Annonce
Rundt om Viborg

Nedlukning: Mindre trafik koster brugskunder

Uddeler Lars Krog, Dagli'Brugsen i Frederiks, roser de lokale borgere for i stor stil at bakke butikken op ved at handle, men han må samtidig leve med, at der under coronakrisen har været færre "vej-kunder". Arkivfoto: Morten Pedersen
Den lokale opbakning er god, men brugsen i Frederiks kan under corona-nedlukningen mærke, at der kommer færre kunder "fra vejen".

Frederiks: En del borgere i Frederiks er sikkert ikke så begejstrede for den sædvanligvis ret store mængde gennemkørende trafikanter i den kilometerlange hovedgade.

Men for Dagli'Brugsen, der ligger, hvor Søndergade og Nørregade mødes i midten, er trafikken en fordel for omsætningen, for en del af de kørende gør et ophold ved butikken for at handle. Og efter som trafikken er mindsket betragteligt under corona-nedlukningen, er trafikanternes indkøb det også.

- Vi kan godt mærke, at vi mangler kunder "fra vejen", siger uddeler Lars Krog, som vurderer, at den del af omsætningen er faldet med cirka 15 procent.

Annonce
Den sædvanligvis stærkt trafikerede hovedgade i Frederiks har været mindre befærdet under coronakrisen, og det kan mærkes på omsætningen i byens brugs. Foto: Jens Peder Østergaard

Det er ikke mindst delikatesseafdelingen, det går ud over, for de vejfarende er ofte ude efter sandwich, smørrebrød eller andre småretter til at tage med videre.


Vi kan godt mærke, at vi mangler kunder "fra vejen"

Lars Krog, uddeler i Dagli'Brugsen Frederiks


Delikatessen i Dagli'Brugsen Frederiks har i denne tid også mindre salg til de lokale, fordi mange private såvel som offentlige arrangementer er aflyste. Det giver færre bestillinger på takeaway-mad og lignende.

Fyldte indkøbsvogne

Men det er bestemt ikke skidt det hele for Frederiks' dagligvarebutik.

- De lokale har været virkelig gode til at bakke op her under coronakrisen. Indkøbsvogne og kurve er ofte fyldte. Men da vi mangler omsætningen fra vejen, har vi ikke haft den store vækst, som andre lokalbutikker oplever, siger Lars Krog.

Alt taget i betragtning er han dog tilfreds med butiksdriften det seneste års tid.

- I 2020 havde vi en lille stigning i omsætning, og indtjeningen var fin, siger uddeleren, der dog ikke vil afsløre tallene, fordi regnskabet ikke er helt færdigt endnu.

Annonce

Skelhøje-fremgang

Heller ikke hos nabobybutikken, Skelhøje Købmandsgaard, er der noget regnskab til offentliggørelse endnu.

Den 7. november sidste år kom Skelhøje Købmandsgaard med i engroskæden Min Købmand, og det har givet en stor fremgang i salget. Arkivfoto: Johnny Pedersen


Men købmand Peder Engedal vedgår gerne, at butikken, der jo er foreningsejet og drevet socialøkonomisk, er i fremgang. Ikke bare på grund af den lokale corona-opbakning, som er markant. Men også fordi Skelhøje-forretningen på det seneste har haft stor gavn af at være kommet med i kæden Min Købmand. En opgradering, der har betydet et større varesortiment og flere tilbudsvarer. Det skete i begyndelsen af november sidste år, og i de tre måneder siden, er det gået virkelig godt, fortæller Peder Engedal.

- Vi har nok haft en omsætningsfremgang på 25-30 procent, vurderer han.

 
Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Bjerringbro

Udsigt til nyt liv ved og i tennisklubbens hus

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce