Annonce
112

Købte dagligvarer på kredit og skylder en million: Mand idømt konkurskarantæne

Ejeren af virksomheden LS Translation er blevet idømt konkurskarantæne i to år. Arkivfoto: Morten Dueholm
I forbindelse med behandlingen af en konkurssag er en ejer af en Viborg-virksomhed blevet idømt konkurskarantæne.
Annonce

Viborg: En ejer af en tolkevirksomhed i Viborg fik ikke indberettet sin skat og moms, og selskabet skylder over 1,1 millioner kroner væk – blandt andet på grund af varer købt på kredit umiddelbart op til konkursen.

Derfor har skifteretten i Viborg nu idømt ham, Amar Jugo, to års konkurskarantæne.

Tolke- og oversættelsesvirksomheden LS Translation ApS, som har adresse i Viborg, var indtil maj sidste år ejet af en anden mand fra Viborg, som også var dets direktør. 15. maj sidste år overgav han dog virksomheden til Amar Jugo, som indtil da havde været en del af dens ledelse.

Jugo, som ifølge CVR-registret bor i Skive, var således direktør for tolkevirksomheden frem til, at der blev afsagt et konkursdekret mod den bare 13 dage senere.

FAKTA: Konkurskarantæne

Hvad er en konkurskarantæne?
  • Konkurskarantæne betyder, at en person i en periode får et forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, hvori den pågældende ikke hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelse (aktieselskaber, anpartsselskaber m.v.).
  • En person kan pålægges konkurskarantæne, hvis personen på grund af groft uforsvarlig forretningsførelse vurderes uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed.

Hvem kan blive pålagt konkurskarantæne?

  • Personer, som har været medlem af ledelsen i en virksomhed, der er gået konkurs, kan pålægges konkurskarantæne.

Hvem kan starte en sag om konkurskarantæne?

  • Det er kurator eller rekonstruktør, der starter en sag om konkurskarantæne.
  • Kuratorer og rekonstruktører vurderer i alle konkursboer og rekonstruktionssager, om der er grundlag for at indlede en sag om konkurskarantæne.

Kilde: Domstol.dk

Annonce

Krav i konkursboet

Siden 28. maj sidste år har LS Translation været under konkursbehandling. I den forbindelse har kuratoren forsøgt at skabe sig et overblik over selskabets regnskaber, men det har dog ikke været muligt for ham at modtage et samlet regnskabsmateriale fra hverken den tidligere direktør eller fra Amar Jugo.

Kuratoren har undervejs i arbejdet konstateret, at Amar Jugo har udvist groft uforsvarlig forretningsførelse - blandt andet ved helt op til konkursen at købe dagligvarer, som ikke var relevante for tolkefirmaet, på kredit.

Jugo havde i øvrigt købt firmaet på kredit af den tidligere ejer, for så derefter at sælge aktiverne ud af selskabet, hvorefter han så kunne indfri kreditten på 150.000 kroner. Altså har de to mænd gjort sig skyldige i kreditorunddragelse ved, at de har tømt selskabet for samtlige væsentlige aktiver, uden at selskabet har fået nogen betaling for det.

Annonce

To års karantæne

Alt i alt er der krav i konkursboet for over 1,1 millioner kroner, hvoraf godt 444.000 kroner skulle have været til Skat. En del af det beløb skyldes, at Jugo Amar på dagen for konkursdekretets afsigelse købte dagligvarer til privaten for 4700 kroner på kreditten.

Skifteretten var enig med kurator i, at virksomhedsejeren havde udvist groft uansvarlig forretningsførelse, og derfor idømte den ham konkurskarantæne i to år. Normalvis idømmes man karantæne i tre år, men fordi det er mere end et år siden, der blev afsagt konkursdekret, valgte retten at sætte den ned til to år.

Konkurskarantænen betyder, at Amar Jugo i to år ikke må deltage i ledelsen af nogen som helst erhvervsvirksomhed, hvis ikke han hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Amar Jugo har ikke svaret i sagen, så den er derfor afgjort på skriftligt grundlag, fremgår det af rettens domsudskrift.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce