Annonce
Rundt om Viborg

Flere penge til Ulbjerg Friluftsbad

Arbejdet med at genetablere friluftsbadet i Ulbjerg begynder lørdag. Arkivfoto: Morten Dueholm

Initiativtagerne til genetableringen af friluftsbadet i Ulbjerg har fået 145.000 kroner ekstra til projektet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Annonce

Ulbjerg: Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune støtter genetableringen af friluftsbadet i Ulbjerg. I 2015 besluttede udvalget at øge bevillingen til 100.000 kroner, og i sidste uge satte man så yderligere 145.000 kroner af til friluftsbadet.

- Der er selvfølgelig højt humør, og vi har nu besluttet at gå i gang med arbejdet lørdag. Det var simpelthen bare kroner og ører, vi ventede på. Vi ville ikke til at låne penge for at kunne gå i gang, fortæller Per Clausen på vegne af initiativtagerne.

Bevillingen sker på baggrund af en ansøgning fra initiativtagerne, der samlet har indsamlet 425.000 kroner til projektet. Pengene kommer både fra lokale, virksomheder og fonde. Interessen for at bruge friluftsbadet er stor i Ulbjerg og omegn, fortæller Per Clausen. Bassinet har dog ikke været i brug i mange år, men nu kan arbejdet med at genetablere badet altså begynde.

Som det første skal der fældes træer og væltes et hegn ved bassinet, og så starter arbejdet med at gøre selve poolen klar til reparation.

- Vi vil, så vidt det er muligt, bruge lokale håndværkere, fortæller Per Clausen.

Annonce

Står selv med driften

Af Kultur- og Fritidsudvalgets referat fremgår det, at den øvrige del af projektet skal gennemføres uden kommunal medfinansiering, og at det forudsættes, at Viborg Kommune ikke yder tilskud til driften af bassinet.

- Det er rigtigt, at vi selv skal stå for driften. Det vil blive en frivillig indsats i stor stil, men vi laver bassinet på en miljørigtig måde, som ikke kræver meget vedligeholdelse, siger Per Clausen.

Initiativtagerne havde håbet på, at det havde været muligt at åbne friluftsbadet allerede denne sommer. Men det kan blive svært, erkender Per Clausen.

- Vi må nok skyde en hvid pind efter at åbne i maj/juni. Men vi er i hvert fald klar næste sommer, siger han.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce