Annonce
Viborg

Kommunen stopper al aktivitet i to Bach-bygninger

Både HTH og Dahl Biler på Ålandsvej må holde midlertidigt lukket. Foto: Morten Pedersen
Tre firmaer forhindres nu i at holde åbent, da de har til huse i Bach-bygninger, der ikke er givet bygge- eller ibrugtagningstilladelse til. Bach undrer sig over fremgangsmåde.

Viborg: Flere viborgensiske firmaer må nu konstatere, at deres virksomhed må holde lukket, fordi de holder til huse i Bach-bygninger, der ikke er givet hverken bygge- eller ibrugtagningstilladelse til.

Det drejer sig om HTH køkkener og Dahl Biler på Ålandsvej og Igym på Brovej i banebyen.

- Da vi i fredags blev klar over de manglende tilladelser, måtte vi udstede et standsningsforbud til alle aktiviteter i de pågældende bygninger. Vi er selvfølgelig utrolig kede af, at det går ud over lokale virksomheder, men vi har af sikkerhedsmæssige årsager ikke andre muligheder, siger direktøren for teknik og miljø, Hans Jørn Laursen.

Annonce

Ifølge Hans Jørn Laursen vil kommunen gøre alt, hvad der er i dens magt for at få alle tilladelser på plads så hurtigt som muligt.

Hvor lang tid er det?

- Det kan vi ikke sige nu, men det er klart, at vi godt ved, at det haster, siger Hans Jørn Laursen.

Yderst kritisk

At det haster, har han helt ret i, hvis man spørger salgsdirektør Jesper Gylling Olsen fra HTH.

- Det er da yderst kritisk for vores varemærke, at vi pludselig må lukke en helt ny butik, vi har investeret omkring syv millioner kroner i. Vi ønsker ikke at tage stilling til, hvem der er skyld i, at alle tilladelser ikke er i orden, men det undrer os da, at de ikke er det, siger Jesper Gylling Olsen.

Han henviser i den forbindelse til, at der har været store bannere ud til vejen på Ålandsvej, ligesom HTH har annonceret om sin nye butik, der også er blevet omtalt i Viborg Nyt og folkebladet.


Vi ønsker ikke at tage stilling til, hvem der er skyld i, at alle tilladelser ikke er i orden, men det undrer os da, at de ikke er det

Jesper Gylling Olsen, salgsdirektør i HTH


- Det kan da ikke komme bag på kommunen, at der var ved at blive bygget, og at vi ville åbne, siger Jesper Gylling Olsen.

Han siger, at han bad kommunen om at give en midlertidig ibrugtagningtilladelse, men at det blev afvist.

- Jeg må sige, at vi føler os lidt som gidsler i en situation, vi er helt uskyldige i, og jeg håber virkelig, at kommunen får det her løst meget hurtigt, siger Jesper Gylling Olsen.

Han oplyser for øvrigt, at man har gjort Bach Gruppen opmærksom på, at man forbeholder sig retten til økonomisk kompensation for omsætningstabet, da det er Bachs ansvar, at alle tilladelser er i orden.

Også Igym på Brovej er forhindret i at kunne tage imod kunder. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Erkender ansvar

At det ansvar ligger hos Bach Gruppen, erkender direktør Lene Christensen, men hun undrer sig nu alligevel over kommunens fremgangsmåde i denne sag.

Hun er faktisk ikke i tvivl om, at den megen medieomtale af Bach Gruppen gennem den seneste tid har været medvirkende til, at kommunen har ageret med et standsningsforbud.

- Det har altså været almindelig kutyme i Viborg i mange år, at bygninger bliver taget i brug, før der foreligger en ibrugtagningstilladelse, siger Lene Christensen, som sammen med flere andre fra Bach Gruppens ledelse var til møde på kommunen i torsdags.

- Her gennemgik vi flere sager, blandt andet den på Ålandsvej. På mødet sagde en byggesagsbehandler fra kommunen, at den skyldte hun at få lavet færdig, og der blev på mødet torsdag ikke sagt noget som helst om standsningsforbud i den forbindelse, siger Lene Christensen.

- Og vi har altså rykket for den tilladelse flere gange, men vi fået besked om, at der var meget travlt med behandlingen af blandt andet Tinghallens byggeri, og det har vi selvfølgelig haft forståelse for. Det skulle vi så ikke have haft, siger Lene Christensen.

Lene Christensen forstår ganske enkelt ikke, at man fredag - altså dagen efter mødet hos kommunen - kom med et standsningsforbud.

- Det havde da været mere fair med en frist på at få tingene bragt i orden, så det ikke kom til at gå ud over vores lejere. Det er vores ansvar, men - som allerede nævnt - så er det altså ikke ualmindeligt, at man får ibrugtagningstilladelse på efterkant. Se blot på hvor lang tid Jafi fik til at få bragt tingene i orden, og hvis det her er den nye praksis, så får kommunen godt nok travlt med at give forbud, siger Lene Christensen.

Hun understreger for øvrigt, at der er helt styr på de sikkerhedsmæssige ting i de bygninger, som man altså ikke har fået ibrugtagningstilladelse til.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Viborg

Efterårs-bogcafe på biblioteket

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Sygeplejersker redder pensionspenge: Aktier i Viborg-virksomheden Genan solgt

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Sport For abonnenter

Karakterbog: Den unge målvogter overskyggede alle

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce