Annonce
Viborg

Et håndslag, der kan redde jobs i Viborg: Expo Partner hyres ind af Bach Gruppen

Expo Partner er gået sammen med Bach Gruppen for at hjælpe med indretningen af det kommende Peak 12 Hotel. Det giver blandt andet arbejde til Martin Georgi. Foto: Morten Pedersen
Mens der er stilstand i messe- og udstillingsbranchen, er der godt gang i byggeriet. Det har affødt et midlertidigt ægteskab mellem to markante virksomheder i Viborg.
Annonce

Viborg: - Vi har ikke udskrevet en faktura i fire måneder.

Så kort og præcist kan udfordringen for Expo Partner ridses op, når stifter Henrik Dalsgaard fortæller om situationen for messe- og udstillingsbranchen.

Corona-virus suspenderede al aktivitet for virksomheden og dens 30 medarbejdere, der både i Danmark og udlandet tilbyder skræddersyede messestande for virksomheder.

Men uden arbejde og dermed indtægter er det jo i sagens natur svært at drive en virksomhed.


- Det har ikke krævet en skriftlig kontrakt eller noget. Vi har en mundtlig aftale om, at Finn Bach kan bruge vores medarbejdere, så længe vi ikke selv har arbejde til dem.

Henrik Dalsgaard, Expo Partner


Expo Partner har dog et par pænt store opgaver i bogen hen over de næste måneder, men slet ikke noget, der kan give arbejde til hele skaren af medarbejdere.

Derfor måtte der tænkes i andre baner.

- Vi kunne sidde og have ondt af os selv og fortælle hele verden om, hvor træls og ond corona har været for vores forretning. Men det ville vi ikke få ret meget ud af. Det er noget, der er ude af vores hænder, som vi ikke kan gøre noget ved, siger Henrik Dalsgaard.

Virksomheden har naturligvis søgt om støtte i hjælpepakker og fået tildelt over halvanden million kroner. Men medarbejderne havde stadig ikke noget at lave, og muligheden for indtægter var ligeledes begrænset.

Henrik Dalsgaard, stifter af Expo Parter, har indtil videre undladt af fyre nogen under corona-krisen. Og den status satser han på at holde. Foto: Morten Pedersen

Det ændrede et hurtigt håndslag - eller i disse corona-tider et tilsagnsgivende nik - på.

- Vi har altid haft et fortrinligt samarbejde med Bach Gruppens Finn Bach og Lene Christensen. Det er praktiske mennesker, der er gode til at finde løsninger og har forståelse for andres situation. Derfor var det også oplagt at lave et samarbejde med dem, fortæller Henrik Dalsgaard, hvis virksomhed lejer sig ind i kontorbygninger hos Bach Gruppen.

- Det har ikke krævet en skriftlig kontrakt eller noget. Vi har en mundtlig aftale om, at Finn Bach kan bruge vores medarbejdere, så længe vi ikke selv har arbejde til dem, siger Henrik Dalsgaard.

Annonce

Indrette hotelværelser

På den anden side af aftalen stod Bach Gruppen med det modsatte problem.

Byggeprojekterne står i øjeblikket i kø for entreprenør-virksomheden, der derfor mangler medarbejdere.

Så i stedet for at gå over åen efter vand fandt Bach Gruppen sammen med Expo Partner ud af, at de kunne få god gavn af hinanden.

- I stedet for at Bach Gruppen skulle ud og finde folk til opgaven, så stod vi klar med en god og solid medarbejderskare, hvor Bach Gruppen vidste præcis, hvad de fik, siger Henrik Dalsgaard.

Der er nok at tage fat på i Peak 12 Hotel, og da Bach Gruppen manglede arbejdskraft, passede det perfekt med at hyre Expo Partner ind. Foto: Morten Pedersen

Arbejdet skal i særdeleshed udføres på Peak 12 Hotel, hvor 150 hotelværelser, gangarealer og større rum skal indrettes, men der også er andre opgaver i banebyen, der kræver hjælp af Expo Partners medarbejdere.

- Mine medarbejdere skal jo ikke stå for selve byggearbejdet, men vi har vores klare kompetencer inden for indretning og opsætning, og det var lige det, Bach Gruppen havde brug for, fortæller Henrik Dalsgaard.

Annonce

Sikkerhed for job

Cirka halvdelen af Expo Partners medarbejdere kommer til at arbejde på Peak 12 Hotel. Blandt dem er Martin Georgi, som har første arbejdsdag i hotelbyggeriet mandag.

I den forgangne uge har han arbejdet for Bach Gruppen i banebyen, og det passer den tømreruddannede Martin Georgi rigtig godt at få noget at lave igen.

- Det har været nogle lange måneder. Da der ikke var noget at lave, var jeg endt i sådan en døsig og usikker tilstand, hvor man ikke ved, hvad fremtiden bringer. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi har fået muligheden for at arbejde med det her projekt, siger Martin Georgi, mens han viser rundt på femte sal af det 12 etager høje hotelbyggeri.

Martin Georgi har været frustreret over usikkerheden i ikke at have noget at lave. Nu er der fast arbejde til ham og kollegaerne fra Expo Partner. Foto: Morten Pedersen

Her skal han indledningsvis arbejde med at sætte skinner og lister op på hotellets mellemgange, og siden venter andre opgaver.

- Der skulle være arbejde nok, og det er dejligt at vide, siger han med et smil.

Har du frygtet for din stilling?

- Jeg har haft stor tillid til, at Henrik (Dalsgaard, Expo Partner, red.) har haft styr på det. Han har været meget reel undervejs og fortalt os om situationen for virksomheden. Men jeg har da været bange for at blive fyret. Og hvis man bliver fyret, så er det ikke sikkert, at der er arbejde til en andetsteds, da flere andre står i samme situation. Så det er en god løsning for os, siger Martin Georgi.

Annonce

Lysere fremtid

Trods corona-krisen har Expo Partner ikke været tvunget til at fyre medarbejdere. Og det tror Henrik Dalsgaard heller ikke bliver aktuelt.

- Det nemmeste ville være, at man skrev medarbejderne ud af lønningslisten for så at hive dem ind igen, når der blev brug for det. Men det er ikke en vej, vi ønsker at gå. Nu har vi haft 16 gode år med konstant vækst - selv under finanskrisen - og derfor skal vi som virksomhed også give noget den anden vej, når vi er presset. Det giver også glade og loyale medarbejdere på sigt, siger Henrik Dalsgaard.

Men kan du ikke frygte, at corona-virussen bliver hængende og påvirker messe-branchen langt ind i det nye år?

- Det er jo svært at sige noget om, men jeg kan se, at man eksempelvis i Tyskland er langt fremme med at finde løsninger, der gør, at der fortsat kan holdes messer. Måske skal det bare gøres på anden måde med længere mellem standene, ensrettede gange og færre mennesker. Og vi har langt flere opgaver i Tyskland, end vi har i Danmark, men også herhjemme tror jeg på, at man finder løsninger, så vi kan få et godt år igen i 2021, siger Henrik Dalsgaard.

Annonce
Annonce
Viborg

Den varmeste dag for varmesagen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Annonce