Annonce
112

Forsøgte at få sin klient til at lyve i retten: Forsvarsadvokat dømt for embedsmisbrug

I det kommende års tid kommer den nu dømte forsvarsadvokat ikke til at møde på arbejde her ved Retten i Viborg. Arkivfoto: Morten Pedersen.
I forbindelse med en sag om beslaglæggelse af nogle penge forsøgte en forsvarsadvokat at påvirke sin klient til at vidne falsk. Det har nu fået hende dømt for forsøg på medvirken til falsk forklaring og embedsmisbrug.

Viborg: En forsvarsadvokat blev torsdag idømt 60 dages ubetinget fængsel ved Retten i Viborg. Ud over fængselsstraffen blev advokaten også frakendt retten til at virke som advokat i et år.

Advokaten blev dømt for forsøg på medvirken til falsk forklaring og for misbrug af sin stilling i forbindelse med en anden retssag, oplyser specialanklager Lise Hebsgaard.

Politiet kom på sporet af sagen, da man i foråret 2018 foretog aflytning af en mand. Denne mand fik på et tidspunkt beslaglagt et pengebeløb, fordi han skyldte Skat penge. Dernæst søgte han hjælp hos en advokat for at få beslaglæggelsen ophævet.

- Det er indholdet af nogle samtaler mellem advokaten og den her person, som gør, at man vælger at sigte advokaten for medvirken til falsk forklaring. Den person, som i sagen var tiltalt for falsk forklaring, blev frifundet, men advokaten blev dømt for at have forsøgt at få en person til at afgive falsk forklaring for at få beslaglæggelsen ophævet, siger Lise Hebsgaard.

- Advokaten er dømt for at have rådet klienten til, at der skulle forklares noget andet end sandheden.

Annonce

Ankede dommen

Når man for retten afgiver falsk forklaring, er udgangspunktet altid, at det straffes med ubetinget fængsel, oplyser specialanklageren. På samme måde er udgangspunktet, når en advokat begår embedsmisbrug, også, at det straffes med ubetinget fængsel.

- Sådan er det, fordi man i dette tilfælde som advokat bestrider en betroet stilling.

Der har under sagen mod forsvarsadvokaten været nedlagt navneforbud, men dette forbud blev ifølge Retten i Viborg ophævet, da dommen blev afsagt torsdag.

Viborg Stifts Folkeblad var fredag i kontakt med forsvarsadvokatens forsvarer, Lars Henriksen, og han fortalte, at han og hans klient har anket dommen til landsretten for at få nye øjne på sagen.

De har i samme forbindelse anmodet retten om at forlænge navneforbuddet, så det også kommer til at gælde under den kommende ankesag.

Normalt skriver vi på folkebladet navnet på dømte personer, når de har fået en ubetinget fængselsstraf på mere end et år. Dog plejer vi at gøre en undtagelse, når der er tale om personer i betroede stillinger. I denne forbindelse har vi valgt at respektere anken og anmodningen om navneforbud under ankesagen, og derfor bringer vi ikke navnet på den dømte forsvarsadvokat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce