Annonce
Navne

Knud i Brugsen er død

Knud Jacobsen fyldte 95 år i juni i år. Privatfoto
Knud Jakobsen, Ans, er død, han blev 95 år.
Annonce

Navne: Knud Jakobsen, Ans, er død, han blev 95 år.

"Knud i Brugsen", som mange kendte ham som, boede det meste af sit liv i Ans, og som meddeler for både Bjerringbro Avis, Kjellerup Tidende og Midtjyllands Avis gennem næsten 30 år var han leveringsdygtig i mange gode historier om både mennesker og lokale begivenheder.
Efter et ophold på Levring Efterskole kom Knud Jakobsen i 1952 til brugsen i Ans, hvor hans 18 år ældre bror var uddeler. Samtidig med arbejdet i brugsen solgte Knud Jakobsen også foderstoffer med tre åbningsdage pr. uge.
Da broren døde, overtog Knud Jakobsen i 1959 jobbet som brugsuddeler i Ans. Det job bestred han, til han gik på efterløn i 1986, og så startede så at sige en ny epoke i hans liv.
Han blev meddeler for de lokale aviser, og han var på flere større rejser. Da hustruen Elly vandt en rejse til USA, var hun selv for dårlig til at komme med, så Knud Jacobsen rejste i stedet sammen med en nabo. Knud Jacobsen var også på en tur til Chile sammen med sønnen Klaus, hvor de besøgte Ellys barndomsveninde. Desuden besøgte Knud Jakobsen sønnen, mens han boede i Boston.
Som meddeler for de lokale aviser satte Knud Jakobsen en stor ære i at skrive om folks mærkedage, og han havde et omfattende arkiv fordelt i kuverter og papkasser. For udenforstående kunne det se kaotisk ud, men han vidste præcist, hvor tingene var gemt, også da han ved flytning til Finderupparken i Ans i 2016 fik mindre plads og måtte opmagasinere kasser hos sin datter, havde han helt styr på arkivet med sine gamle artikler.
I Finderupparken nød han fællesskabet blandt naboerne, og han gik gerne på besøg hos venner og bekendte.
Knud Jakobsen var et venligt menneske og interesserede sig for andre mennesker. Han var med til at sætte flere ting i gang i lokalområdet. Han spillede badminton, han var med svømmeklubben, og for godt 30 år siden var han med til at starte kondiklubben Morgendug, som gik ture i lokalområdet.
Han deltog også i foredrag og banko i fælleshuset.
Knud Jacobsen mistede sin hustru i 2010. Han efterlader sig parrets to børn, tvillingerne Kirstine og Klaus.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce