Annonce
Rundt om Viborg

Nyt motorcykelværksted i Skals

Fra denne uge booker Morten Andersen kunder til værkstedet i det nyåbnede Motorgården Skals, og ugen efter går han i gang med at skrue i maskiner og udføre andre serviceopgaver på motorcykler og ATV’ere på Nederhedevej 9 ved Skals. Foto: Louis Schmidt-Lund.
Morten Andersen har slået sig ned som selvstændig på landejendom ved Skals.

Skals: Morten Andersen og hans familie har i mange år haft hunde, og i den tid de har boet i Skals har familie-luftningen sammen med børn og de firbenede altid været ned mod fjorden, Hjarbæk Fjord. På turen har en af de tilbagevendende snakke jævnligt været, at kunne de købe en ejendom ude på landet i det område, så ville de gøre det.

Muligheden dukkede op for halvandet år siden, da Morten en søndag aften tilfældigt afsøgte nettet. En ejendom på Nederheden var på tvangsauktion, og tirsdagen efter købte Morten Andersen ejendommen i Retten i Viborg.

Beboelsen var lige til at flytte ind i, men lige siden overtagelsen af Nederhedevej 9 har Morten Andersen knoklet med at sætte de tre længer på ejendommen i stand. Som tidligere selvstændig med egen forretning med salg og service af motorcykler blev drømmen om at få den tilværelse igen for alvor vakt til live. Her var lige tre længer til henholdsvis værksted, lager og salg.

Annonce

Fra denne uge er drømmen også sat på skinner, eller to hjul, om man vil. Morten Andersen har i den ene længe på ejendommen indrettet sig med et værksted for motorcykler, og føjer man et par ekstra hjul på, også for crossere, måske bedre kendt som ATV’ere. Motorgården Skals er på banen.

- Værkstedet tager mod bestillinger fra denne uge, og fra næste uge tager jeg for alvor fat, og det glæder jeg mig rigtig meget til, for jeg elsker at skrue i motorcykler. En anden af længerne er indrettet som lager, og når det passer ind, kan jeg forhåbentlig også åbne for salg af motorcykler og ATV’ere i den sidste længe, siger Morten Andersen.

Bilmekaniker på to hjul

Morten Andersen blev udlært automekaniker i 2000, men hans kørekort var, fra han var 18 år,  allerede da tilføjet et ekstra stempel med førerret til motorcykel, længe inden han fik sin første bil. Hangen til de tohjulede udmøntede sig i, at han som 25-årig overtog Motorhjørnet ved Indre Ringvej i Viborg i 2005, som han ejede frem til 2011.

Derefter arbejdede Morten Andersen for KB Motorservice i Skive frem til 2020 med motorcykel-service, men når han nu igen puslede med tanken om at være selvstændig, så kunne det måske være betimeligt, at han endelig fik svendebrev som motorcykelmekaniker.

- Det fik jeg på Herningsholm Tekniske Skole i Herning på knap tre måneder med et 12-tal, men jeg havde også en del merit at trække på. Skolen tilbød mig endda at blive faglærer, men jeg takkede pænt nej, for jeg var allerede da langt inde i overvejelserne om at blive selvstændig igen, fortæller Morten Andersen.

Han er specialist i mærkerne Honda og Suzuki, men kan udføre reparationer på alle mærker. Der er til det velindrettede værksted indkøbt testere, så han kan ”snakke” med maskinerne, uanset hvilket logo de har på tanken.

- Med tiden håber jeg at få forhandling af Honda og Suzuki, men nu ser vi lige, hvordan det udvikler sig.

Annonce

Landlig placering er fin

Uden at fornærme nogen, i den aktuelle situation Morten Andersen især, er placeringen på Nederheden at betegne som lidt ude på landet. Og hvordan ser han selv på det?

- Det er jeg slet ikke betænkelig ved. Sådan er det for rigtig mange af mine kolleger i branchen. At køre på motorcykel er folks hobby, og de kører gerne efter det rigtige sted, ikke mindst når det gælder service, så det må jeg så se at leve op til, siger Morten Andersen.

Når det gælder familien, ser han også en fordel i at have selvstændigt værksted/salg derhjemme. Det giver en stor frihed i forhold til børnene, at han altid er hjemme efter skoletiden, når mor er optaget af sit arbejde med faste arbejdstider som sygeplejerske på Regionshospitalet i Viborg.

For Morten Andersen og familien er værksted/salg fra hjemadressen helt perfekt. Og når kunderne har motorcykler og ATV’ere som hobby betyder en landlig placering intet, hvis de kan få den rigtige service. Foto: Louis Schmidt-Lund.

Det er sådan set også familien skyld, at Morten Andersen også har ATV’erne med i sit arbejdsfelt.

- Både børnene og jeg synes, det er sjovt at køre ATV, hvilket vi nu også selv har fået plads til på ejendommen. Desuden kan jeg godt lide at skrue i de maskiner, som er beslægtet med motorcykler, siger Morten Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce