Annonce
Viborg FF

Ny Viborg FF-chef håber at få mange svar med sig hjem fra Farum

Lars Friis er ny cheftræner i Viborg FF, og hans første træning med Viborg FF er på kunstgræsbanerne ved Liseborgcentret i Viborg, mandag den 18. januar 2021. Foto. Johnny Pedersen
Viborg FF møder fredag FC Nordsjælland i en testkamp. Den nye cheftræner Lars Friis forventer, at VFF kommer under pres, og han glæder sig til at se, hvordan holdet har taget de nye defensive tanker til sig, som er blevet trænet i ugens løb.

Fodbold: FC Nordsjælland på fremmed kunstgræs.

For mange superligaklubber lyder det som en skræmmende stor mundfuld at skulle møde det fodrappe, teknisk stærke og velspillende Farum-mandskab på det underlag, hvor holdet er bedst.

Men det er altså menuen for Viborg FF fredag eftermiddag.

VFF tager turen til Farum for at møde FCN i en testkamp, som bliver debut for den nye cheftræner Lars Friis.

- Det er en rigtig fed opgave. Vi har arbejdet med vores defensiv og nogle af mine tanker om, at vi skal bytte lidt rundt i presset, så vi får flere spillere involveret. Og når vi kører hjem fredag aften, så er jeg sikker på, at vi har en masse svar, og det glæder jeg mig til at få, siger Lars Friis, som er helt med på, at FCN kan være en decideret modbydelig modstander, hvis tingene kører for sjællænderne.

- Men det er kun fedt, at vi skal møde et hold, der kan vise os, hvor vi står henne. Og vi kommer altså til at møde et hold af den standard, som vi skal have. Vi er ikke i Superligaen, men det er den standard, som vi skal stræbe efter, siger træneren, der forventer, at VFF bliver sat under hårdt pres.

VFF-træneren er allerede forberedt på, at VFF kan møde lidt af hvert. FCN bruger normalt testkampene til at give nye stortalenter chancen for at blive spillet ind, og det betyder, at der kan vente VFF noget ganske uventet undervejs i kampen.

- Og jeg har sagt til spillerne, at de netop skal forvente det uventede. Vi ved, at FCN træner ting, som vi ikke har set før, og vi ved, at de har en fantastisk fødekæde, så de vil helt sikkert introducere spillere, som vi slet ikke kender, siger han.

På de dage, hvor tingene spiller for FCN kan det gå virkelig hurtigt, og flere hold har tidligere fået ørerne i maskinen i sådanne kampe.

Annonce

Lokummet kommer til at brænde

Lars Friis sender altid sit hold på banen for at vinde kampen - og sådan vil det altid være, men i en testkamp er det mest af alt udtrykket og indsatsen, som han vægter højt.

- Jeg forventer, at drengene har taget noget af det ind, som vi har arbejdet med i ugens løb. Og så må vi se, hvilke vaner vi får, når vi kommer under pres. Men vi har spillere, som har været med længe, og det er nogle af dem, som skal tage ansvar og holde fast når lokummet brænder - for det kommer det til at gøre på et tidspunkt, siger træneren, der minder om, at VFF også har evner, som FCN næppe er begejstrede for.


vi har spillere, som har været med længe, og det er nogle af dem, som skal tage ansvar og holde fast når lokummet brænder - for det kommer det til at gøre på et tidspunkt

Lars Friis, cheftræner Viborg FF


- Vi kan altså også spille fodbold. Og FCN synes ikke, at det er særlig fedt, hvis vi kan holde fast i bolden, hvilket vi har færdighederne til. Så vi har talt om, at når vi får fat i bolden, så skal vi lade være med at smide den væk. For FCN kan ikke lide at løbe rundt efter bolden, siger træneren, som har lavet en klar plan for kampen.

Annonce

45 minutter til alle

Alle spillere kommer nemlig til at få 45 minutter, hvilket betyder, at der vil blive skiftet tæt på et helt hold i pausen.

- Vi skal have alle i krig, og jeg vil nok også prøve nogle af i nogle områder for at se, hvordan det ser ud. Og jeg vil se hele mandskabet for at se, hvem der byder sig til hvorhenne på banen, siger Lars Friis, der har noteret sig, at VFF har en del spillere, som også magter at gøre sig på forskellige pladser.

I forhold til den seneste træningskamp, så kan Lars Friis glæde sig over, at Jakob Bonde og Jeff Mensah igen er klar til at spille med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce