han tilbage til Danmark, hvor han tidligere har tilbragt syv år af sin karriere. Han fortæller, at han føler sig hjemme efter returen til dansk fodbold.
Annonce

Fodbold: Kan en signing fra georgiske Dinamo Tbilisi tilføre et hold årevis af erfaring med den danske 1.division? I tilfældet Davit Skhirtladze er svaret ja. Syv år og over 150 kampe nåede i dansk fodbold, inden han drog til Slovakiet i 2018.

Nu er Davit Skhirtladze kommet til VFF. Folkebladet har talt med den georgiske offensivspiller om, hvordan det er at være tilbage i Danmark efter nogle år i Slovakiet, Polen og hjemlandet Georgien.

Davit Skhirtladzes klubber i karrieren:

2011: FC Merani (Georgien) 

2011-2016: AGF 

2016-2018: Silkeborg IF

2018-2019: Spartak Trnava (Slovakiets bedste række) 

2019: Riga FC (Letlands bedste række)

2019-2020: Arka Gdynia (Polens andenbedste række)

2020-2021: Dinamo Tbilisi (Georgiens beste række) 

2021-?: Viborg FF

- Det er fantastisk at være tilbage. Danmark er som et andet hjem for mig. Og sammenlignet med Georgien kan man endda sige, at jeg havde nogle af de vigtigste udviklingsår både på og uden for banen her i Danmark, siger Davit Skhirtladze.

Han var kun 17 år gammel, da han tog fra FC Merani i hjemlandet til, hvad der skulle vise sig at være hans kommende 'hjemland', Danmark og AGF.


Det var i Danmark, at jeg gik fra at være en dreng til at være en mand. Jeg lærte en helt anden indstilling til livet og en helt anden indstilling til det at være fodboldspiller. Så jeg har udviklet og uddannet mig som menneske her i landet. Jeg savnede Danmark i de år, jeg var væk.

Davit Skhirtladze


- Det var i Danmark, at jeg gik fra at være en dreng til at være en mand. Jeg lærte en helt anden indstilling til livet og en helt anden indstilling til det at være fodboldspiller. Så jeg har udviklet og uddannet mig som menneske her i landet. Jeg savnede Danmark i de år, jeg var væk, siger han.

Annonce

Gode drenge på og uden for banen

Davit Skhirtladze kom først til Viborg sidste fredag. Derfor er han stadig i corona-isolation og må kun bryde isolationen for at træne. Det betyder, at han endnu ikke har set meget af Viborg endnu. Noget han dog har i sinde at gøre, når muligheden byder sig.

- Jeg bor her i Viborg. Det har ikke været nemt at udforske byen, men det jeg har set, synes jeg ser godt ud. Det er en smuk by. Jeg er sikker på, at der er en masse spændende ting at lave her, når alting åbner igen, siger Davit Skhirtladze.

Han fortæller, at hans først uge i Viborg FF-omklædningsrummet har været gnidningsfri. En godt start, som han tilskriver en gæstfri spillertrup.

- Jeg er så glad for den start, jeg har fået. Spillerne på holdet er meget imødekommende og er nogle gode drenge både på og uden for banen. Hele setuppet omkring holdet har gjort det nemt at komme ind og integrere sig på holdet, så jeg kan bidrage så hurtigt som muligt, siger Davit Skhirtladze.

Davit Skhirtladze (t.v.) sammen med en anden af de nye i Viborg FF, Serge Deble. Foto: Morten Pedersen

Faktisk er der endda et par velkendte ansigter i VFF-truppen. Frans Putros og Christian Sørensen kender han allerede fra hans fortid i henholdsvis AGF og Silkeborg IF.

Annonce

Skal bidrage med opryknings-erfaring

Det VFF-hold, han kommer til, er førerholdet i 1. division, stadig ubesejret og dermed favorit til at sikre sig en oprykning til Superligaen.

Det er derfor ikke selvskrevet, at georgieren spadserer ind i startopstillingen. Det ved han også godt selv, fortæller han.

- For mig er det vigtigste, at holdet rykker op og kommer til at være succesfuldt i Superligaen. Det betyder ikke alt for mig, om jeg starter inde eller ej. Den slags ændrer sig fra kamp til kamp. Men jeg er klar til at udfylde enhver rolle for at hjælpe holdet til sejre og i sidste ende oprykning, siger Davit Skhirtladze.

Davit Skhirtladze vil hjælpe Viborg FF op i Superligaen. Foto: Morten Pedersen

Da den 27-årige offensivspiller havde samtaler med Fredberg, Lars Friis og resten af setuppet omkring en kontrakt med de grønblusede, blev en af georgierens kvaliteter bragt i tale. En kvalitet, som han ikke var bevidst om, før samtalerne med Viborg-teamet fandt sted.

- Jeg blev fortalt, at jeg kommer til at være en af de ældste og mest erfarne spillere i truppen. Det er nyt for mig. Så jeg håber på, at jeg kan bidrage med en masse erfaring. Jeg har stået i situationen før, da jeg rykkede op med Silkeborg - det håber jeg på at kunne genskabe her i Viborg, siger Skhirtladze.

Davit Skhirtadzes kontrakt udløber igen den 30. juni i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce