Annonce
Kultur

Multihus til mange millioner kroner

Rolf Ebbesen, Mette Hammershøj og Corinna Breitzke er alle en del af den styregruppe, der står bag projektet: "Ud i det blå med Nørreå". Foto: Morten Pedersen
Styregruppe har nu sat ord på, hvad man gerne vil have, at projekt "Ud i det blå" skal udmønte sig i, og et multihus er det klare mål.

Skjern: Det skorter ikke på de store armbevægelser og visioner i og omkring Skjern ved Nørreåen - hvor en styregruppe med repræsentanter fra områdets idrætsforening, friskole, menighedsråd og støtteforening i et stykke tid har arbejdet på et projekt, der skal skabe fællesskab omkring natur, motion og sund kost på tværs af aldersgrupper og i samspil med de omkringliggende landsbyer langs Nørreåen.

Efter en stor workshop, der blev holdt den 19. november - hvor der blev sat mange ord på - hvad det er man vil med projektet, som har fået navnet "Ud i det blå med Nørreå", har det udmøntet sig i noget meget håndgribeligt - nemlig "Multihuset Nørreå".

- Vi er en stor flok mennesker, der bor og færdes omkring Nørreåen, men det gik op for os, at der ikke rigtig er nogen steder, hvor man kan søge information om den natur, vi færdes i. Derfor var den første tanke, at vi ville skabe et naturcenter, hvor man kunne finde information og samtidig tilbyde diverse udstillinger og aktiviteter, fortæller Rolf Ebbesen, der er medlem af styregruppen, men også formand for gymnastikafdelingen hos Idrætsforeningen Team Nørreå.

Sammen med to andre medlemmer af styregruppen, Mette Hammershøj og Corinna Breitzke, viser han rundt på arealet bag ved Nørreå Friskole & Børnehus, hvor man håber på, at der i 2022 står et multihus.

- Vi vil gerne skabe rammerne for et fællesskab omkring naturen, læring i det fri, motion og sund kost, som mange brugergrupper kan få glæde af - ikke mindst Nørreå Friskole & Børnehus samt Team Nørreå, der har 230 medlemmer, forklarer de tre medlemmer, der sammen med resten af styregruppen har fået skitseret et multihus med hjælp fra DGI Facilitetsudvikling.

Projektet er mundet ud i ønsket om et mulitihus til 16 millioner kroner. Foto: Morten Pedersen

16 millioner kroner

Det velbeskrevne projekt er nu sendt til Viborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg i håb om, at Viborg kommune vil betale halvdelen af byggeriet.

Multihuset skal bygges sammen med Nørreåskolens gymnastiksal og vil indeholde faciliteter, der kan benyttes af både idrætsforening, skole, daginstitution og lokalområdet generelt. Der vil være et skolekøkken - der også kan bruges som folkekøkken med plads til 200 personer til spisning, en stor sal der skal supplere gymnastiksalen, en springgrav og fitnesslokale med basis-maskiner. Desuden indrettes huset med naturfagslokale, som kan bruges af både skolen og naturvejledere samt mødelokale og et formidlingsområde, fortæller Rolf Ebbesen.

Styregruppen drømmer om et større udendørs aktivitetsområde med eksempelvis multibane, udendørs fitness og opholdsterrasse, mens der på et naturområde skal være shelterby, bålhytte og udendørs køkken.

- Tanken er, at når multihuset står færdigt, så bliver det en selvejende institution, hvilket vi også er blevet rådgivet om af både Viborg Kommune og Viborg Idrætsråd, fortæller Rolf Ebbesen, der ikke lægger skjul på, at styregruppen har store forventninger til omfanget af den økonomiske støtte, som de kan få til byggeriet.

Af projektet fremgår det, at finasieringen af multihuset bliver todelt, idet én del bliver en ombygning af den eksisterende gymnastiksal, som finansieres af Nørreå Friskole & Børnehus samt fondsmidler, mens del nummer to, der er nybyggeriet koster 16 millioner kroner, og Viborg Kommune ansøges om at støtte med 50 procent.

De resterende 50 procent af budgettet forventer styregruppen at kunne finde gennem diverse fonde.

- Ja, det er mange penge, men vi mener ikke, at det er urealistisk. Delvis fordi vi har set, hvad kommunen har givet til lignede projekter i både Mønsted og Ulbjerg, og samtidig har vi hele tiden haft en god dialog med forvaltningen, som også har givet os grønt lys for vores fortsatte arbejde, siger Rolf Ebbesen.

Næste opgave er at vise projektet frem for dele af kultur- og fritidsudvalget samt dele af forvaltningen i juni måned.

Multihuset skal ligge som en tilbygning til Nørreå Friskole & Børnehus og bygges sammen med den gamle gymnastiksal. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Kultur For abonnenter

Sejlerfamilien Beha Erichsen om vores lille land: - Vi er så forskellige, og det er virkelig positivt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce