Annonce
Viborg

Minibyen gør klar til at flytte til vestbyen

Viborg Miniby gør klar til en fremtid med mere end fortidens Sct. Mogens Gade. Arkivfoto: Preben Madsen

Efter 16 år i en camoufleret kommandobunker på Mellemvej 19 slår minibyggerne pjalterne sammen med de gamle typografer.

Viborg: Efter 16 år på Mellemvej 19 flytter de 25 minibyggere i Viborg Miniby hele herligheden til Cecilielund på Lundvej 8.

- I løbet af næste uge er STU helt ude af de lokaler, vi skal bruge. Straks derefter flytter vi værkstedet, og det tager en måneds tid. Hen på foråret og i forsommeren flytter vi selve minibyen, siger Leif Møller, formand for Viborg Miniby.

- Det vil sige, at vi i en periode er delt på to steder. Men det betyder ikke, at vi ikke er parate til at vise minibyen frem, siger Leif Møller.

Vingaards Officin - Bogtrykmuseet Viborg befinder sig allerede i det i alt 1700 kvadratmeter store gårdkompleks. Senere på året holder de to en fælles åbning med åbent hus.

Minibyggerne får bedre plads til selve byggeafdelingen. Arkivfoto: Morten Dueholm

Meget mere plads

- Vi får et større værksted ud af det. Men nok så vigitgt får vi nu værksted i ét plan. Desuden får vi plads til den endelige udgave af minibyen. Når vi er færdige med værkstedet, begynder vi at hegne omgivelserne ind og markere gaderne, siger formanden.

Den færdige miniby er Viborg i skala 1:10, som byen tog sig ud inden for sine volde i cirka 1850. Den kommer til at dække cirka 10.000 kvadratmeter. Foreløbig består minibyen af 34 Sct. Mogens Gade-huse.

Arbejdet begyndte i 2000, og der er med sikkerhed opgaver mange år frem.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Sport For abonnenter

Kommentar: Danmark skal holde følelserne i skak - men vinde for Christian Eriksen

Annonce