Annonce
Viborg

Forgæves fælles rejsning, da nyt forslag dukkede op

De konservative måtte se sig nedstemt i sagen om parkeringshuset Fischers Plads. Arkivfoto: Morten Dueholm
Som en af de sidste tog tidligere borgmester Torsten Nielsen ordet, da parkeringssagen var til debat under onsdagens byrådsmøde. Han undrede sig over, at de handlende ikke er blevet hørt i hastesagen om et nyt parkeringshus.
Annonce

Viborg: Det var ventet, at Det Konservative Folkeparti onsdag aften ville stemme imod genopbygningen af Fischers Plads, men i stedet rejste partiets gruppeformand og forhenværende borgmester Torsten Nielsen (K) et helt nyt forslag:

Send sagen tilbage til teknisk udvalg og lav et borgermøde, lød det.

Forud var gået en intens og livlig debat om parkeringsforholdene i midtbyen, hvor primært Nikolai Norup kæmpede den konservative kamp for, at byrådet ikke skulle beslutte at genopbygge Fischers Plads som det første.

Torsten Nielsen konstaterede med rolig stemme, at der var sagt meget rigtigt og nok også meget forkert i debatten.

- Men jeg undrer mig over, at vi altid taler om borgerinddragelse, men hvis nogen ikke er blevet hørt i denne sag, så er det da dem, det handler om: de handlende, borgerne.

Vel vidende at sagen haster, fordi midtbyen særligt det seneste år har blødt kunder (og dermed kroner), mente han altså, at det var en god idé at spørge folk, hvad de anser som den optimale løsning.

- For ja, vi har travlt med at træffe en beslutning, ingen tvivl om det - men vi har sandelig også travlt med at træffe den rigtige beslutning, sagde han.

Til det svarede en overrasket Johannes Vesterby (V), formand for teknisk udvalg:

- Vi har holdt ekstraordinære møder for at holde tidsplanen, så vi kan nå at komme i gang med byggeriet den 1. januar, og det skal først i licitation og udbud. Det er godt nok et interessant forslag.

Herefter skulle der stemmes. De syv konservative rejste sig op og stemte for. Alle andre rejste sig derefter for at stemme imod forslaget - undtagen SF, som blev siddende begge gange, da de to SF-valgte politikere helt undlod at stemme ved dette forslag.

Bagefter blev der stemt for forslaget om at genopbygge Fischers Plads for 30 millioner kroner. Her var også SF med til at stemme "ja" sammen med Enhedslisten, Socialdemokratiet og Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce