Annonce
Alarm 112

Kastede glaslysestage på sin kæreste, så hun fik en dyb flænge: På grund af børnene slap 35-årig for at blive udvist

Ni måneders ubetinget fængsel og en advarsel om udvisning. Det blev straffen, da Retten i Viborg afgjorde sagen mod den 35-årige mand fra Viborg. Arkivfoto: Morten Pedersen
To gange har en 35-årig mand fra Viborg overfaldet sin kæreste. Derudover har han også gjort sig skyldig i afpresning, tyveri og mere vold. Alt sammen har det nu fået ham idømt ni måneders ubetinget fængsel - men han slap for udvisning.

Viborg: I slutningen af februar kom en kvinde ind på skadestuen. Natten forinden havde hendes kæreste gennem fem år udsat hende for endnu et voldeligt overfald - det andet på bare ti dage.

På den højre ankel og fod havde kvinden flere dybe snitsår. Det værste af sårene var knap to centimeter langt og flere millimeter dybt, og det blødte stadig, da kvinden blev undersøgt. Ud over skaderne ved foden havde hun et stort rødt mærke på brystet.

Skaderne skyldtes, at hendes kæreste om natten havde kastet en glaslysestage på hende. Lysestagen gik i stykker, da den ramte hende, og derfor havde hun de mange snitsår.

Annonce

Bare ti dage forinden havde samme voldelige kæreste kastet en træskammel mod hendes skulder. Begge episoder fandt sted på parrets bopæl i Houlkær.

Kvinden var ikke at finde i vidneskranken, da kæresten, en 35-årig mand af sydøsteuropæisk afstamning, for nylig var for Retten i Viborg. Hun ønskede nemlig ikke at vidne mod sin kæreste.

Danske børn

Kvindens manglende fremmøde i retten gjorde dog ikke det store for sagens udfald.

Den 35-årige mand endte nemlig med at blive idømt ni måneders ubetinget fængsel - og kærestevolden var ikke det eneste, han blev dømt for.

Tilbage i marts og april har han nemlig ad flere omgange været voldelig og truende over for to forskellige mænd på en adresse i Viborgs midtby. Den 10. marts sagde han til en person, at han skulle have nogle penge fra ham - ellers ville han give ham nogle på hovedet. Det fik ham dømt for afpresning.

To tage senere gjorde han sig skyldig i vold ved at skubbe en anden mand, så han faldt. Dernæst stjal han straks to betalingskort fra manden, som han nogle dage senere forsøgte at true til at trække sin politianmeldelse tilbage.

Under retssagen nægtede den 35-årige sig skyldig i hele molevitten, men han havde altså ikke en bortforklaring så god, at retten ikke dømte ham for de mange kriminelle forhold.

Sagens anklager gik efter at få manden udvist af Danmark, men den gik ikke.

Den 35-årige har to børn, som bor i Vestjylland med deres mor, og da børnene - modsat deres far - er danske statsborgere, mente retten ikke, at den kunne forsvare at udvise ham. Hans tilknytning til Danmark er simpelthen for stærk.

Han fik dog sammen med den ni måneder lange fængselsstraf en advarsel om udvisning, således at han vil kunne udvises i tilfælde af ny kriminalitet.

Annonce
Viborg For abonnenter

Byrådsmedlemmer efter skybrud: Der skal gøres noget ved kloakkerne nu

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Det kan åbenbart være svært at forstå, at stoffer i blodet ikke forsvinder ved en blodprøve: To mænd blev snuppet to gange lørdag

Livsstil For abonnenter

Den 60 år gamle Hald Sø-lejr har fået 13 millioner kroner dyr overhaling: - Tiden var løbet fra stedet

Viborg

Wilbek: Nyt hotel er vigtigt for hele kommunens vækst

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

GPS-tyve på spil i Jylland: Landbrugsmaskiner risikerer at blive sat ud af spillet

Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Annonce