Annonce
Viborg

Ledende overlæge og regionsrådsmedlem bliver fyret i dag

Ulrich Fredberg forventer at blive fyret i dag. Arkivfoto: Lars Rasborg
Ulrich Fredberg, Hospitalsenheds Midt i Silkeborg, får fyreseddel i dag. Og det kommer ikke bag på ham, fordi han har været kritisk.

Silkeborg: Regionsrådsmedlem for Venstre, Ulrich Fredberg, er fortid som ledende overlæge på Hospitalsenhed Midt i Silkeborg.

Fyresedlen falder på et møde med hospitalsledelsen i Viborg i dag klokken 14.00. Det fremgår af en pressemeddelelse fra hospitalsledelsen.

Der henvises til "omfattende samarbejdsproblemer i en sag, hvor en række patienter ikke er blevet tilbudt den rigtige skanning for lungekræft".

Ulrich Fredberg siger, at han ikke er i tvivl om, at han bliver fyret.

- Vi har de bedste resultater i landet for udredning af lungekræft, men det her er bare den undskyldning, man har for at slippe af med mig. De har længe ønsket mig væk, det har jeg ikke været i tvivl om, efter at jeg kraftigt kritiserede fyringen af den daværende hospitalsledelse i Viborg (Lars Dahl og Tove Kristensen, red). Men efter det her er det også svært at tro, at der vil kunne etableres et samarbejde, siger Ulrich Fredberg.

- I den her situation er jeg meget glad for, at jeg har fået en fantastisk opbakning fra mine medarbejdere, fortsætter Ulrich Fredberg.

Pressemeddelelsen fra hospitalsledelsen er usædvanlig lang og detaljeret i sådan en sag. Fagligt handler det, om hvorvidt Sundhedsstyrelsens retningslinjer er fulgt ved scanning af mistanke om lungekræft. Det handler om, at der i Silkeborg er brugt lavdosis-CT-skanning, mens der ifølge hospitalsledelsen skulle bruges fuld CT-skanning.

Hospitalsledelsen oplyser, at mindst 93 patienter skal tilbydes ny skanning for lungekræft. Men derudover bliver der sat gang i en større undersøgelse af forløbet for 625 patienters forløb på hospitalet i Silkeborg.

Ulrich Fredberg siger:

- Silkeborg har landets bedste resultater for udredning af lungekræftpatienter med signifikant flere i tidligt stadie og signifikant færre i sene stadier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce