Annonce
Livsstil

Nyt initiativ: Viborg HK og resten af landets dameliga-klubber vil skaffe unge ledige i arbejde

Det plejer at handle om håndbold, når VHK's Jørgen Hansen melder sig på banen, men nu er det et nyt initiativ, der skal få unge ledige i job, som får hans grønne hjerte til at banke en ekstra gang. Arkivfoto. Johnny Pedersen
Viborg HK er klar med et nyt initiativ, der skal sætte unge ledige i kontakt med arbejdsmarkedet. "Mærk jobbet" hedder initiativet, som har sit udspring i klubbens ambition om at blive "verdens grønneste klub", og som Viborg HK har været med til at sprede til samtlige 14 hold i Bambusa kvindeligaen.

Viborg: 200 unge ledige skal på ud arbejdsmarkedet.

Sådan lyder ambitionen for et nyt initiativ, der har sit udspring i Viborg HK.

"Mærk jobbet" er overskriften på initiativet, der skal køre over tre år med støtte fra Poul Due Jensens Fond og i samtlige 14 klubber i Bambusa Kvindeligaen.

Annonce

Men hvilken tilknytning har håndbold til ledighed blandt unge egentlig?

- Det har den sammenhæng, at vi som en succesfuld ligaklub har et ansvar for at se ud over vores egen næse. Vi er den mest sete håndboldklub på tv i år, og det giver os en enorm berøringsflade, som vi skal udnytte til gode formål, og det synes vi, at projekt "Mærk jobbet" er, siger Jørgen Hansen.

Han er tidligere direktør i Viborg HK, og i dag er han bestyrelsesmedlem og arbejder med klubbens nye koncepter.

Hidtil uset model

Det var også Jørgen Hansen, der for to år siden tog de første spæde skridt i retning af det projekt, der nu lanceres i 14 klubber i kvindernes håndboldliga. Hver klub har forpligtet sig til at få 15 unge i job - i Viborg sætter Jørgen Hansen barren markant højere.

- Vi har kontakt til mellem 300 og 400 sponsorer og samarbejdspartnere, så det er bare at gå ud og sige, at "I skal hjælpe os med succes i det her projekt". Det kan vi let gøre, og jeg tør godt love, at vi nok skal skaffe flere end 15 af Viborgs ledige unge i arbejde, siger han og tilføjer, at det også er en succes, hvis den unge starter uddannelse.

"Mærk jobbet" er støttet af Poul Due Jensens Fond, og fondsdirektørens forhåbning er, at det bliver så stor en succes, at modellen kan udbredes til resten af landet.


Det har den sammenhæng, at vi som en succesfuld ligaklub har et ansvar for at se ud over vores egen næse. Vi er den mest sete håndboldklub på tv i år, og det giver os en enorm berøringsflade, som vi skal udnytte til gode formål, og det synes vi, at "Mærk jobbet" er.

Jørgen Hansen, bestyrelsesmedlem VHK


- "Mærk jobbet" kommer til at teste en hidtil uset model for lokal jobskabelse for ledige unge. Vi har store forventninger til samspillet mellem jobcentre, håndboldklubber og virksomheder, og vi håber, at denne model kan skaleres i andre sammenhænge til gavn for unge i hele landet, lyder det fra Kim Nøhr Skibsted, der er fondsdirektør ved Poul Due Jensens Fond.

Annonce

To verdensmål

Jørgen Hansen fik idéen om at bruge klubbens netværk til at hjælpe unge ledige ind på arbejdsmarkedet, da han for år tilbage hørte, at ledigheden blandt unge mellem 18 til 29 år var høj i Viborg Kommune. Alt for høj.

- 1400 unge uden arbejde og uden for uddannelse - det er mange. Det er belastende for den unge både psykisk og fysisk at stå uden for det fællesskab, der hedder arbejdsmarkedet, og så er det en økonomisk belastning for kommunen, siger Jørgen Hansen.

Dengang havde Viborg HK netop positioneret sig som "verdens grønneste klub", og som det første grønne, bæredygtige initiativ havde klubben åbnet genbrugsbutikken "Grøn fornuft".

Når Viborg HK bryster sig af at være verdens grønneste klub, så læner man sig op ad FN17 verdensmålene. Her lyder nummer fire og otte på at hjælpe unge i uddannelse og job.

- På den måde passer det her projekt perfekt i vores klub og i vores ambition om, at vi skal opføre os ordentligt på alle niveauer. Vi bliver nødt til at tænke over, hvordan vi bruger vores brand bedst muligt, og her synes jeg, vi kan gøre en vigtig forskel, siger Jørgen Hansen.

Annonce

Kendte ambassadører

Som samarbejdspartner på projektet har VHK slået sig sammen med Flexfabrikken, hvor man netop arbejder med at få folk i job. Flexfabrikken har hovedsæde i Viborg med direktør Henriette Højer i spidsen. Dertil kommer flere lokationer i Jylland.

Når klubberne har fundet et job i netværket, så tager Flexfabrikken over på alt det administrative og praktiske, når den rette unge skal matches det rette job.

- Det er jo noget, vi ikke selv har forstand på, så det er afgørende, at Henriette Højer har haft lyst til at være med i det her projekt, siger Jørgen Hansen.

Når projektet skydes i gang til august, vil man også opleve en række kendte ansigter som ambassadører på "Mærk jobbet".

- Ulrik Wilbek har sagt ja til at være "Mærk jobbet"-ambassadør, og så kan det være, at Morten Stig Christensen eller andre ikoner inden for håndboldverdenen også vil. Det vigtige er, at vi får sat så meget fokus på projektet som overhovedet muligt, lyder det var Jørgen Hansen som tilføjer:

- Jeg glæder mig over, at vi har ressourcerne til at gøre en forskel på netop det her punkt. Vi er den mest vindende klub i dansk kvindehåndbolds historie, og jeg har da en klokkeklar ambition om også at vinde i den her sammenhæng. Viborg HK skal da være den klub, der skaffer flest unge i job, lyder det konstaterende fra konkurrencemennesket med det grønne VHK-hjerte.

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Livsstil For abonnenter

Den 60 år gamle Hald Sø-lejr har fået 13 millioner kroner dyr overhaling: - Tiden var løbet fra stedet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Velbekomme: Sådan griller du makrel

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce