Annonce
Bjerringbro

Kjællinghølbroen nedtages inden jul

Kjællinghølbroen har været spæret af siden december 2018. Nu bliver den pillet ned. Arkivfoto
Den populære bro ved Kjællinghøl nåede kun at stå i otte år. Nu er den så rådden, at den skal pilles ned hurtigst muligt.

Bjerringbro: Viborg Kommune tager Kjællinghøl-broen ned inden jul. Broen er fortsat spærret for færdsel. Det har den været siden Viborg Kommune spærrede adgangen til broen den 19. december 2018, fordi en undersøgelse viste, at de bærende konstruktioner var angrebet af råd. Siden har kommunen åbnet op for sejlads under broen, men nu fjernes broen altså helt.

- Det er en særdeles kedelig situation både vi og især borgerne i Bjerringbro er kommet i, at vi er nødt til at tage broen ned. Men vi kan ikke forsvare at lade nogen færdes på broen eller lade den blive stående, når der er risiko for den bryder sammen, siger formanden for Klima- og Miljøudvalget Stine Damborg (C).

Viborg Kommune vurderer, at der ikke er akut risiko for sammenstyrtning af den afspærrede bro lige nu, så sejlads under broen kan foregå som hidtil, indtil broen er fjernet.

Annonce

Broens fremtid

Viborg Kommune har modtaget en skønserklæring fra en uvildig ekspert om Kjællinghøl-broens tilstand. Rapporten viser, at fejl og skader på broen nedsætter dens styrke og bæreevne i en grad, der medfører risiko for, at den kan styrte sammen - alene i tilfælde af, at der falder meget sne på broen til vinter. Derfor bliver broen taget ned inden jul.

Og denne bro kommer aldrig op igen.

- Skønserklæringen og Viborg Kommunes tidligere undersøgelser udelukker mulighederne for at reparere broen. Broen er angrebet alvorligt af råd mange steder, og den er konstrueret af ubeskyttede granstammer. Derfor konkluderer skønsrapporten, at det ikke kan betale sig at reparere på broen, fortæller Rolf Christiansen, Natur og Vand, Viborg Kommune.

Det er - sammen med sammenstyrtningsfaren - baggrunden for, at broen forventes fjernet inden jul.

Som følge af skønsrapportens konklusioner vil kommunen desuden rejse sag om ansvaret for den dårlige konstruktion - en såkaldt vodgiftssag - hvis afgørelse tidligst forventes at foreligge i løbet af foråret 2021.

Hvornår, der kommer en ny bro over åen ved Kjællinghøl, er uvist. Indtil videre skal Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune blot orienteres om broens tilstand og nedtagning på sit møde den 31. oktober 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce