Annonce
Viborg

Læger afspillede video og forlod møde med hospitalsledelsen

Ulrich Fredberg får kæmpe opbakning fra sine læger i Silkeborg. Privatfoto.
Direktører for Hospitalsenhed Midt blev mødt med en kold skulder af lægerne i Silkeborg.

Silkeborg: Fyringen af den populære overlæge Ulrich Fredberg på sygehuset i Silkeborg har resulteret i et tavst oprør mod hospitalsledelsen.

Det blev demonstreret, da hospitalsdirektionen i går samlede overlægerne på sygehuset for at drøfte situationen.

Men det udviklede sig ikke konstruktivt, for ved mødets begyndelse ydmygede lægerne direktørerne ved at spille videoen her og efterfølgende forlade mødet.

Det drejer sig om filmen "Døde poeters klub", hvor eleverne tydeligt bakker op om deres netop fyrede lærer ved demonstrativt at markere deres modstand og foragt for ledelsen på skolen.

Lægerne har tidligere, da der var lagt op til fyringen, skrevet til hospitalsledelsen: "Hvis hospitalsledelsen overvejer ændringer i Diagnostisk Centers centerledelse, der involverer Ulrich, vil vi forvente, at der vil opstå meget betydelig uro i ikke kun gruppen af speciallæger, men også i andre personalegrupper."

Til Midtjyllands Avis udtaler leder af overlægegruppen Henning Glerup:

- Vi ville ikke lytte til deres forklaringer på, hvorfor de mente, de skulle afskedige Ulrich Fredberg. Det er vi slet ikke parate til. Og vi måtte henvise til, at vi alle har den største respekt for den leder, som vi nu ikke har mere, og at Ulrich Fredberg har været overmåde afholdt på hospitalet. Her til morgen er stemningen tung, alle ansatte er kede af det, og dybt frustrerede over det, som er foregået.

Henning Glerup udtaler også, at der selvfølgelig skal samarbejdes i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Sport

VHK åbner sæsonen med storkamp

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce