Annonce
Viborg HK

Ikonisk gulv blev brækket op - men historien får lov at leve videre

Gulvet skal bruges til mange fantasifulde ting som eksempelvis trofæskabe og borde.
Lørdag blev gulvet i hal 2 i Viborg Stadionhal brækket op. Dermed blev en del af byens håndboldhistorie nulstillet, men en del af den får lov til at lede videre, da Viborg HK Forening har solgt en del af gulvet, som nu skal bruges til fantasifulde ting.

Viborg: Lyden fra rundsaven skærer igennem den tomme hal.

Ole Levring er snedker og lader erfarent saven gøre arbejdet, mens de få tilskuere skærer ansigt.

Og det bliver ikke bedre, da han kort efter må være hårdhændet med brækjernet for at få hul på det gamle halgulv, der sidder godt fast takket være mange års brug af lak.

Men der kommer hul - og dermed tages der på en måde hul på en helt ny epoke i historien om stadionhallen i Viborg - og hos Viborg HK forening.

Lørdag formiddag blev halgulvet i hal 2 nemlig brækket op - et gulv, som i årenes løb er blevet betrådt af den ene store håndboldlegende efter den anden - og et gulv, som blev benyttet, da hele historien om VHK som topklub i Danmark og Europa begyndte.

- Det er underligt at se de her gulv blive brækket op, og jeg har ikke engang været en del af klubben i særlig mange år. Men i den her hal kan man nærmest mærke historien - og lige nu føles det lidt som om, at vi er i færd med at brække historien op, og det er en lidt vild følelse, sagde Karin Grønkjær fra Viborg HK Forening.

Hun skynder sig at tilføje, at hun er glad for, at der inden længe bliver lagt et helt nyt gulv, som så kan bruges til at skabe en ny del af håndbold-historien i Viborg.

- Det føles lidt som om, at vi nulstiller historien - men jeg er sikker på, at rigtig mange af vores unge mennesker vil mene, at det er rigtig fedt at komme tilbage til helt nye og friske omgivelser efter den her lange tvungne pause, sagde hun.

Ole Levring var selv med til at lægge halgulvet i hal 2 for rigtig mange år siden. Lørdag var han med til at pille det op igen. Foto: Danni Kristensen

Tusindvis af timer

For manden med rundsaven var det ikke mindre specielt at skære i halgulvet i hal 2.

Ole Levring var nemlig med til at lægge gulvet for mange år siden. Og hallen har fyldt rigtig meget i hans liv, da han både har været spiller og træner og har tilbragt rigtig mange timer på det gulv, som han selv var med til at få på plads - og som han lørdag var med til at brække op.

- Det er godt nok underligt at være med til. Det er på en måde et stykke historie, som forsvinder, siger Ole Levring, der kan mindes tiden hvor gulvet var helt nyt som en tid, hvor der blev gået til den - og hvor der virkelig begyndte at ske noget i håndboldklubberne - ikke mindst i Viborg.

- Det er en gammel hal, som mange i Viborg måske har et specielt forhold til. Det er i hvert fald en hal, som har fyldt rigtig meget i mit liv. Jeg har været her i tusindvis af timer.

- Man kan godt se, at det er slidt op, så jeg havde det fint nok med at skære i det - det var mere tanken om det, der var lidt speciel, sagde han.

Annonce

Lever videre i fantasifulde ting

Viborg HK Forening ville som en sjov gimmick sælge stykker af gulvet, men da Karin Grønkjær fortalte om tiltaget tidligere på ugen var hun usikker på, hvor mange, som ville være interesseret at købe stykker af et udslidt halgulv.

Men lørdag kunne hun konstatere, at der var solgt godt og vel 150 kvadratmeter af gulvet, hvilket altså sådan nogenlunde svarer til arealet af et parcelhus.

- Et eller andet sted er det jo vildt. Men jeg kan faktisk godt forstå, hvorfor. Jeg kan som relativt ny mærke historien i klubben, så det er jo bare endnu mere tydeligt for de mennesker, som har været her i rigtig mange år.

- Når folk har ringet og bestilt har de været enormt dedikerede til at få et stykke gulv, og de har været enormt fantasifulde. Nogle skal bruge det til at hænge på væggen, andre til et trofæskab eller til at lave borde af.

- Jeg synes, at det er helt fantastisk, at historien på den her måde får lov til at leve lidt videre i de ting, siger Karin Grønkjær, som også har fået bestillinger på helt specifikke dele af gulvet.

- Der var blandt andet en tidligere spiller, som nu bor i København. Hun skulle have en del af venstrefløjen, da hun havde stået der i mange timer, siger hun.

Og med interessen for gulvet lykkedes en del af missionen for VHK Forening. Pengene skal nemlig bruges til at få monteret faste træningsstiger i hallen, hvilket vil være til stor glæde og gavn hos de unge håndboldspillere i fremtiden.

Der skulle hårde metoder til at få hul på gulvet - men op kom det. Foto: Danni Kristensen
Karin Grønkjær (t.v.) var imponeret over, hvor meget af det gamle gulv, der var blevet solgt. Foto: Danni Kristensen
Ole Levring havde det som om, at han var ved at pille en del af historien op.
Snedkeren har selv været både håndboldspiller og er stadig træner og sponsor i klubben.
Annonce
Navne For abonnenter

Emil er medejer af succesfuldt Viborg-firma - har ikke mere end afgangseksamen fra folkeskolen: 'Unge mennesker skal passe på ikke at overuddanne sig'

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Familievirksomhed blev bygget på resterne af en konkurs og endte på en vindblæst mark - nu jubles der over de første 40 år

Kultur For abonnenter

Søskende fra Viborgs kulturskole i fornemt selskab: Nej, klassisk musik er ikke bare Mozart og andre døde komponister

Kultur

Dans på åben gade, operasang fra balkon og åbne døre en masse: Kulturnatten i Viborg er lige om hjørnet

Rundt om Viborg For abonnenter

Mød 'Græskar-Rasmus' - han har intet mindre end 20.000 græskar derhjemme

Viborg

Politikerne har gratis mad med til dig: Midtbyen til debat fredag på Nytorv

Viborg FF For abonnenter

Viborg-talent havde mistet glæden ved elitefodbold - nu bejler han til en plads i superligatruppen

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF tabte til Silkeborg - her er tre observationer fra mandagens reservekamp

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Rundt om Viborg

'Nej, I får ikke min jord': 240 meter cykel- og gangsti er udsat på ubestemt tid

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Viborg For abonnenter

Begår du alvorlig kriminalitet, får du navnet i avisen

Bjerringbro For abonnenter

Gravemaskinerne skulle have været i gang: Ambitiøst å-projekt forsinkes yderligere - bygges ad to omgange

Viborg

Donation: Bilka sender en kvart million i Grusgraven - en million mere kan være på vej fra kommunen

Annonce