Annonce
Viborg

Markant Bjerringbro-politiker er død

290802-foto: Jens Frandsen Viborg er vært for en nordisk sundhedskonference, hvor vi især fokuserer på et indlæg af den tidligere norske sundhedsminister af HUST Amtets Aage Koch Jensen

Tidligere gårdejer og politikerAage Koch-Jensen, Bjerringbro, er død, 78 år.

Tidligere gårdejer og politikerAage Koch-Jensen, Bjerringbro, er død, 78 år.

Tidligere gårdejer og politikerAage Koch-Jensen, Bjerringbro, er død. Han blev 78 år.

Den 21. september 1938 kom Aage Koch-Jensen til verden på en gård i Vissing, og her voksede han op sammen med to brødre. Skolegangen foregik på Hadsten Realskole.
I slutningen af 50'erne drog Aage Koch-Jensen over Atlanterhavet og til USA, hvor han uddannede sig inden for landbrug. Forinden havde han med samme formål været på ophold i England.
Tilbage igen i Danmark begyndte Aage Koch-Jensen en karriere inden for forsvaret; en karriere, der først sluttede i september 1998. Den 1. maj 1960 begyndte Koch-Jensen således som garderhusar i Næstved, og tre år senere blev han udstationeret i Gaza som en del af den fredsbevarende styrke under FN. Tjenesten i Gaza førte blandt andet en FN-medalje med sig. I løbet af den lange militærkarriere blev Koch-Jensen blandt andet udnævnt til major af reserven i 1977, og dette hverv havde han frem til sin pension. Koch-Jensen nåede også at fungere som adjudant for obersten i Jydske Dragonregiment.
Flere hædersbeviser blev også tildelt Koch-Jensen i den periode, han var i militæret. Således fik han blandt andet tildelt fortjensttegnet for god tjeneste i forsvarets reserve, ligesom han i 1992 af Prins Henrik modtog reserveofficersforeningens hæderstegn.
I 1965 blev Koch-Jensen gift med sin Inger og parret bosatte sig derefter på den gård (»Højmark«) i Tindbæk, som Koch-Jensen året inden havde købt. Sideløbende med sin karriere i forsvaret var Koch-Jensen således gårdejer og udvidede i tiden frem sin bedrift ved at opkøbe både jord og gårde i området.
I midten af 70'erne kom Koch-Jensen med i bestyrelsen for Hammershøj Landboforening, og her sad han frem til 1993; fra 1985 og otte år frem som formand. Koch-Jensen, der holdt meget af at lære fra sig, blev på samme tidspunkt instruktør for Landbrugets Oplysning- og Konferencevirksomhed (LOK), og i 1986 gik han så ind i politik.
Aage Koch-Jensen lagde ud med at repræsentere Venstre, men senere gik han over til De Konservative, og fra 1986 og tre år frem var han formand for kulturudvalget i Bjerringbro Kommune. Fra 1990-93 bestred han posten som socialudvalgsformand, inden han fra 1998 og frem til 2005 var med i økonomiudvalget.
Medlem af Viborg Amtsråd var Koch-Jensen fra 1990 og frem til 2005. Han sikrede i sin tid socialdemokraten Bent Hansen genvalg som amtsborgmester, fordi han nægtede at stemme for Ole Juul, der var Venstres kandidat til posten. Det førte til, at Koch-Jensen blev ekskluderet af Venstre, hvorefter han rykkede over til Det Konservative Folkeparti.
Koch-Jensen huskes også som en passioneret formand for socialudvalget og fra 2002-2005 tillige for sundhedsudvalget i Region Midtjylland, og navnlig samarbejdet med sygehusene og de praktiserende læger optog ham meget. I 2009 valgte Koch-Jensen til stor ærgrelse for sine vælgere og kolleger i politik at trække sig, og i 2012 blev han udnævnt til Ridder af Dannebrog.
Som menneske var Aage Koch-Jensen et stort familiemenneske. Han havde tillige en stor vennekreds, som han var god til at pleje livet igennem.
Den 3. oktober sov Aage Koch-Jensen stille ind i sit hjem. Han efterlader sin hustru, fire børn, et tilsvarende antal svigerbørn samt syv børnebørn. Derudover overleves Aage Koch-Jensen af en bror. Pressefoto.
LW/just
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ung VHK-juvel toppræsterede i semifinalen: - Fantastisk at være med til

Annonce